Informace od zdravotní sestry

MENU

  

ZÁKOŽKA

  

PŘÍZNAKY

  

LÉKY NA SVRAB

  

SVRAB U ZVÍŘAT

  
Téma

PRÁŠKOVÁ SÍRA

OBSAH

prášková síra prodej

Prodej

MSM můžete koupit zde.

Sirnou mast můžete koupit zde.

Zdroj: Prášková síra

Diskuze

V diskuzi PRÁSKOVÁ SÍRA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar Procházková.

Zápasíme se svrabem. Infektoscab na recept nepomohl a Juklova sirná mast obsahuje pouze 4% síry. Také zádné zlepsení. Ani Clarkia nepomáhá. Chceme si sami vyrobit sirnou mast. Kde koupit sirný prásek? Dagmar Procházková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Andrea.

Koupili jsme na likochem.cz

Zdroj: diskuze Prásková síra

Sirná kúra u svrabu

Síra se používá v mastném základu: pro dospělého pacienta je vhodná 10–20% sirná vazelína, u dětí se používá 2,5% mast. Tato mast se aplikuje 1x za 24 hodin, a to tři po sobě následující dny. Aby byla léčba úspěšná a výsledky a účinnost co nejlepší, je nutné dodržovat následující zásady zevní léčby: preparát se má po koupeli stejnoměrně vtírat do důkladně osušené kůže celého těla; každý den je nutné měnit spodní a ložní prádlo, které se musí následně vyprat při teplotě minimálně 60 °C, vyžehlit a 3 dny nepoužívat; ostatní prádlo či obuv pak nepoužívat alespoň 5 dní.

Zdroj: Prášková síra

Poradna

V naší poradně s názvem SMÍCHANÍM PRAŠKOVÉ SÍRY S VODOU VZNIKÁ SMĚS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jozef Babuš.

Co vznikne když smíchám praškovou síru s vodou.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když se smíchá prášková síra s vodou za normální teploty tak vznikne obyčejná suspenze, protože síra při pokojové teplotě je tzv. alfa síra kosočtverečná (ortorombická) a ta je nerozpustná ve vodě. Když se ale tato suspenze zahřeje na 500 °C tak vznikne sulfan H2S a oxid siřičitý SO2, oboje jsou jedovaté látky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Smíchaním praškové síry s vodou vzniká směs

Sirná mast na svrab

Mastí se natře na 24 hodin celé tělo a tento postup se opakuje 3x během 3 dnů. Poté se teprve pacient vykoupe. Zde se využívá keratolytického, antibakteriálního a antimykotického účinku síry. Pokud je síra v přípravku ve vyšší koncentraci, může u citlivých pacientů podráždit kůži. Léčba bez receptu.

Sirnou mast si můžete vyrobit i sami doma. Smícháte práškovou síru s lékařskou vazelínou nebo s kvalitním olivovým olejem tak, aby vznikla pasta. Vzniklou pastu nanesete na celé tělo a necháte působit po dobu 24 hodin, poté proces opakuje ještě 2x a nakonec smyjete.

Zdroj: Prášková síra

Diskuze

V diskuzi SÍROVÉ MÝDLO NA SVRAB 18% SIRY PRIPRAVENO LEKARNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Darmova.

Dobry den. Mgr.Svobodova pise, ze nam kazda lekarna namicha sirove mydlo. Staci rict ze musi mit 18%siry. Neni to pravda. Zadna to nedela. Jen jedna byla ochotna, pokud bude napsan presny recept o slozeni. Takze prosim sdelte nam ho. Moc bych to potrebovala. Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Svobodová.

Dobrý den, je mi líto, že máte takovou zkušenost z lékáren. Nejde o nic složitého jen rozmíchaná prášková síra v lékárenském základním mýdle sapo mollis v poměru 100:18. Prosím přijměte alespoň mojí pomoc s návodem k výrobě sirného mýdla v domácích podmínkách. Návod jsem doplnila do článku a nejdete ho zde: www.ceskyprehled.cz/…

Zdroj: diskuze Sírové mýdlo na svrab 18% siry pripraveno lekarnou

Sírová mast na svrab

Tuto domácí mast na svrab ze síry si můžete vyrobit velmi levně doma z práškové síry a kokosového oleje. Pokud neseženete kokosový olej, můžete použít lékárenskou mast Ambiderman, olivový olej a podobně, prostě něco, v čem rozmícháte práškovou síru, aby vám vznikla pasta (i Indulónu).

Pastu, která takto vznikne, nanesete na celé tělo a nechte působit po dobu 24 hodin. Toto celodenní natření domácí mastí proti svrabu opakujte každý den po dobu 3 dní. Sírovou mast proti svrabu z těla smyjte jednou denně mýdlem s obsahem síry.

Pokud neseženete práškovou síru, tak můžete použít široce dostupný Solfatan Pro Balneo 4x100 g. To je sirný přípravek do koupelí a zábalů používaný v lázeňství do koupelí při léčbě revmatismu, dnových obtíží, arthritických a neurotických obtíží. 40% jeho obsahu tvoří prášková síra.

Zdroj: Domácí léky proti svrabu

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ LÉČBA SÍROU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše Svobodová.

dobrý den, zaslechla jsem v poradně "otce Pleskače" zmínku o léčbě sírou při artroze či artritidě, ale bohužel ne, jak aplikovat. Děkuji mnohokrát za návod. Svobodová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav procházka.

bolest kloubů a šlach chodidel - kdo ví přesný návod poraďte prosím - vím jen s doslechu - díky

Zdroj: diskuze Otec pleskač léčba sírou

Síra v aminokyselinách

Aminokyseliny Methionin a Cystein obsahují síru ve svém postranním uhlovodíkovém řetězci. Někdy je tento aminokyselinový zdroj označován jako bílkovinná síra.

Zdroj: MSM na růst vlasů, obočí a řas

Poradna

V naší poradně s názvem 10 % SIRNÁ MAST - JE NĚJAK TOXICKÁ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa.

Dobrý den,

já a můj skoro 3 letý syn jsme dostali k přeléčení svrabu 10% sirnou mast, kterou mažeme 3 dny po 24 hodinách. Syn si však pořád cucá prsty, hlavně přes noc ze spaní a já se bojím - nemůže mu to nějak ublížit? V lékárně mi řekli, že by nemělo a doktorka, že to není dobrý, ale víc mi k tomu neřekla a já mám strach, aby to nemělo nějaké následky. Moc děkuji za odpověď.

PS : složení sulphuris praecipitati 20.0, ung. simplicis, vasellini ad 100

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nemusíte se bát, síra obsažená v sirné masti - označena jako Sulphur, nemá žádné závažné negativní účinky při náhodném pozření. Při olízání sirné masti hrozí jen nebezpečí průjmu, protože síra má mírné projímavé účinky. Žádná otrava a nebo poleptání zde nehrozí. Nic se nestane, když prsty nebudete natírat sirnou mastí. Bedlivě je kontrolujte, aby v nich nepřežíval svrab.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab

Shrnutí

  1. Síra (18 procent) začleněná do sapo mollis je při léčbě svrabu účinnější než masti ze síry, protože mýdlo se snadno aplikuje a to usnadňuje jeho správné použití.
  2. Při použití tohoto přípravku se prakticky vůbec nevyskytuje sírová dermatitida.
  3. Mýdlo se sírou je užitečné tam, kde je prospěšná síra na velkých plochách těla a jako profylaxe některých parazitů.

Zdroj: Sírové mýdlo na svrab

Poradna

V naší poradně s názvem OTEC PLESKAČ LÉČBA SÍROU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše Svobodová.

dobrý den, zaslechla jsem v poradně "otce Pleskače" zmínku o léčbě sírou při artroze či artritidě, ale bohužel ne, jak aplikovat. Děkuji mnohokrát za návod. Svobodová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Síra se pro léčbu kloubů používá ve formě MSM – methylsulfonylmethan, což je látka obsahující organicky vázanou síru, která působí na zpevnění vazů a šlach, potlačení zánětu a bolesti a na regeneraci a relaxaci svalů. Dále vykazuje silné antioxidační a jiné pozitivní účinky a je jedinečným zdrojem sirných sloučenin, které v organismu pozitivně působí, a to zejména v poškozené kloubní chrupavce. Síra respektive MSM se užívá vnitřně po dobu několika měsíců nebo i trvale. Výrobků s MSM je celá řada, zakoupit je můžete zde: www.prozdravi.cz/ful…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec pleskač léčba sírou

Lékařská síra

Lékárenská síra se používá zevně v různých topických přípravcích – mastech, gelech, krémech, lihových roztocích nebo omývadlech (latinsky označované jako lotio). Odedávna se připravuje v lékárnách mast s vyšším podílem síry jako osvědčený prostředek proti svrabu. Koncentrace síry se v masti pohybuje mezi 5 až 20 % podle určení lékaře.

Věděli jste například, že muž o hmotnosti 100 kilogramů má přibližně 2,5 kilogramu síry ve svém těle? Dokonce tvoří až 2,5 % lidské tělesné hmotnosti! Je to tedy jedna z nejdůležitějších surovin pro budování zdravých nových buněk. Síra je důležitým stavebním kamenem kloubů, chrupavky, šlach, vazů a svalů. Proto je obzvláště důležitá u stavů, jako je artritida, svalová bolest, bursitida a dalších. Je také důležitá pro zdraví pokožky, vlasů a nehtů. Problém je, že ani rostliny, ani zvířata si neumějí vyrobit síru sami. A protože je síra součástí všech buněk, je nezbytné, aby tělo mělo bohatou zásobu tohoto minerálu ve své využitelné formě.

Zde přichází na řadu MSM. Methylsulfonylmethan neboli MSM je organická forma síry, kterou organismus snadno absorbuje a využívá. MSM se řadí do kategorie „extrémně nízké“ toxicity s profilem toxicity podobným jako u vody. Vzhledem ke své inertní povaze je MSM nealergenní, nepyretický a nemá žádné rušivé nebo nežádoucí farmakologické účinky. Při vnitřním užívání tělo bude samo distribuovat MSM tam, kde je potřeba. Po asi 12 hodinách se veškeré přebytečné množství vyplaví z těla. Mějte na paměti, že MSM by jako jedna ze sloučenin síry nikdy neměl být zaměňován s léky typu „sulfonamidy“, na které jsou někteří lidé alergičtí. MSM je zcela bezpečné, bez zápachu a netoxické.

Zdroj: Prášková síra

Diskuze

V diskuzi SIRNATÝ POSTŘIK NA SVESTKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

dobrý den. Chci informaci vůči zelenému povrchu větví a stromů švestek až mechovým porostům. Myslím si ,že chybí síra v ovzduší tak se ptám zdali stříkat nějakým sirnatým prostředkem kdy a jakým. Předem děkuji za odpověď josef zlín

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Sirnatý postřik na svestku

Potraviny, které obsahují síru

Důležité je vědět, že síra se dá doplnit i jinými přírodními zdroji, nejen pomocí MSM. Síra se dá získat z mnoha potravin naší stravy. Potraviny bohaté na síru jsou vaječné žloutky, česnek, cibule, brokolice, květák, ředkev a klíčky. Pro zajištění zdravého růstu vlasů se také musí dodržovat vyvážená strava, také správná úroveň stresu, dostatek spánku v noci za úplné tmy, dostatečný pitný režim a vyhnout se používání chemikálií na vlasy.

Zdroj: MSM na růst vlasů, obočí a řas

Poradna

V naší poradně s názvem KDE BOLÍ ARTRÓZA KYČLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena.

Dobrý den.
Od dětství mám levou nohu kratší,ortoped zjistil artrozu cvičím ale pravá kyčel bolí i v klidu.
Zajímalo by mně jaké cviky by pomohly
dekuji Božena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Všechny možné cviky při artróze můžete vidět tady: m.youtube.com/result…
Z potravních doplňků vyberte ty s obsahem glucosaminu, chondroitinu a MSM (síra). Pravidelně choďte na kontrolu k ortopedovi a mluvte s ním o lepší léčbě bolesti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kde bolí artróza kyčle

Náhrada za sulku

Pokud se přikloníte k moření, máte dvě možnosti. Buď namoříte celé palice už cca měsíc před výsadbou, nebo jednotlivé stroužky asi den předem. Náhradním prostředkem je Síra SK 520. Tento přípravek je totiž rovněž vhodný na moření česneku. Jednotlivé stroužky je pak potřeba 6–12 hodin namáčet ve 4% roztoku přípravku Síra SK 520, ten připravíme smícháním 40 ml přípravku a 1 litru vody. Po namoření nechte stroužky oschnout na savém papíře nebo jemně osušte.

Dále je možno použít přípravek Rovral FLO v koncentraci 0,6–0,8 % po dobu 20–30 minut.

Zdroj: Sulka

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO TRVÁ LÉČBA SVRABU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Čejková.

Dobrý den,manžel absoůvoval přeléčení svrabem,jak se vrátil z nemocnice,tak má celé tělo červené a vysušené.Můžete nám poradit čím to zlikvidujeme a proč to je?Že by ta síra tak učinkovala na tělo?Mažeme to krémem co nám poradili v lekárně název je EXCIPIAL U LIPOLOTIO

Děkují za radfu a odpověď

Hezký den Čejková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá léčba svrabu

Minerály

Vápník

Chlór

Chromium

Měď

Jód

Železo

Hořčík

Mangan

Molybden

Fosfor

Draslík

Selen

Sodík

Zinek

Minerály ve výzkumu

Hliník

Bór

Olovo

Nikl

Křemík

Síra

Vanad

Zdroj: 46 esenciálních živin

Vlastnosti práškové síry

Anorganická látka (méně často psáno neústrojná látka) je materiál tvořený převážně anorganickými sloučeninami anebo chemickými prvky, který však může obsahovat i příměsi organických sloučenin. Obvykle se jedná o velice různorodou směs, která může mít libovolné složení. Z hlediska struktury může jít jak o látku heterogenní, tak homogenní. Pokud je tato anorganická látka chemicky čistá, tedy je to látka složená z jednoho druhu molekul nebo atomů, hovoří se o anorganické sloučenině nebo chemickém prvku. Typickými příklady anorganických látek jsou slitiny kovů, minerály a horniny, stavební materiály jako beton a cihly, sklo, porcelán, ornice a podobně, ale také například chemicky čistá síra – anorganická síra, která je současně chemickým prvkem, nebo chemicky čistý chlorid sodný, který je současně anorganickou sloučeninou.

Síra srážená prášková je velmi jemný prášek, který se získává srážením, přičemž se touto technologií dosahuje velmi jemné struktury.

Síra sama o sobě nesmrdí, tedy nezapáchá, ale její sloučeniny ano. Například sirovodík (H2S), dnes se říká sulfan, má zápach po zkažených vejcích a je silně jedovatý. Vyskytuje se v přírodě jako minerální voda (lázně Skalka u Prostějova).

Oxid siřičitý (SO2) je při vdechnutí štiplavý, dusivý (silně jedovatý), leptá sliznice. Vyskytuje se v přírodě například tam, kde je aktivní sopečná činnost.

Samotný název „síra“ pravděpodobně pochází ze sanskrtu, kde výraz „cira“ znamená „světle žlutý“ (sanskrt je jedno z nejstarších písem na světě, jsou jím napsány například tibetské posvátné texty). Původ latinského názvu „sulfur“ není zcela jasný.

Fyzikální vlastnosti síry: tvrdost 1,5–2, velmi křehká, hustota 2–2,1 g/cm³, štěpnost nedokonalá podle (001), (110) a (111), lom lasturnatý, nerovný. Taje při 114 °C.

Optické vlastnosti síry: barva sírově žlutá, medově žlutá, žlutohnědá až žlutozelená, nálety bývají bělavé; lesk diamantový na krystalových plochách, na lomu lesk mastný, průhlednost: průhledný až průsvitný, vryp bílý až světle žlutý.

Chemické vlastnosti: složení síra (S), běžné příměsi selen (Se), telur (Te), arsen (As); rozpouští se v koncentrované HNO3, sirouhlíku, benzolu, petroleji.[1]

Původ:

  • vulkanický – v oblastech aktivní vulkanické činnosti kondenzuje z unikajících plynů a par;
  • sedimentární – takzvané síronosné horniny, většinou vápence organického původu uzavřené v jílovitých, slínitých nebo karbonátových horninách;
  • druhotný – rozkladem sulfidů, zejména pyritu; na hořících uhelných haldách;
  • biogenní – produkt činnosti mikroorganismů.

Pro síru je charakteristická žlutá barva. Síra je minerál, se kterým se můžete setkat i v přírodě (viz výše). Doprovází především vulkanicky aktivní oblasti či místa, ve kterých vyvěrají na povrch horké termální prameny. Všude tam se síra prozradí právě díky odstínům žluté barvy.

Tato pevná krystalická látka žluté barvy existuje v několika alotropických modifikacích (to znamená, že její krystaly mohou mít různou vnitřní strukturu), nejčastější je síra jednoklonná a kosočtverečná. Její molekuly se za běžných podmínek skládají z osmi atomů (S8). Při zahřívání se tyto osmiatomové kruhy štěpí a spojují se do dlouhých řetězců. Pokud síru dostatečně zahřejeme a následně rychle ochladíme, získáme takzvanou plastickou síru, která obsahuje osmiatomové kruhy, ale i řetězce, které způsobují její pružnost. V plynném stavu existuje síra i v podobě dvouatomových molekul. Ochlazením sirných par získáme takzvaný sirný květ, což je kosočtverečná forma síry (používá se například k odstraňování rozlité rtuti, kdy reakcí vznikne sulfid rtuťnatý).

Z dalších vlastností síry stojí za zmínku, že je to typický nekov (tedy nevede elektrický proud). Je nerozpustná ve vodě, ale můžeme ji rozpustit v nepolárních rozpouštědlech (například sirouhlík CS2). Z mnoha způsobů použití síry lze uvést výrobu kyseliny sírové, sirouhlíku, zápalek, vulkanizaci kaučuku (zvýšení odolnosti kaučuku vůči vnějším vlivům – stárnutí), v minulosti výrobu černého střelného prachu a podobně.

V přírodě se síra vyskytuje volná (elementární) nebo vázaná ve formě síranů (například sádrovec – CaSO4 . 2 H2O), sulfidů (například pyrit – FeS2), jako plynný sulfan (H2S v zemním plynu či v sopečných plynech). Prášková síra je hořlavá a dráždí kůži.

Zdroj: Prášková síra

Účinky

Sírové mýdlo zbavuje pleť nečistot, hloubkově čistí, pokožka zůstává přirozeně jemná. Tvorba kožního mazu je omezena díky obsažené síře, pleťové póry jsou uvolňovány a vyčištěny, tvorba komedonů je snižována. U svrabu je toto mýdlo pouze podpůrným prostředkem. Léčebným prostředkem je sírová mast.

Síra je nejstarším a dosud nejefektivnějším, dobře aplikovatelným, bezpečným a levným prostředkem k léčbě svrabu. Má účinky antiparazitární, antibakteriální, antimikrobiální, keratolytické, antiseboroické a mírně hyperemizující. K terapii svrabu se využívá sulphur praecipitatum (precipitovaná síra). Ta účinkuje pouze v dobře zvoleném masťovém základu (například vazelína, měkký žlutý parafin, vepřové sádlo).

Po aplikaci síry na kůži se vyvíjí sirovodík. U dospělých se volí 10–20% koncentrace, u větších dětí až 5%, u malých dětí 2,5%, která se nepřekračuje. Dosud nebyla hlášena rezistence na tuto terapii.

Zdroj: Sírové mýdlo na svrab

Je lepší sírová mast, nebo mýdlo?

Síra se používá v masťovém základu a je na svrab účinná. U dospělého pacienta se používá 10–20% sirná vazelína, zatímco u dětí se používá 2,5% mast. Tato mast se aplikuje 1x denně tři po sobě následující dny.

Aby byla léčba úspěšná, je nutné dodržovat zásady zevní léčby. Mast se má stejnoměrně vtírat do kůže po koupeli na celé tělo, po koupeli je však nezbytné tělo důkladně osušit. Na osobní hygienu lze použít i sírové mýdlo SulfaDerm. Každý den je nutné měnit spodní a ložní prádlo, to vyprat při teplotě minimálně 60 °C, žehlit a 3 dny nepoužívat. Ostatní prádlo či obuv nepoužívat alespoň 5 dní.

Mast je v tomto případě léčebným prostředkem, kdežto mýdlo pouze podpůrným prostředkem. U těhotných, kojících matek a dětí je sirná mast lékem první volby, konkrétně precipitovaná síra ve vazelíně. 5% permetrin se může použít u dětí od dvou měsíců věku.

Zdroj: Sírové mýdlo na svrab

Co je to sírové mýdlo

Síra v mýdle upravuje tvorbu kožního mazu a pomáhá organismu vzdorovat bakteriím, chrání před toxiny, negativními vlivy záření a znečištění, čímž zpomaluje proces stárnutí. Podporuje tvorbu kolagenu a kreatinu, dvou velice důležitých látek pro lidskou pokožku. Pozitivním způsobem ovlivňuje pokožku postiženou akné, lupénkou a ekzémy. Napomáhá při artritidě, infekcích a nejrůznějších onemocněních kůže.

Zdroj: Sírové mýdlo na svrab

Mast na svrab bez receptu

K léčbě svrabu se užívá domácí sírová mast. Vhodná je nejen na svrab ale i na léčbu různých silných ekzémů a kožních zánětů. Sírová mast se obvykle aplikuje na postižená místo po koupeli a po důkladném vysušení pokožky (u svrabu ne). Sírová mast je vhodná i pro děti, kojící ženy i těhotné.

Použití masti:

Sírovou mast si při léčbě svrabu pacient natírá zhruba 3 dny po celém těle, a až čtvrtý den se smí vykoupat a převléknout (kdyby se převlékal každý den, infikoval by tak veškeré oblečení, které s ním přišlo do kontaktu). Po třídenní přestávce se aplikace sírové masti opakuje znovu, tak dlouho, dokud příznaky zcela nezmizí. Přestože se pacient léčí sirovou mastí, nemusí se hned zbavit svědění, to může přetrvávat ještě několik dní, že ale je léčba úspěšná pozná jednoduše, a to tím, že se netvoří nové pupínky. Po vymizení příznaků je důležité kůži i nadále zvláčňovat klidně i běžnými tělovými mléky nebo podobnými příznaky.

Příprava masti:

Domácí sirná mast se dá lehce vyrobit i doma. Je k tomu potřeba prášková síra a kokosový olej (místo kokosového oleje se dá použít lékařská vazelína, nebo třeba i olivový olej). V oleji je třeba práškovou síru rozmíchat tak, aby vznikla pasta, kterou si pacient nanese na celé tělo a nechá ji 24 hodin působit. Léčba domácí sirnou mastí trvá déle a je třeba ji i opakovat každý den po dobu 12 dní. Sirná pasta se z těla musí smýt pomocí mýdla s obsahem síry.

Zdroj: Sirná mast na svrab

MSM na růst vlasů, řas a obočí

Tento doplněk stravy je přírodním zdrojem síry a síra je živina, která je velmi důležitá pro zdravý růst vlasů, kůže, nehtů a chrupavek, což může být důvod, proč mnohým lidem, kteří MSM užívali, rychleji rostly vlasy. MSM doplňuje výživu vlasům pro jejich rychlý růst. U mnoha lidí byla pozorována i zesílená tloušťka vlasů. MSM může poskytnout síru, která je zapotřebí pro zdravé upotřebení kolagenu a keratinu. Keratin je vláknitý skleroprotein, který je ve vnějších vrstvách kůže, vlasů a nehtů. Síra může rovněž zlepšit krevní oběh pokožky hlavy a to pak následně vede k rychlejšímu růstu vlasů. Kromě zajištění zdravého růstu vlasů, může MSM také zvýšit lesk vlasů. MSM zlepšuje růst vlasů, díky čemuž je zahrnut v mnoha léčbách proti vypadávání vlasů. Ještě lepších výsledků s růstem vlasů při použití MSM můžete dosáhnout, když k němu budete užívat i vitamín C. Při užívání MSM se doporučuje častější doplňování tekutin, alespoň 3 litry denně, i v zimě.

Zdroj: MSM na růst vlasů, obočí a řas


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš


Svrab

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP