Informace od zdravotní sestry

MENU

  

ZÁKOŽKA

  

PŘÍZNAKY

  

LÉKY NA SVRAB

  

SVRAB U ZVÍŘAT

  
Téma

PŘIPRAVEK NA FILCKY

OBSAH

Přípravek Infectoscab obsahuje léčivou látku permethrinum, která patří do skupiny léčiv nazývaných pyretroidy, což jsou látky s antiparazitickým účinkem. Permethrin je obsažen v některých chryzantémách, takže osoby s alergií na chryzantémy by neměly tento přípravek užívat. V případě, že je diagnostikován svrab, je třeba zakročit co nejdříve. V běžných případech postačí jednorázová aplikace Infectoscabu. Svrab se přenáší přímým tělesným kontaktem s nakaženým člověkem. Důležitá je také likvidace parazitů z oblečení, lůžkovin a dalších textilií, aby se zamezilo opakované nákaze. Chcete-li si koupit Infectoscab, musíte nejprve navštívit lékaře, aby prověřil, zda se jedná skutečně o svrab.

Zdroj: Infectoscab bez receptu

Diskuze

V diskuzi KOUSNUTI OD FILCKY (MUŇKY) se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

jak vypadá kousnutí od filcků

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milan.

Kousnutí od filcky je charakteristické tím, že pupínek je často kolem vyrůstajícího chloupku. Veš se totiž při sání drží na chlupu a saje z místa, kde chlup vyrůstá.

Zdroj: diskuze Kousnuti od filcky (muňky)

Obrázky

Zde můžete vidět, jak vypadají filcky.

Zdroj: Vši filcky

Diskuze

V diskuzi FILCKY - LECBA A PREVENCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Puki.

Ony ty filcky zas nejsou takova pohroma.. Normalne v lekarne sezenete olejicek, ktery je po par aplikacich vyhubi.. Hlavne zadny stres.. Podrobne o filckach i prevenci zde na blogu — www.erekce.cz/filcky/

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze FILCKY - lecba a prevence

Odlišnosti od vší

Muňku nikdy nenajdete ve vlasech, protože lidský vlas je pro ni moc tenký, neudrží se na něm. Ve vlasech žije veš dětská (Pediculus capitis). Platí tedy pravidlo, že když se objeví veš od obočí dolů, je to filcka. Abychom mohli potvrdit, že svědění či skvrny způsobily filcky, je nutné některou z nich najít. Filcky se většinou drží na chlupech v genitáliích. Na chlupu je vidět drobné ztluštění a není potřeba velké síly muňku z chlupu odstranit. Při podrobném zkoumání jsou zřetelné jednotlivé části těla a nožičky. Dobrým důkazem, že se jedná doopravdy o veš a ne o něco jiného, je položit si ji na nehet a druhým nehtem ji rozdrtit. Je slyšet drobné lupnutí. Pokud byla veš napitá, tak se objeví i krvavá skvrnka.

Zdroj: Vši filcky

Filcky neboli muňky

Muňka připomíná svým tvarem klíště, má malou hlavu, ploché čtvercové tělo a silné nohy s drápy, kterými se drží na chlupech. Sameček měří 1 mm, samička asi 1,5 mm. Samičky za dobu svého života, což je přibližně 3 týdny, nakladou 20–30 vajíček, ze kterých se za 7 dní vylíhnou larvy. Ty jsou za 15 až 17 dní schopné rozmnožování. Živí se sáním krve. Původcem filcek je veš muňka (Phthirus pubis). Přenos se děje především tělesným kontaktem, a to převážně při pohlavním styku, výjimečně nepřímo, tedy lůžkovinami, ručníky a podobně.

Jak se filcky projevují:

  • lokálním svěděním;
  • hnidami, tedy vajíčky ulpívajícími na chlupech;
  • exkoriací – poškrábáním;
  • šedomodrými drobnými kožními změnami v místech kousnutí;
  • ekzematizací – zanícením.

Nejčastěji se muňky vyskytují v pubickém ochlupení, méně často v análním (kolem řitního otvoru) a axilárním (v podpaží) ochlupení, kštici, obočí, řasách, vousech, v ochlupení na hrudníku. Muňka je vidět pouhým okem, vypadá jako tmavě hnědá až žlutohnědá tečka přichycená ke chlupu. Muňky způsobují svědění, které však nemusí být velké a postižení lidé mu nemusí věnovat pozornost. Při zpozorování příznaků je třeba ihned navštívit lékaře.

Zdroj: Vši filcky

Poradna

V naší poradně s názvem KOUSNUTI OD FILCKY (MUŇKY) se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

jak vypadá kousnutí od filcků

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tady jsou fotky, na kterých je vidět jak vypadá kousnutí, které způsobila veš muňka - filcka: www.google.cz/search…

Zdroj: diskuze Kousnuti od filcky (muňky)

Léčba

Přípravky předepíše lékař, mnoho je jich i volně prodejných a ty zničí nejen vši, ale i vajíčka (hnidy), například Diffusil H forte. Vhodné je oholení. Přípravek se nanese na postižené ochlupení, nechá se 5–8 minut působit a pak se opláchne. Ošetření je nutno opakovat ještě jednou za 8–10 dní.

Napadené hřebeny, oděvy, ručníky, spací pytle, ložní prádlo se musí zničit nebo ošetřit insekticidním přípravkem nebo jiným dezinfekčním postupem. Přeléčit se musí i partner, případně spolubydlící a členové domácnosti. Důležitá je ovšem prevence, která spočívá v hygieně a v odpovědném výběru sexuálních partnerů. Prevence je založena rovněž na výměně osobního a ložního prádla a vyšetření osob, které byly v těsném kontaktu.

Zdroj: Vši filcky

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍPRAVEK NA PLÍSEŇ V TŘÍSLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kaspr76@seznam.cz.

Dobrý den.Potřebuji prosím poradit jaký volně prodejný přípravek použít na plísen v tříslech? Je to červeně ohraničený žlutý flek. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Čau, nejvhodnější volně prodejný přípravek na plíseň v tříslech je buď LAMISIL gel 15g 1% nebo pak roztok Canespor, což je širokospektré antimykotikum. Osobně si ale myslím, že to co Tě trápí není plíseň, ale spíše zapářka a na tu je njlepší tekutý pudr a vyvarovat se rozškrábání při svědění. Kdyby to přetrvávalo déle než dva týdny, tak doporučuji navštívit dermatovenorologa, aby to zrevidoval a určil vhodnou péči.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Přípravek na plíseň v tříslech

Kdo může používat sérum s melatoninem?


ASATEX® sérum je kosmetický přípravek volně dostupný v lékárnách určený k vnějšímu použití na suchou pokožku hlavy - nejlépe před spaním. Doporučuje se aplikovat po dobu minimálně 3 měsíců. Sérum je vhodné pro muže i ženy v různých stadiích řídnutí vlasů. Přípravek nemá vedlejší účinky, je bezpečný a mohou ho používat těhotné či kojící ženy. Přípravek je vhodný i pro lidi trpících Seborrhoeou (Seborrhoická dermatitida), jelikož snižuje produkci séba ve vlasové pokožce.

Zdroj informací: www.asatex.cz
PR prezentace

Zdroj: Patentovaný přípravek s melatoninem zastavuje padání vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem RADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Igi.

beru walfarin a potřebovala bych vědět jestli mohu brát přípravek KANKUSTA DUO na redukci váhy je to přípravek na přírodní bázi děkuji za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Výrobce udává, že Kankusta Duo ve svém složení obsahuje Garcinia cambogia a indickou kopřivu. Společně s Warfarinem je možné tento přípravek užívat jen za podmínky, že se zjistí jeho účinek na srážlivost vaší krve. Krevní odběr je potřeba provést v prvních dnech po začátku léčby. Dohodněte se se svým lékařem na přesném postupu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin

Kloubní výživa Klokan

Přípravek na klouby Klokan představuje unikátní revoluční formu kolagenu, neboť jako jediný přípravek v ČR kombinuje 3 typy kolagenu a vitamín C pro normální tvorbu kolagenu přirozeně obsaženého v chrupavkách, vazech a šlachách. Kloubní výživa Klokan je unikátní a efektivní kombinací 7 složek v jednom přípravku: tři kolageny, vitamín C, glukosamin, chondroitin a kyselina hyaluronová z bezpečného přírodního zdroje. Kloubní přípravek Klokan je také jediný kolagen na trhu, který není z jatečního dobytka. Klokan na klouby je doplněk stravy.

Zdroj: Klokan na klouby, šlachy a vazy

Diskuze

V diskuzi ZKUŠENOSTI S CGA800 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika Růžičková.

Tak bohužel,přípravek mi nepomohl. Beru ho už 25 dní. Nejdříve jsem 1 kg schodila,ale pak zase nabrala. A to jsem zařadila do mého režimu i dostatek pohybu a pestrou stravu - po menších,ale za to častějších dávkách. Tudíš tento přípravek opravdu nefunguje a budu ho reklamovat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarda bureš.

no já se přiznam že sem začal hubnout až po 2 týdnech a taky sem to chtěl reklamovat tak sem volal na zákaznickou linku a tam mi doporučili ještě pokračovat no a první měsíc jsem dal dolu jen 3 kg ale další měsíc rovných 10 takže celkem 13 kg za 2 měsíce řikali mi že u někoho se může stát že nehubne hned ale s několikatýdenim opožděnim a tak to bylo právě u mně musíš být trpělivá jako já a uvidíš zasloužený efekt

Zdroj: diskuze Zkušenosti s cga800

Homeopatikum Engystol

Engystol jsou bílé, až nažloutlé kulaté ploché tablety se zkosenými hranami. Mají nasládlou chuť a jsou bez zápachu.

Jedna tableta homeopatika Engystol obsahuje: vincetoxicum hirundinaria trit. D6, vincetoxicum hirundinaria trit. D10, vincetoxicum hirundinaria trit. D30 (75 mg), sulfur trit. D4, sulfur trit. D10 (37,5 mg), stearan hořečnatý, laktózu.

Indikační skupina: Homeopatický přípravek.

Charakteristika: Kombinovaný přípravek Engystol je homeopatická specialita.

Kontraindikace: Nejsou známy.

Nežádoucí účinky: Nejsou známy.

Interakce: Nejsou známy.

Způsob použití: Přípravek je určen k vnitřnímu použití. Tablety se před jídlem nechají rozpustit v ústech. Používejte dle rady odborníka.

Upozornění: U přípravku nebyl požadován důkaz účinnosti.

Varování: Přípravek nesmí být používán po uplynutí doby použitelnosti vyznačené na obalu. Přípravek musí být uchováván mimo dosah dětí.

Uchovávání: Uchovávejte při teplotě do 25 °C.

Balení: 50 a 250 tablet.

Držitel registračního rozhodnutí: Biologische Heilmittel Heel GmbH, Baden-Baden, SRN.

Distribuce: Dr. Peithner KG, Vídeň, Rakousko.

Zdroj: Engystol

Diskuze

V diskuzi JINÉ ŘEŠENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriel.

dobry den chci se zeptat jestli vam ten enzycol pomaha

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karel.

Dobrý večer, omlouvám se za opožděnou odpověď snad si jí ještě přečtete. Přípravek mi pomohl a to dost! Dá se říct, že mám nový život. Na první výsledky jsem si, ale počkal asi snad 3 týdny. Zatím jsem ještě přípravek nevysadil a jsem stále spokojen.

Zdroj: diskuze Jiné řešení

Nejčastější chyby při odvšivování

  • Šetří se na množství přípravku. Jestliže jsou vlasy delší než pod ramena, tak jeden přípravek bývá málo.
  • Odvšivení proběhne jen v první fázi. Žádný přípravek nezabije 100 % hnid. Proceduru je nutné zopakovat za 7 až 10 dnů, až se z přežitých hnid začnou rodit nové vši.
  • Neřešení problému v celé rodině naráz.
  • Přímý hlavový kontakt s infikovanou osobou.
  • Nedodržení návodu k použití přípravků.

Zdroj: Přírodní prostředky na vši a hnidy

Diskuze

V diskuzi FIBROM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava.

Jednou jsem na PC při čtení různých článků narazila na přípravek, který by měl zamezit množení fibromů a stávající postupně zmenšovat až třeba do úplného zmizení. Jednalo se určitě o zahraniční přípravek, který není zrovna levný, ale snad účinný. Nepoznamenala jsem si ihned údaje a už na to nemohu narazit. Poraďte.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Fibrom

Cena

Zde můžete vidět cenu přípravku Forfemina.

Zdroj: Forfemina přípravek na odvodnění

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ K REPAREXU PRO MUŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Christian Seemann.

Dobrý den,

při aplikaci Reparexu mi přípravek několikrát ukápnul na umyvadlo a pak jsem se rovněž umyvadla dotkl rukou s aplikační rukavicí. Přípravek zanechal na umyvadle fleky zbarvené do hněda, které nemohu ničím smýt. Ani ředidlem ne. Může mi někdo poradit čím ho lze vyčistit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na skvrny od Reparexu zkuste peroxid vodíku 10%. Jde koupit v drogerii.

Zdroj: diskuze Dotaz k Reparexu pro muže


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová


Svrab

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP