Informace od zdravotní sestry

MENU

  

ZÁKOŽKA

  

PŘÍZNAKY

  

LÉKY NA SVRAB

  

SVRAB U ZVÍŘAT

  
Téma

LÉČENÍ ALOBALEM

OBSAH

Ivomec pro morče

Účinná látka ivermectin (přípravky Ivomec, Noromectin) se aplikuje podkožně, léčba se opakuje za 7–10 dní; postižená místa lze i potřít, v případě potřeby lze ve stejném intervalu provést 2 až 3 ošetření.

Zdroj: Svrab a léčení u morčat

Diskuze

V diskuzi NÁPLAST S ALOBALEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRENA DOLEŽELOVÁ.

Měla jsem velké bolesti bederní páteře. Kamarádka mně nalepila na bolestivé místo kousky alobalu a dva dny jsem bez potíží - vůbec jsem nemusela užívat léky na bolest. Irena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena Vašková.

Alobal fakt i na mne učinkuje,dnes poprvé, ostruha bolí méně,takže budu si do alobalu občas balit i záda,v kříži! Díky za radu!

Zdroj: diskuze Náplast s alobalem

Stronghold pro morčata

Stronghold pro kočky se dá na morčata také úspěšně použít. Na jedno dospělé morče stačí jedna pipeta pro štěňata a koťata. Stronghold 0,1 ml 6%, s účinnou látkou selamectin, kápněte za krk na kůži morčete.

Zdroj: Svrab a léčení u morčat

Jak pomáhá alobal proti bolesti

Podle alternativní medicíny může léčba alobalem nahradit některé léky. Tím, že přiložíte alobal na postižené místo, aktivujete takzvaný meridián, což má pozitivní vliv na daný orgán.

Alobal může úspěšně a rychle zmenšit bolesti páteře, krku, ramen, kolen, chodidel, kloubů či svalů. Dokonce léčí pooperační jizvy a popáleniny, revmatoidní artritidu, dnu a pomáhá i při odstraňování váčků pod očima.

Léčba bolesti alobalem

Alobalový zábal aplikujte vždy ideálně přes noc, ale pokud budete v klidné poloze, můžete ho využít i přes den. Tento postup je třeba provádět po dobu 10–12 dnů. Pak je důležité udělat dvoutýdenní přestávku. Pokud budou obtíže přetrvávat, léčbu opakujte pravidelně, dokud bolest nezmizí.

Zdroj: Alobal na bolest

Diskuze

V diskuzi TUKOVÁ BULKA POD KŮŽÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vera.

Ahoj. Mam taky jednu potvoru na zadech. Zkousim ji na noc mazat masti z marihuany. Prekryvam alobalem. Mozna se mi zda ze je mensi. Uvidim.....

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tuková bulka pod kůží

Je pravda, že alobal léčí

Léčení alobalem je používáno mnoha lékaři po celém světě, kteří v něm vidí jednoduchou metodu, jak tělo zbavit četných zdravotních neduhů. Alobal je sice jen tenká hliníková fólie, ale dokáže odstranit množství každodenních problémů. Používá se jako doplněk k léčbě.

Použití

Léčba únavy a nespavosti: Použití alobalu na odstranění únavy je již prověřenou metodou, která si získala mnoho příznivců. Je ideální použít proužky alobalu, které se před použitím umístí na 2–4 hodiny do mrazáku. Následně se aplikují na obličej, konkrétně na tváře nebo oční víčka. Alobal by měl být na tváři tak dlouho, dokud neucítíte, že jsou svaly odpočaté a uvolněné. Po aplikaci by se měly příznaky únavy i nespavosti vytratit.

Zklidnění bolestivých kloubů: Alobal se používá pro léčbu bolestivých svalů a kloubů, a to zejména při artritidě, dně, ischiasu nebo bolestech paty. Pokud chcete z této léčebné metody vytěžit maximum, obalte bolestivé místo alobalem a ten následně jemně oviňte lékařským obvazem. Alobalový zábal aplikujte vždy ideálně přes noc, ale pokud budete v klidné poloze, můžete ho využít i přes den. Tento postup je třeba provádět po dobu 10–12 dnů. Pak je nutné dát 2 týdny pauzu. Pokud bude bolest přetrvávat, léčbu opakujte pravidelně, dokud bolesti nezmizí.

Alobal na popáleniny: Prvky v alobalu pomáhají zklidnit popáleniny. Ideální postup je umístit popálené místo pod tekoucí ledovou vodu, následně místo osušit měkkým hadříkem a aplikovat mast na popáleniny. Poté se na spálené místo položí sterilní gáza a ta se obalí alobalem. Aby alobal nepadal, je vhodné ho zajistit lékařským obvazem. Alobal je vhodné nechat působit tak dlouho, dokud bolest neustane.

Fantomová bolest: Fantomová bolest je popisována jako bolest chybějících orgánů nebo končetin po amputaci. Ačkoliv již pacient amputovanou končetinu nemá, může mít pocit, jako by končetinu měl a cítil v ní nepříjemnou bolest, od mravenčení až po silné bolesti. Jednou z účinných terapií je právě hliníková fólie. Postiženou končetinu je ideální obalit alobalem a zajistit lékařským obvazem. Teprve když bolest ustane, může se alobal odstranit.

Chřipka a nachlazení: Odpovědí na chřipkovou sezonu nemusí být antibiotika a jiné léky od doktora, dokonce i zde může pomoci hliníková fólie. Nachlazení a začínající chřipku lze zastavit nebo vyléčit tím, že nohy obalíte v 5–7 vrstvách alobalu. Nohy by měly být takto obalené po dobu 1 hodiny. Následně jim dopřejte 2hodinovou pauzu, aby mohly dýchat, a hned poté postup opakujte, opět s 5–7 vrstvami alobalu. Následně udělejte další 2hodinovou přestávku a zábal opakujte ještě jednou. Tento postup dodržujte po dobu 7 dnů a chřipka či nachlazení by měly zmizet. Samozřejmostí je dostatek odpočinku a dostatečný příjem tekutin.

Zdroj: Alobal na bolest

Diskuze

V diskuzi LÉČENÍ RŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel DOLEK JOSEF.

Dobrý den,prosím o radu,jak postupovat při léčení růže.děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Léčení růže

Princip účinku

Alobal neboli hliníková fólie je hliník upravený do kovových plátků o tloušťce od 6 do 200 mikrometrů. V domácnostech se používá fólie o síle kolem 15 mikronů. České označení vzniklo spojením chemické značky hliníku „Al“ a slova „obal“.

Bioproudy vysílané naším tělem na biologicky aktivní body se odrazí od přiložené fólie a vrátí se zpět do meridiánu, odkud vyšly, tok energie je regulován a zmírní se bolest. Jede o příznivý vliv na postižený orgán, se kterým je spojen meridián. Při uzavření alobalem u postiženého místa dojde k prokrvení a k pocení, kam nemá přístup vzduch. Takovým snadným způsobem lze odstranit bolesti, které se vám objevily, ale také keloidní jizvy, které zůstanou po operacích v místě chirurgického řezu.

Tato metoda byla praktikována čínskými a ruskými léčiteli a je také popsána v odborné literatuře psychoterapeuta Wilhelma Reicha, člena druhé generace psychoanalýzy po Sigmundu Freudovi.

Zdroj: Alobal na bolest

Diskuze

V diskuzi LÉČBA RAKOVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřka.

Biologickou léčbou se sice rakovina léčí, ale konkrétně Remicade se používá na zmíNěnou lupénku, vážná kloubní onemocnění a na léčení střevních zánětů. Co já vím tak třeba ve státech se léčení biologickou léčbou hodně ujímá. Asi hlavně kvůli vysoké účinnosti a na rozdíl od ostatních alternativ minimem vedlejších účinků.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: léčba rakoviny

Domácí magnetoterapie

Magnetoterapie pro domácí použití se skládá z řady permanentních magnetických terapeutických pomůcek ve formě polštářků, bandáží, náramků, vložek do bot, náhrdelníků a podobně. Tyto produkty obsahují speciální permanentní magnety. Podušky a bandáže jsou vhodné k tlumení bolestí kloubů a svalů, zmírňují otoky a zrychlují hojení. Jsou vhodné pro domácí léčení nebo tam, kde není dostupná léčba na příslušném pracovišti. K ostatním formám aplikace mají někteří odborníci rezervovanější postoj.

Zdroj: Léčení magnetem

Diskuze

V diskuzi LÉČENÍ BÉRCOVÝCH VŘEDŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Světlana.

Citlivost v oblasti vředu je dlouhodobou záležitostí a vy jste vyléčení zvládl perfektně, určitě vám lékař předepsal léky proti bolesti. Končetinu je dobré během dne odlehčovat a to tak, aby byla nad rovinou hrudníku. Pokud dlouhodobě sedíte a nebo máte nevyhnutelné cestování, pokuste se s nohami pohybovat, aby se napomohlo žilnímu návratu krve zpět do srdce. Denně provádějte cévní gymnastiku nejméně třikrát denně po dobu asi 3 minut - kružte nohami v kotnících, přitahujte špičky, krčte a natahujte prsty u nohou. Dobré je pohybovat nohami při každé příležitosti. Pomáhá i masáž v okolí rány. Na ráně během masáže nechte vlhký čtverec – namočený ve vodě. Do okolí rány naneste mastný krém a jemnými pohyby masírujte celé okolí rány, můžete pokračovat cca 5 cm do okolí rány a také celý zbytek končetiny ke kolenu. Vždy postupujte od spodu nahoru k srdci. Tím pomůžete i lymfatickému systému. Masáž by měla trvat alespoň 5 minut. Hlavně nezapomínejte si odpočinout a to nejméně na 2 hodiny po obědě s podloženými končetinami. Toto onemocnění vyžaduje trpělivost a pevné nervy :). Výborný je Ok balsám na masáže, ale je dražší. Držím palce, Světlana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Špor Karel.

Děkuji za rady,které využiji v další léčbě,ještě ale dotaz jaké léky klidní bolest,doktorka mně nic nenapsala a běžně dostupné léky nefungují ibalgin,apd.

Zdroj: diskuze Léčení bércových vředů

Domácí recepty na léčbu pásového oparu

Léčení pásového oparu se soustřeďuje na ošetření akutních projevů tohoto onemocnění, kdy je nutné užívat doplňky až po zahojení puchýřků, a na léčení přetrvávajících bolestí po proběhlé infekci (ty mohou trvat měsíce a někdy i roky). Doplňky užívané k léčení akutních projevů tvoří dvě skupiny – prostředky užívané lokálně na postižená místa a prostředky užívané vnitřně k posílení imunitního systému a lepšímu hojení zanícené kůže a nervů. Kombinace některých výrobků aplikovaných na kůži mohou přinést rychlou úlevu – doporučuje se gel aloe vera kombinovaný s olejem s vysokým obsahem vitaminu E. Obě látky zklidňují a utišují bolest a svědění, podporují hojení kůže a snižují pravděpodobnost druhotného infikování kůže poškozené virem. K vnitřnímu léčení je vhodné užívat některé antioxidanty – velmi účinný je vitamin C kombinovaný s bioflavonoidy (minimálně 1 gram vitaminu C denně rozdělit do několika dávek). Imunitní systém podpoříte také užíváním extraktů echinacei (třikrát denně 200 mg) a omega-3 kyselin (2 gramy denně). Aminokyselina lyzin (třikrát denně 1000 mg) a stopový prvek selen (dvakrát denně 50 mcg) podporují růst zdravé kůže a celkově urychlují procesy hojení. Všechny potravinové doplňky lze užívat společně s předepsanými léky.

Zdroj: Pásový opar je pokračování neštovic

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÉ KRUHY NA KŮŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ulrychová D..

Poradí mi někdo léčení?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tinea corpis - kožní plíseň. Z volně prodejných léků je možné použít krém Clotrimazol a mazat několikrát denně tři dny od vymizení příznaků, obvykle jeden týden. Pokožku před aplikací krému omýt žínkou s mýdlem a jemně osušit ručníkem. Zde je vidět jak krém Clotrimazol vypadá a kolik stojí: www.zbozi.cz/hledej/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červené kruhy na kůži

Kurkuma

Léčivé účinky kurkumy nejsou nijak dokázané, i přesto někteří pacienti tvrdí, že aplikace kurkumy pomáhá zmírňovat příznaky svrabu. Kurkuma ale nedokáže svrab vyléčit.

Zdroj: Bylinky na léčení svrabu

Poradna

V naší poradně s názvem KOTVIČNÍK NEŽÁDOUCÍ UČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Rajniš.

Dobrý den do jakého věku se může kotviční i při léčení štítné žlázy děkuji za odpoěd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kotvičník zemní alias Tribulus terrestris stimuluje produkci testosteronu - mužského pohlavního hormonu. Pokud tedy nemáte v anamnéze karcinom prostaty, tak ho můžete užívat do konce života bez omezení. Štítná žláza není jeho účinkem dotčena.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kotvičník nežádoucí učinky

Pásový opar – obrázky

Zde si můžete prohlédnout fotografie zachycující pásový opar.

Zdroj: Pásový opar a jeho léčení

Diskuze

V diskuzi LÉČENÍ BRNĚNÍ CHODIDEL PO CHEMOTERAPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar .

Brní mě po chemoterapii. Dá se s tím něco dělat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mirekjanousek.

dekuji za odpoved

Zdroj: diskuze Léčení brnění chodidel po chemoterapii

Může být pásový opar bez puchýřků

Pásový opar může proběhnout i bez výrazného výsevu puchýřků, třeba na zádech. Typická je však neurčitá silná bolest na postižené straně těla, někdy doprovázená horečkou a bolestmi hlavy.

Zdroj: Pásový opar a jeho léčení

Poradna

V naší poradně s názvem RÝMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janka.

A ta mořská voda je dobrá proč, jak to vyčistí nos? To přece od rýmy nepomůže a ten nasivin je na léčení rýmy?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mořská voda obsahuje chlorid sodný (mořská sůl) a ten je od pradávna používán jako jemná desinfekce. V nose sůl působí jako uvolnovač sekretu a desinfikuje dutiny. Spreje do nosu proti rýmě zase stáhnou nateklé sliznice v nose a uvolní dýchání.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rýma

Cena magnetoterapie

Magnetoterapii si lze objednat nad rámec péče hrazené pojišťovnou, jako nástavbu vašich léčebných procesů, nebo v rámci preventivní medicíny.

Magnetoterapie trvající 15 minut stojí cca 175 Kč.

Cyklus 6 terapií (6x 15 minut) stojí cca 999 Kč.

Cyklus 12 terapií (12x 15 minut) stojí cca 1 999 Kč.

Zdroj: Léčení magnetem

Masti

Léčení epikondylitid je zdlouhavé, může trvat i několik měsíců. Úlevu od akutní bolesti přinese ledování loktu, protizánětlivé gely a masti (volně prodejné jsou přípravky s diklofenakem či ibuprofenem). Nejdůležitější je vyhnout se činnosti, která bolestivé místo namáhá a pravděpodobně je původcem potíží.

Zdroj: Tenisový loket


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Bc. Jakub Vinš


Svrab

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP