Informace od zdravotní sestry

MENU

  

ZÁKOŽKA

  

PŘÍZNAKY

  

LÉKY NA SVRAB

  

SVRAB U ZVÍŘAT

  
Téma

ARPALIT NEO SPREJ KRÁLÍK

OBSAH

Arpalit pro králíky

Tento antiparazitní sprej s mechanickým rozprašovačem je ideální zvláště pro ta zvířata, která špatně snáší koupání a sprchování, nebo která mají suchou pokožku a musí používat speciální šampon. Sprej je poháněný plynem a jeho aplikace na zvířata nebo do jejich pelíšků a příbytků je tak velmi jednoduchá. Složení spreje má larvicidní a ovicidní účinek, díky čemuž hubí nejen dospělé jedince blech, klíšťat, vší, všenek a roztočů, ale také všechna jejich vývojová stadia. Sprej stačí jednoduše nastříkat proti růstu srsti nebo peří do mírného zvlhčení a poté důkladně vykartáčovat nebo vetřít do srsti či peří tak, aby se sprej dostal až na pokožku.

Antiparazitní sprej Arpalit je vhodný nejen pro pejsky, ale také pro ptáky, plazy, králíky, myši, potkany, činčily, pískomily, fretky, křečky a další drobná zvířata. Přípravek se v žádném případě nesmí dostat do kontaktu s kočkami.

Arpalit Neo je kožní pěna o objemu 150 ml. Díky pěnové formě je přípravek vhodný k běžnému ošetření srsti a kůže zvířat i v obličejové části. Slouží i jako ochrana proti opakovanému napadení parazity.

Přípravek Arpalit Neo pěna 150 ml se tak obvykle používá k běžnému ošetření srsti i k ochraně proti opakovanému napadení různými parazity. Je vhodný pro všechny typy zvířat, především pro domácí mazlíčky, neboť umožňuje citlivou aplikaci v obličejové části.

Zdroj: Léčba ušního svrabu u králíků

Diskuze

V diskuzi LÉČBA UŠNÍHO SVRABU U KRÁLÍKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

Dobrý den, u zakrslého králíka se objevil v uchu svrab, mohu aplikovat Arpalit Neo- mám doma. Ale nevím, jestli a případně kolik, mohu na králíka nastříkat, jak často. A mám ošetřit celé tělo nebo stříknout do ucha? A kolikrát zopakovat, a zda ucho čistit opatrně i uvnitř?
Moc děkuji.
M. R.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Léčba ušního svrabu u králíků

Sprej proti svrabu

Spregal je účinný sprej proti svrabu. Je klasifikován jako minimálně toxický lék. Používá se v kombinaci s jinými léky. Jedná se o kombinovaný produkt. Obsahuje 2 účinné složky – esdepalletrin a piperonil. Vzhledem k vysoké penetraci do kůže se okamžitě projeví účinek po ošetření pokožky.

Smrt parazita se rozvíjí po paralýze nervového systému, kvůli porušení metabolismu iontů. Parazit umírá do jednoho dne, ale je třeba přípravek používat několik dní, aby byl zajištěn léčebný efekt. Sprej je pro lidi a děti netoxický. Léčba tímto sprejem trvá několik dní. Aplikace se provádí večer. Nestříkejte na tvář a vlasy. 12 hodin po posledním použití se vykoupejte. Je nutné ošetřit kůži mýdlovou vodou. Lék je mimo jiné určen pro indikaci svrabu u novorozenců, těhotných a kojících. Aplikuje se s benzylbenzoátem, sírovou mastí. U nás tento sprej není běžně dostupný.

Zdroj: Jak zabít svrab

Poradna

V naší poradně s názvem KRÁLÍK DOMÁCÍ A JEHO NEMOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Svoboda.

Dotaz:
Pokud má králík ušní svrab (prašivinu), je možné bez obav jeho maso konzumovat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Svrab je výlučně kožní onemocnění, které nijak neovlivňuje svalovinu ani vnitřní orgány. Vzhledem k tomu, že u jatečných králíků se celá kůže stahuje, nehraje její onemocnění žádnou roli v kvalitě masa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kožní nemoci u králíků

TULAREMIE

Projevy

Projevem tohoto onemocnění je zduření mízních uzlin a sleziny. Králík je apatický, malátný, nakonec umírá.

Příčiny

Příčinou je nákaza touto bakterií, králík se může nakazit od jiného králíka, ale i od hlodavce, nebo člověka.

Léčba

Toto onemocnění se neléčí.

Prevence

Zabránění kontaktu s nakaženými králíky. Nakažený králík by měl být v karanténě.

Nakažlivost

Ano

Zdroj: Králík domácí a jeho nemoci

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ FACE LIFTING OBLIČEJE DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Ahoj mate nekdo prosim s pocenim obliceje problemy? chtela bych vyzkouset nejaky ten osvezujici sprej na leto, ale nevim moc po cem se koukat a hlavne po jake znacce. Uvitam kazdou zkusenost. Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sara.

Ja mam od znacky LA ROCHE-POSAY ten sprej na osvezeni a objednavala jsem si to mam pocit z notina a je to fakt skvelej sprej.

Zdroj: diskuze Domácí face lifting obličeje diskuze

Složení léku Clotrimazol

Léčivá látka tohoto roztoku je clotrimazolum, přičemž 1 ml léčivého roztoku obsahuje látku clotrimazolum v množství 0,01 g. Pomocnou látkou je propylenglykol. Clotrimazol AL spray je kožní sprej, čirý bezbarvý roztok.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Diskuze

V diskuzi ZAKRSLÝ KRÁLÍK - NEMOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nada.

Zakrslý králík po operaci dělohy hodně pelichá a více pije
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zakrslý králík - nemoci

Stavba těla

Zařazení Králík domácí patří do třídy savců, do řádu zajíců, čeledi zajícovitých a rodu králíků. Všechna plemena králíků mají jisté společné rysy.

Zdroj: Králík domácí

Diskuze

V diskuzi SPREJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Já používám s mořskou vodou, ten je nejlepší. Na zánět má i obsaženou měď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Sprej

Končetiny

Pro králíka domácího jsou také typické silné zadní končetiny, které mu slouží k rychlému pohybu a ke skokům. Díky těmto nohám dokáže také králík rychle kličkovat a zvládá různé „úhebné manévry“, aby setřásl nepřítele. Králík má na předních končetinách 5 prstů, na zadních končetinách jen 4 prsty. Králík má také kromě ostrých zoubků i ostré drápky, které se obvykle pravidelně sestřihují, aby králíkovi nepřekážely v chůzi.

Zdroj: Králík domácí

Poradna

V naší poradně s názvem RÝMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janka.

Co je vhodné na rýmu pro děti?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Smrkání, odsávání, mořská voda a případně sprej do nosu. Sprej do nosu musí být určen pro děti obvykle od dvou let. U dětí nejdou použít spreje pro dospělé.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rýma

Délka života

Králík domácí se může dožít i 10 let, ale u králíků chovaných na maso, to není vhodné, protože pak je maso tuhé. Délka života je tedy dána i tím, k čemu je králík určen. U výstavních kusů může být délka života delší, než u těch chovaných pro zpracování jejich masa.

Zdroj: Králík domácí

Poradna

V naší poradně s názvem WWW GRANULOX SPREJ LEKARNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Kde se sezene GRANULOX sprej a zakolik.Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Sprej Granulox v ČR není k dostání. Koupit se dá v lékárně v Německu, kde vyjde asi na 120 euro. Můžete si ho také objednat na internetu a nechat si ho poslat do Čech. Tady je odkaz na internetový obchod: www.amazon.de/gp/aw/…

Zdroj: diskuze Www granulox sprej lekarny

Kosti

Kostí má králík v těle celkem 212 a hmotnost těchto kostí tvoří asi 12% z celkové hmotnosti těla.

Zdroj: Králík domácí

Název

Králík domácí latinsky zvaný Oryctolagus cuniculus f. domesticus.

Zdroj: Králík domácí

Diskuze

V diskuzi KRÁLÍK DOMÁCÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonín P..

Králík se chová normálně.Po zabití játra i plíce normální bez defektu,
ale vnitřní tuk(sádlo)je nažloutlé.Některý to má čistě bílé,některý
nažloutlé.Nevím proč? Je to nějaká nemoc?

Děkuji za radu.Tonda P.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Králík domácí

Teplota a tlak

Tělesná teplota králíka by měla být kolem 38 stupňů Celsia. Králík má asi 140 tepů za minutu.

Zdroj: Králík domácí

Diskuze

V diskuzi ARTHRONEO SPREJ CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Otto Schierl.

Chtěl bych si opakovaně ArthroNEO objednat, jaká je dnes cena?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel LIDMILAStudenovska.

objebnavan

objednavam 2 ks arthroneo sprej

Zdroj: diskuze Arthroneo sprej cena

ZÁCPA

Projevy

Zácpu u králíka lze poznat už podle toho, jak se králík pohybuje. Králík, kterého trápí zácpa, obvykle totiž sedí s nahrbeným hřbetem, jeho břicho je nadmuté a králík samozřejmě vůbec nejí.

Příčiny

Zácpu u králíka může způsobit nevhodná strava (někdy králík spořádá i to, co by opravdu neměl, například když vám uteče z králíkárny, tak může v jejím okolí objevit řadu nevhodných věcí), problémem může být také nachlazení.

Léčba

Králíkovi, který trpí zácpou, se doporučuje poskytnout dostatek vody, případně zeleniny jako je salát a mrkev. Ideální je také pohyb, který pomůže rozpohybovat střeva. Pokud by ale zácpa trvala déle než den, je lepší navštívit veterináře, aby se vyloučilo vážnější onemocnění, jehož příznakem by mohla být zácpa.

Prevence

Prevencí může být zabezpečení králíkárny tak, aby se králík nenachladil a zároveň nemohl sníst něco nevhodného.

Nakažlivost

Ne

Zdroj: Králík domácí a jeho nemoci

Burgundský (oficiální označení: Bu)

Celkem oblíbeným plemenem se také stal burgundský králík domácí pocházející z Francie. Toto plemeno patří k jedněm z nejstarších plemen. Burgundský králík je dnes chován nejen pro maso a kožešinu, ale i pro výstavní účely.

Vzhled

Tento králík má překrásnou žlutočervenou srst. Oči tohoto králíka jsou hnědé. Délka uší je asi 13 cm. Ideální váha je také kolem 5 kilogramů.

Chov

Výhodou tohoto plemene je, že je velmi plodné a zároveň také jeho mláďata rychle rostou. Nároky na chov se nijak neliší od ostatních králíků.

Obrázky

Odkaz na fotografie burgundského králíka na googlu: burgundský králík foto.

Zdroj: Ukázkové druhy středních plemen králíků chovaných na maso

Zakrslá plemena

  • Zakrslý hermelín
  • Zakrslý rex
  • Zakrslý barevný
  • Zakrslý beran
  • Zakrslý saténový
  • Zakrslý liščí
  • Zakrslý strakáč
  • Holandský zakrslý králík

Do zakrslých plemen se řadí kříženci:

  • Černobíle strakatý
  • Křžený s dlouhosrstým králíčkem
  • Hnědobíle strakatý beránek
  • Šedobíle strakatý
  • Kříženec s liščím
  • Lvíček
  • Divoce zbarvený
  • Bílopesíkatý durynský křížený s beránkem
  • Nedokonalá holandská kresba
  • Strakatost s durynskými kamzičími znaky

Zdroj: Zakrslý králík - plemena

Clotrimazol AL spray 1% cena

Aktuální přehled nejlevnějších nabídek Clotrimazolu na trhu je zde.

Zdroj SÚKL, autor ©Mgr. Marie Svobodová

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Novozélandský červený králík

Novozélandský králík červený je u chovatelů oblíbený, má klidnou povahu, váží 3-4,5 kg, má protáhlé tělo, krátké a silné končetiny a velmi hebkou srst s velkým množstvím podsady v tmavě červené barvě, která nesmí mít žádné stínování. Samci mají oproti samicím širokou hlavu se silnými lícemi. Plemeno je možné chovat bez problémů, a navíc z něj lze mít i všestranný užitek. Je zařazeno mezi střední plemena, ale není uznáno jako masné plemeno, na rozdíl třeba od novozélandského králíka bílého. Jateční váha králíka je cca 3-4,5 kg.

Obrázky

Zde můžete vidět, jak vypadá novozélandský králík červený.

Zdroj: Křížení králíků

Velký světlý stříbřitý (oficiální označení: Vss)

Původ tohoto plemene je v Německu ve 20. století. Králík byl vyšlechtěn z francouzského stříbřitého. I toto plemeno je často využíváno nejen pro chov na maso, ale i k výstavám.

Vzhled

Pro toto plemeno je typické to, že jejich mláďata mají na počátku černou srst a až postupně se jejich srst zesvětluje. Pro výstavy je ale důležité, aby barva srsti byla po celém těle stejná. Srst je dlouhá asi 3 cm. Oči má tento králík hnědé, drápky jsou tmavé, až černé. Uši jsou dlouhé asi 12 cm. I u tohoto králíka je ideální váha kolem 5 kilogramů.

Chov

Srst tohoto králíka je mezi zpracovateli velmi žádaná, a proto musí být králík udržován v čistotě, aby si svou srst neponičil. Velký světlý stříbřitý králík se často používá také ke křížení.

Obrázky

Odkaz na fotografie velkého světlého stříbřitého králíka na googlu: velký světlý stříbřitý králík foto.

Zdroj: Ukázkové druhy středních plemen králíků chovaných na maso


Autoři obsahu

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


Svrab

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP