Informace od zdravotní sestry

MENU

  

ZÁKOŽKA

  

PŘÍZNAKY

  

LÉKY NA SVRAB

  

SVRAB U ZVÍŘAT

  
Téma

PERMETHRIN KRÉM

OBSAH

Permethrin

Permethrin je u nás k dostání jako Permethrin krém 5% 50 g, 100 g, Permethrin emulze 5% 50 g, 100 g.

Permethrin je syntetická organická sloučenina široce používaná jako insekticid, akaricid a repelent. Patří do skupiny látek nazývaných pyrethroidy. Působí jako neurotoxin, zasahuje do funkce neuronů prodlužováním aktivace sodíkových kanálů. Pro savce má obecně nízkou toxicitu a špatně se vstřebává kůží.

Permethrin se používá také ve zdravotnictví, a to proti parazitům, jako jsou vši a zákožka svrabová. Na kůži je třeba pečlivě nanést tenkou vrstvu krému (kožní podání). Krém je nutné nanést souvisle na celé tělo včetně krku, dlaní a plosek nohou. Hlavu a obličej je možno vynechat, pokud zde nejsou přítomny skabietické eflorescence. Při nanášení je třeba zvláště pečlivě ošetřit meziprstní prostory na rukou a nohou (také pod nehty na rukou a nohou), zápěstí, lokty, podpažní jamky, zevní genitál a hýždě. Krém by se neměl dostat do očí nebo by neměl přijít do kontaktu se sliznicemi (například oblast nosofaryngu, oblast genitálu) a do otevřených ran. Krém by měl setrvat na těle po dobu 8–14 hodin nejlépe přes noc, poté by se měl smýt vodou a mýdlem. Většinou je dostačující jednorázová aplikace, ale někdy je nutné druhé ošetření za 14 dní po prvním ošetření. Pokožka může po léčbě svědit. Lze použít u dospělých a dětí starších dvou měsíců.

Permethrin emulze 5% – využívá se jako antiparazitikum proti vším ve vlasech. Aplikuje se na vlasovou pokožku a do vlasů. Vlasy by se měly umýt šamponem bez kondicionéru, poté se vysuší ručníkem a do vlasů se nanese permethrinová emulze. Nechá se působit cca 10 minut, poté se opláchne. Kúru lze opakovat za 7 dní po první aplikaci.

Zdroj: Léky na svrab

Diskuze

V diskuzi LÉČBA SVRABU BEZ RECEPTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tonda.

My bydlíme na vesnici a občas se stává, že nějaké dítko dostane svrab. Léčíme je normálně permethrinem. Permethrin je v masti Infectoscab, ale ta je jen na lékařský předpis a my to máme k doktorům daleko. Proto používáme Permethrin, který se dá volně koupit jako postřik proti mouchám. Je to vodný roztok 10% permethrinu. Já to vždycky naředím jedna ku jedné s tělovým mlékem a potom s tím natřu celé tělo. Funguje úplně stejně jako Infectoscab a je to bez lékařského předpisu volně prodejný přípravek. Tady je vidět cena a obchody, kde to mají www.zbozi.cz/hledani…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Pomůže to ?A na jak dlouho?

Zdroj: diskuze Léčba svrabu bez receptu

Jak se rychle zbavit svrabu

Nejlepší cestou, jak se zbavit svrabu, je navštívit lékaře, který předepíše léky (léky na svrab) dle individuální potřeby.

Účinné látky na svrab používané v naší republice:

  • permethrin 5% se používá po dobu 8–12 hodin;
  • lindan (γ-benzen- hexachlorid) 1% na 8 hodin;
  • síra 2–20% v masti, pastě, tekutém pudru se natírá na kůži po dobu 3 dnů;
  • krotamiton 10%;
  • benzoylbenzoát 10% a 25%;
  • sulfiram 25%;
  • malathion 0,5%.

Zdroj: Volně prodejné léky na svrab

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRČA.

Můžete mi doporučit nějaký dobrý krém na opalování při rozšířených žilkách na obličej? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Krém na opalování závisí na tvém fototypu a intenzitě slunce. Když jsi světlý fototyp a snadno se spálíš, tak je při jasném počasí vhodný krém 50 a výše. Když reaguješ na slunce zhnědnutím, tak stačí 16 a více. Žilky při výběru krému na opalování nehrají důležitou roli. Spíše se lépe zamaskují při opálené pleti.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Permethrin na svrab

Doporučovaným lékem proti svrabu bývá Permethrin. Permethrin je obsažený také v krému Infectoscab 5 %, který má antiparazitické účinky. Krém je určen jen pro kožní podání a rozhodně se neaplikuje vnitřně, je určen pro lidi a není vhodné jím léčit zvířata, navíc například u koček může aplikace přípravku obsahující Permethrin způsobit smrt. Krém se aplikuje na postižená místa. Krém bývá silný, a tak obvykle jedna aplikace zcela stačí. Krém by měl být aplikován nejlépe na noc a měl by zůstat na kůži, aby mohl působit. Po aplikaci krému není vhodné žádné mytí.

Zdroj: Sauna proti svrabu

Diskuze

V diskuzi KRÉM ANTIŽILKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kajprová.

kde se dá sehnat tento krém a má s ním někdo zkušenost,--

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze krém antižilka

Recepty na permethrinový sprej

Použijte prostředek s obsahem permethrinu. Permethrin je syntetická chemikálie používaná k výrobě insekticidů a repelentů. K zahubení svrabu a blech se obvykle používá v tekuté formě (šampon) a ve formě krému. Nejjednodušší způsob, jak zahubit parazity, je svařit vodu, přidat do ní trochu psího šamponu s obsahem permethrinu a tímto roztokem parazity polít.

Použití permethrinu je bezpečné na lidské vlasy a kůži, ale dávejte pozor, aby se vám nedostal do očí, uší, nosu či úst. Pokud se vám tato látka nedopatřením dostane do očí, vypláchněte je okamžitě dostatečným množstvím čisté vody.

Pokud nemáte psí šampon s obsahem permethrinu, použijte sprej proti blechám nebo speciální sprej na lůžkoviny proti blechám. Aktivní složkou těchto sprejů je většinou právě permethrin.

Permethrin a syntetické pyretroidy mohou být smrtelné pro kočky a ryby, tudíž výrobky určené pro psy mohou být pro kočky a ryby nebezpečné.

Permethrin se v ČR nedá běžně koupit, ale můžete si ho objednat například v internetovém obchodě Amazon v Německu. Nabídka přípravků s permethrinem je vidět zde: koupit permethrin. Vyberte si přípravek s nejvyšším obsahem 1,5% a více.

Zdroj: Jak vyčistit čalouněnou sedačku od svrabu

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRČA.

Děkuji. Jsem typ 4 a používám krém bioderma +50, ale dělají se mi po něm na tváři bílé pupínky, takže nevím, kde je chyba.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tak zkuste jinou bázi opalováku. Některé nosiče ochranného faktoru můžou ucpávat póry a pak se dělají bílé pupínky. Zkuste místo krému třeba olejovou formu nebo jiný druh krému. Také je třeba rozlišit, jestli bílé pupínky nejsou třeba mílie. Mílie jsou takové bílé kuličky pod kůží a krémy nezpůsobují jejich tvorbu.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

CC krém Garnier

CC krém Garnier využívá všestranné technologie pro dlouhodobou péči s jemným dotykem make-upu k docílení bleskově bezchybného vzhledu v jediném kroku. Nyní je na našem trhu k dostání pouze BB krém Garnier.

Zde můžete vidět cenu BB krému Garnier na českém trhu.

Zdroj: CC krém

Diskuze

V diskuzi LIDL PLEŤOVÉ KRÉMY,,CIEN NATURE SENSITIVE KRÉM PRO CITLIVOU POKOŽKU S VÝTAŽKY Z MEDUŇKY A VILÍNU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Vaňková.

Prosím,kde bych tento krém sehnala? U nás v Jičíně ho měli jako vzorek a velmi mi na moji problematickou pleť
vyhovoval,teď ho nemůžu sehnat,děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Libuše.

Zdravím také sháním krém cien sensitive s vilínem, je to prostě senzační krém,. sehnala jse ho někde?? Nevím jak to na tom amazonu objednává, je to německy. díky

Zdroj: diskuze Lidl pleťové krémy,,Cien nature Sensitive krém pro citlivou pokožku s výtažky z meduňky a vilínu

Použití BB krému

BB krém je ideální věc pro perfektní pleť. BB krém zpevňuje pleť velmi rychle. Ale asi jako u každého multifunkčního kosmetického produktu, tak i BB krém má svá rizika, protože se mohou navzájem použité léky rušit. BB krém také přináší mnoho jiných dobrých věcí, například pro cestování je ideální, jelikož rychle zpevňuje pokožku a tvoří podobné krytí jako make up.

Zdroj: BB krém pro pevnou a bílou pleť

Diskuze

V diskuzi KRÉM VITAROS LEKÁRNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Matian.

Krém jsem právě zakoupil u Dr. Maxe, 4 podání za 1.290,00 Kč. Skladuje se v ledničce, je na lékařský předpis, zatím jsem ho nevyzkoušel. M

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Krhut Josef.

Dobrý den, krém je již v lekarnách dostupný na lékařský předpis , vyzkoušel jsem ho bohužel bez úspěchu.Proto by mne zajímalo jaké zkušenosti mají jini potřební děkuji Josef.

Zdroj: diskuze Krém vitaros lekárna

Matující měsíčkový krém cena

Zde můžete vidět cenu Matujícího měsíčkového krému.

Zdroj: Matující vyrovnávací krém s měsíčkem

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB, SEŽERE VÁS ZA ŽIVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Buto.

Nejaká žena písala na inej stránke že na svrab pomôže solárium,pár krát ìsť na pár minút a je po ñom a ostatné jej tam veľmi dakovali

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Solárium svrab nezahubí, ale pomůže vám k tomu, aby se u vás v budoucnu rozvinula rakovina kůže. Paprsky ze solária nejsou nijak smrtící ani pro člověka a ani pro svrab. Navíc zdroj svrabu - oplodněné samičky - žijí hluboko v kůži, kde vůbec ani netuší, co to je solárko, protože jsou v temnu zakryty vrstvou kůže.

Jediným účinným lékem na svrab je mast ze síry, a nebo mast Infectoscab s obsahem jedu permethrin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab

Tvarohový krém s máslem

Ingredience: 1 máslo, 1 tvaroh a cukr podle chuti

Postup: Máslo ušleháme do pěny a postupně přidáváme moučkový cukr a tvaroh. Krém je lehký a zdobit s ním jde také.

Zdroj: Tvarohový krém do dortu

Diskuze

V diskuzi HABROVY KREM KDE SEHNAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobry den,a da se tento krem shnat i nekde v krame nebo v lekarne?dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Habrovy krem kde sehnat

Tvarohový krém na zdobení

Ingredience: 250 g měkkého tvarohu, 1/2 kelímku šlehačky, ztužovač, 90 g moučkového cukru, 30 g másla, potravinářské barvivo dle potřeby, kakao na vaření

Postup: Máslo s cukrem vyšlehejte a poté postupně přidávejte tvaroh. Jestli chcete mít barevný krém, přidejte barvivo nebo kakao.

Zdroj: Tvarohový krém do dortu

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena Němcová.

Dobrý den paní doktorka na kožním mě předepsala krém Beloderm na vyražku zdřejmě na alergii z lídla ale protože obsahuje kortikoidy tak se ji bojím povžívat.Může me krém ublížit? Dekuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nebojte se kortikoidů v masti. Když se mast používá podle návodu maximálně 10 dní, tak nehrozí žádné nebezpečí. Účinky kortikoidů na zklidnění pokožky jsou skvělé a určitě byste měla poslechnout svého lékaře a mast použít.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab

BB krém jako bělidlo

Bělící účinek BB krému má za účel zakrývat jizvy, tmavé skvrny nebo nesrovnalosti. Bělidla mohou zesvětlit pokožku a v zásadě to dělají i některé netradiční denní krémy. V asijských zemích je rovnoměrná bledá pokožka považována za ideál krásy. Asijské ženy používají BB krém, aby se jejich pokožka neopálila, díky čemuž je BB krém používán jako každodenní krém. Bělící produkty útočí na kůži, proto by měly být používány jen s opatrností.

Zdroj: BB krém pro pevnou a bílou pleť

Poradna

V naší poradně s názvem ZABALY NA POPRASKANÉ NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

prosím o radu,dcera má cukrovku a ted v letním počasí má velmi suché a hodně popraskané nohy až do krve.je na to nějaký domácí zábal?děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Firma Scholl dodává speciální krém určený přesně pro tyhle problémy diabetiků s rozpraskanými patami. Je to Krém na rozpraskané paty s keratinem K+, který zaceluje rozpraskanou kůži na patách již za 3 dny. Lanolin a urea, které jsou obsaženy v krému, intenzivně hydratují a zvláčňují pokožku. Keratinový komplex urychluje samoregenerační proces kůže. Krém ulevuje od bolesti a zabraňuje infekci. Krém má jemné složení, které je vhodné i pro diabetiky. Tady je cena přehled obchodů, kde se dá tento krém na rozpraskané paty koupit: www.zbozi.cz/?q=Kr%C…
Nebo ještě taky funguje léčivý krém na rozpraskanou kůži Just krém na nohy. Jeho cena je zde: www.zbozi-kosmetika.…

Zdroj: diskuze Zabaly na popraskané nohy

Batrafen vaginální krém pro děti

U novorozenců a dětí do 6 let smí být Batrafen vaginální krém podán pouze v naléhavých indikacích a pouze pod dohledem lékaře.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

CC krém Max Factor

Kosmetika Max Factor představuje se svým produktem Max Factor CC Color Correcting Cream SPF10 dokonalé krytí a péči o pleť. CC krém je nástupcem již oblíbených BB krémů. Hydratuje, vyživuje a rozjasňuje pleť. Chrání před UV zářením. Aplikujte ráno na pleť obličeje.

Zde můžete vidět cenu krému CC Max Factor.

Zdroj: CC krém

Tvarohový krém se zakysanou smetanou

Suroviny:

  • 500 g tvarohu
  • 250 g zakysané smetany
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr

Postup přípravy:

Do mísy si dáme tvaroh, kysanou smetanu, vanilkový cukr a moučkový cukr, vše společně smícháme a vytřeme do hladkého krému. Takto máme krém hotov.

Zdroj: Tvarohový krém

Tvarohový krém do dortu

Suroviny:

  • 500 g tvarohu
  • 250 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr

Postup přípravy:

Máslo vyšleháme do pěny společně s moučkovým cukrem. Poté postupně přidáváme tvaroh a vyšleháme v hladký krém. Pokud chceme, můžeme si část krému oddělit a přichutit kakaem, strouhanou čokoládou, kokosem nebo tím, na co máme zrovna chuť. Umíchaný krém dáme vychladit a ztuhnout do lednice. Množství krému vám vystačí na celý dort.

Zdroj: Tvarohový krém

Tvarohový krém Míša

Suroviny:

  • 250 g tvarohu
  • 1 pomazánkové máslo
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce rumu

Postup přípravy:

Do mísy si dáme tvaroh, pomazánkové máslo, vanilkový cukr, moučkový cukr a lžíci rumu. Vše společně smícháme a vytřeme do hladkého krému. Takto je krém hotov a můžeme jej začít používat na dorty nebo zákusky.

Zdroj: Tvarohový krém

Hodnocení nočních krémů proti vráskám dle dTestu

  1. Aldi Lacura, noční krém proti vráskám: dobře (74 %)
  2. Diadermine expert na vrásky 3D: dobře (74 %)
  3. Lidl Cien / Beauty Q10 noční krém proti vráskám: dobře (72 %)
  4. Helena Rubinstein Collagenist, noční krém proti vráskám: dobře (68 %)
  5. RoC Retin-OX + intenzivní noční krém proti vráskám: uspokojivě (56 %)
  6. Schlecker Rilanja Care Q10, noční regenerační pečující krém: uspokojivě (54 %)
  7. Eucerin Hyaluron-Filler, intenzivní pečující noční krém proti vráskám: uspokojivě (52 %)
  8. Neutrogena Visibly Young, omlazující noční krém proti vráskám – vyrovnaná pleť bez vrásek: uspokojivě (50 %)
  9. Nivea Visage Q10, pečující noční krém proti vráskám: uspokojivě (48 %)
  10. Biotherm Anti-Rides Line Peel Nuit: uspokojivě (46 %)
  11. Florena Q10, intenzivní péče o pleť, proti vráskám: uspokojivě (46 %)
  12. dm Balea / Face, noční krém proti vráskám: uspokojivě (44 %)
  13. Garnier Skin Naturals Jade Ultra Lift, noční pečující krém proti vráskám – vyrovnaná pleť bez vrásek: uspokojivě (44 %)
  14. Vichy Liftactiv, noční pečující krém proti vráskám a pro vyrovnání pleti s detoxikačním účinkem: dostatečně (38 %)

Zdroj: Nejlepší krémy proti vráskám


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Marie Svobodová


Svrab

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP