Informace od zdravotní sestry

MENU

  

ZÁKOŽKA

  

PŘÍZNAKY

  

LÉKY NA SVRAB

  

SVRAB U ZVÍŘAT

  
Téma

ŠAMPON NA ROZTOČE U LIDÍ

OBSAH

Je svrab u psa nakažlivý pro lidi

Svrab se výjimečně může vyskytnout i u člověka při blízkém kontaktu s postiženým zvířetem. Může způsobit lokální kožní reakci, která však vymizí po přerušení kontaktu s nemocným zvířetem.

Zdroj: Prašivina u lidí

Diskuze

V diskuzi ŠAMPON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Baierová.

kde si můžu koupit dehtový šampon??


děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlasta.

Já si kupuju dehtový šampon tady: www.zdravi-vitaminy-…

Zdroj: diskuze Šampon

Domácí recept na šampón

Domácí šampon je dobrá volba pro správné domácí experimentátorky. Domácí šampon se dá vyrobit jak pro vlasy suché, tak i pro vlasy mastné. Suché vlasy se dobře myjí domácím šamponem z Castilie a mastné vlasy zase ze šampónu z jedlé sody. Recept, jak si připravit domácí šampon z jedlé sody a šampon z Castilie, je tady: recepty na domácí šampony.

Zdroj: Recept na domácí šampon

Diskuze

V diskuzi JAKÝ ŠAMPON PRO PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Linduška.

Hodně k tomu přispívá špatný šampon.my používáme tenhle www.zooo.cz/gottlieb… spokojenost velká.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Gabriiella.

Tak pokud má pes nějaké kožní problémy, určitě bych sáhla po přírodních šamponech, třeba s olejem, nebo jsou vyloženě i proti svědění atd. Já kupuju Menforsan a ani nemusí být vyloženě na suchou kůži a nikdy se mi po nich psi nedrbali :) Asi už bych neměnila www.reedog.cz/sampon… :)

Zdroj: diskuze Jaký šampon pro psa

Domácí šampon uspoří peníze

Stejně jako u většiny věcí, které si uděláme domácí výrobou, tak i domácí šampon je mnohem levnější než komerční šampony, které můžeme koupit v obchodě. Zvlášť pokud máte větší rodinu, tak vlastní domácí šampon vám ušetří peníze, které můžete použít jinde.

Zdroj: Domácí šampon

Diskuze

V diskuzi JAKÝ ŠAMPÓN POUŽÍT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Magdaléna Monika.

Dobrý den, jaký prosím používat šampón po pásovém oparu, ještě ho léčím ale již potřebuji umít hlavu. Kdy tedy mohu umít hlavu a jaký nejlépe použít šampón děkuji Přesličková.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jaký šampón použít

Domácí šampon lépe myje

Toto bude velmi subjektivní pocit. Někteří lidé tvrdí, že jejich domácí šampon funguje mnohem lépe než komerční značky. Další lidé říkají, že si raději každý den koupí komerční šampon. Jak dobře bude váš domácí šampon mýt, bude záviset na receptu, který použijete k výrobě, a zároveň také na typu vašich vlasů.

Zdroj: Domácí šampon

Diskuze

V diskuzi SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva K.

Já jsem dostala od kamarádky drahý šampon na vlasy k narozkám. Esenciální šampon od Aloxxi. Vždy jsem musela s běžným šamponem po třech měsících ke kadeřnici, protože mi vlasy hned začaly krepatět. Tento dražší šampon mě ovšem velmi překvapil, vlasy se nekrepatí, jsou krásně zdravé a lesklé.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Suché vlasy

Babské rady

Z babských rad zabírá:

  • Jablečný ocet – smíchejte 2 polévkové lžíce jablečného octa (nejlépe organický) ve sklenici vody a užívejte dvakrát denně. Jde o dlouhodobý lék. Alternativně lze smíchat 1/2 lžičky jedlé sody ve sklenici vody a pít dvakrát denně.
  • Pivovarské kvasnice – používají se v současnosti k léčbě roztočů u zvířat a jsou k dispozici ve většině obchodů s domácími zvířaty. Použití pivovarských kvasnic je možné praktikovat také u lidí – rozmíchejte 1 až 2 lžičky ve vodě a užívejte jednou denně.
Na likvidaci roztočů na pokožce či ve vlasech je možné použít:
  • Jablečný ocet – smíchejte 1/2 šálku s 2 dl vody a oplachujte si touto směsí vlasy denně po dobu čtyř až pěti dnů.
  • Eukalypt nebo olej z čajovníku – přidávejte je do vody spolu s octem, zlepšíte tím jeho účinnost.
  • Šampon z tee trea oleje – tee trea olej má antiseptické účinky, které zabíjejí mimo jiné i roztoče.
  • Olivový olej – vetřete jej do vlasů a vlasové pokožky na noc a ráno důkladně vymyjte – olivový olej může zahubit roztoče tím, že je obalí a zabrání jim tak v dýchání.
  • Alternativním zdrojem může být i majonéza – vtírejte si ji do vlasů a pokožky hlavy. Má stejné výsledky jako olivový olej.
  • Účinné jsou také oplachy citronovou šťávou nebo vodou z česneku – obě složky změní pH pokožky kůže a vznikne tak místo nehostinné pro roztoče.

Zdroj: Trudník tukový

Poradna

V naší poradně s názvem ALAVIS PRO LIDI. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Prosím je možné použít Alavis pro lidi ,u Bechtěrevovy choroby?Nebo doporučíte něco jiného?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Glukosamin a chondroitin, které jsou obsaženy mimo jiné i v Alavisu, jsou vhodné pro každého, protože stravovací návyky v mnoha případech nepřinášejí lidskému tělu tyto potřebné látky v potřebném množství. Budou tedy prospěšné i pro pacienta s Bechtěrevovou chorobou, ale nijak zvlášť ji nevyléčí. Běchtěrevova choroba, respektive její léčba, vyžaduje cílený a soustavný pohyb protahováním a rehabilitačním cvičením.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Alavis pro lidi.

Domácí šampon podle typu vlasů

Doma si můžete vyrobit pochopitelně i jiný šampon než jen kopřivový. Bylinky ale vybírejte s ohledem na typ svých vlasů. Světlovlásky by měly sáhnout po heřmánku, pro lámavé vlasy se zase hodí rozmarýn. Suché vlasy budou vděčné za kostival nebo šalvěj. Podrážděnou vlasovou pokožku uklidní šampon vyrobený z měsíčku lékařského. Výroba vlastního domácího šamponu je sice trochu pracnější, ale vyplatí se, a to nejen po ekonomické stránce. Za přírodní šampon vám poděkují především vaše vlasy.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Poradna

V naší poradně s názvem JAK POZNAT SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga Smutná.

Dobrý den, existuje nějaký test, který určí, zda se jedná o svrab?
Několik kožních lékařů diagnostikuje odlišné onemocnění. Jak dále postupovat prosím?
Děkuji
Olga Smutná

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Svědění je charakteristickým znakem svrabu. Bez svědění to nebude svrab. Žádný test na svrab neexistuje. Diagnostika se obvykle provádí na základě obvyklého vzhledu a distribuce vyrážky a přítomnosti chodbiček v kůži. Diagnóza svrabu může být potvrzena identifikací roztoče, vajíček roztočů nebo výkalů roztočů. Toho lze dosáhnout opatrným odstraněním roztoče z konce jeho nory pomocí špičky jehly nebo získáním seškrábnutí kůže, které se pod mikroskopem prozkoumá na přítomnost roztoče, vajíčka nebo fekální hmoty roztočů. Toto mikroskopické vyšetření provede kožní lékař, který má potřebné vybavení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak poznat svrab

Domácí šampon je lepší pro životní prostředí

Při použití přírodního šampon, co se dostane do kanalizace? Zase jen přírodní suroviny. Kupované šampony a kondicionéry obsahují tuny syntetických chemikálií, které jdou přímo do vodního systému (zejména pokud je vaše čistička odpadních vod nefiltruje). Takže, domácí přírodní šampony jsou ohleduplnější k životnímu prostředí.

Zdroj: Domácí šampon

Domácí šampon je lepší pro váš domov

Přírodní látky jsou mnohem šetrnější pro vaše odpadní potrubí. Silné chemikálie obsažené v komerčních šamponech mohou způsobit velké škody na vašem odpadním potrubí, jehož oprava pak bude v konečném důsledku stát mnoho úsilí a peněz.

Zdroj: Domácí šampon

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ ŠAMPON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobrý den, chtěl bych si vyrobit domácí šampon čistě BIO, ale nevím si rady s kondiciérovou složkou.
Můžete mi prosím poradit co by tam mohlo být ?
Předem děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí šampon

Dráždivost kůže

Černouhelný dehtový šampon může dráždit vaši pokožku. Někteří lidé zažívají pocity pálení nebo píchání, svědění, zarudnutí, otoku nebo citlivosti. Přestaňte tedy používat černouhelný dehtový šampon a poraďte se se svým lékařem, pokud se u vás objeví závažné pálení pokožky, bodání nebo otok.

Zdroj: Nebezpečí dehtového šamponu

Poradna

V naší poradně s názvem IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata Červená.

Kde koupit tento lék

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ivermectin je jed, je tedy nebezpečné, aby byl volně k dispozici. Přístup k tomuto léku je možný jen prostřednictvím předpisu od veterináře a nebo kožního lékaře pro lidi. Nově je Ivermectin k dispozici jako experimentální léčba onemocnění COVID-19 i pro lidi. Lék s obsahem Ivermectinu pro lidi distribuuje Nemocnice u sv. Anny v Brně pro celou ČR.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ivermektin

Který kopřivový šampon je nejlepší

Kopřivový šampon Dixi

Dixi šampon s kopřivovým extraktem příznivě působí na výživu vlasových kořínků. Kopřiva patří mezi nejúčinnější léčivé rostliny na ozdravení a pěstování pokožky hlavy a vlasů. Výluh z listů kopřivy silně podněcuje prokrvování pokožky, má stimulující a posilující účinky. Zabraňuje vypadávání vlasů. Přidaná složka usnadňuje rozčesávání vlasů.

Použití: Na mokré vlasy naneseme potřebné množství šamponu, zpěníme, necháme 3–5 minut působit, vlasy umyjeme a pěnu důkladně opláchneme. Po umytí doporučujeme vlasy ošetřit kondicionérem.

Složení: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Cocamide Dea, Polyquaternium-7, Urtica dioica, Parfum, Methylchloroisotiazolinone, Methylisohtiazolinone, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Citric Acid, Eugenol, Geraniol, Limonene, Amyl Cinnamal, CI 19140, CI 42090, CI 15985, CI 28440, CI 14720.

Dixi kopřivový šampon proti vypadávání vlasů je určený pro všechny typy vlasů, má obsah 250 ml.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Dixi.

Kopřivový šampon Alpa

Vedle značného množství kyselin obsahuje kopřivový šampon Alpa výtažek z kopřivy, chlorofyl, vitamíny a minerální látky, které dodávají zdravý vzhled tmavým vlasům. Osvěží je a naparfémuje příjemnou vůní zelených rostlin.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Alpa.

Kopřivový šampon Tania

Tania Naturals šampon kopřiva 500 ml je šampon s bylinnými extrakty, určený pro každodenní použití. Obsahuje panthenol, který proniká do vlasů a vyživuje je od kořínků po konečky. Vlasům dodá zářivý vzhled, hebkost a lesk.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Tania.

Kopřivový šampon Yves Rocher

Kopřivový šampon Yves Rocher je svěží šampon na mastné vlasy. Obsahuje výtažek z kopřivy. Má velké, 300 ml balení. Neobsahuje silikony, parabeny ani barviva.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Yves Rocher.

Zdroj: Kopřivový šampon

Poradna

V naší poradně s názvem RECENZE NA ALAVIS BARNY'S se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobrý den ,
chci si u vás objednat BARNY' TRIPLE EXSTRA SILNÝ ALAVIS PRO LIDI a hledám kde je formulář na Internetu na objednávku a vidím , že je tu jen pro koně , kočky, psi, ale pro LIDI , nejde si Alavis objednat.
Můžete mi poradit, jak si ALAVIS pro LIDI objedna ?
Děkuji .
J.B.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Alavis pro lidi můžete objednat v tomto internetovém obchodě za nejlepší cenu. Zde je odkaz do obchodu: www.prozdravi.cz/ala…

Zdroj: diskuze Recenze na Alavis Barny's

Barvení

Dehtový šampon způsobuje skvrny na všem, čeho se dotknete. Přestože je produkt efektivní a obvykle nezpůsobuje žádné vážnější vedlejší účinky, tento faktor a rovněž jeho nepříjemný zápach způsobují, že si lidé hledají jiné řešení pro své kožní problémy. Dehtový šampon může krátkodobě zbarvit kůži a nehty, a pokud nedojde k okamžitému odstranění, může zanechat trvalé skvrny. Černouhelný dehtový šampon může způsobit krátkodobé odbarvení na blond, šedou nebo jinak barevné vlasy, ale toto zbarvení by mělo být odstraněno umytím vlasů jiným produktem.

Zdroj: Nebezpečí dehtového šamponu

Domácí bio šampon

Co budete potřebovat:

  • lahvičku na šampon
  • bylinky (mastné vlasy: kopřiva, pampeliška; suché vlasy: meduňka, černý bez; proti lupům: máta; pokud máte vlasy normální, je to na vás, kterákoli bylinka jim udělá dobře)
  • pár kapek esenciálního oleje dle vaší chuti a nálady, doporučuji například citronelu, levanduli, mátu
  • 4 lžíce nastrouhaného olivového mýdla
  • převařenou destilovanou vodu
  • pokud chcete prodloužit trvanlivost šamponu, tak i konzervant

Postup:

  • převařte 1 hrnek vody;
  • vmíchejte nastrouhané olivové mýdlo;
  • přidejte 2 kapky esenciálního oleje a hrst bylinek dle vlastního výběru;
  • vše nechte odstát tak do druhého dne, poté sceďte, přelijte do lahvičky – a je to;
  • skladujte v chladu, vydrží až týden.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Je Iveremectin pro lidi bezbečný?

Léčba Ivermectinem představuje v současnosti (tj. ke dni 22.2.2021) experimentální léčbu bez dostatečného množství důkazů získaných metodami medicíny založené na důkazech a nelze ji považovat za součást náležitě odborné péče v léčbě pacientů s covidem-19.

Zdroj: Ivermectin pro lidi - vyjádření lékaře

Kopřivový šampon pro muže

K výrobě kopřivového šamponu budeme potřebovat jeden hrnek destilované nebo pramenité vody, tři polévkové lžíce sušených kořenů z kopřivy anebo 1/4 hrnku čerstvého kořene z kopřivy, dále 1/3 hrnku tekutého mýdla Kastilie, na špičku lžičky mandlového oleje, 25 kapek oleje z levandule (levandulový olej), jednu polévkovou lžíci Aloe vera gelu. Ve skleněném hrnci přivedeme vodu k varu. Poté stáhneme z plotýnky, přidáme bylinky, přikryjeme hrnec pokličkou a necháme směs louhovat 20 minut, scedíme a necháme kapalinu zcela vychladnout. Až bude odvar z kořene kopřivy chladný, smícháme ho s přírodním tekutým mýdlem Kastilie. K tomu přidáme mandlový olej, levandulový olej a gel z aloe vera. Po důkladném smíchání se šampon slije do skleněné nádoby, kterou dobře uzavřenou skladujeme v chladničce. Tento domácí šampon z kopřivy neobsahuje žádné konzervační látky, takže nemusí být stabilní jako kupovaný šampon, proto ho skladujeme v temnu a chladu bez přístupu vzduchu. Na mytí si vždy trochu odlijeme do malé skleněné lahvičky a používáme nejvýše tři až čtyři dny. Domácí kopřivový šampon je třeba před každým použitím dobře protřepat. Šampon účinkuje jemně a nevytváří příliš pěny. Podporuje silný a rychlý růst vlasů. Také oddaluje plešatění a vypadávání vlasů u mužů. Kořen z kopřivy totiž brání přeměně DHT na testosteron v okolí vlasových cibulek a tím přímo bojuje proti vypadávání vlasů u mužů.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Recept na přírodní kopřivový šampon

Ingredience: 60 ml koncentrovaného mýdla, 170 ml silného kopřivového čaje, 20 ml solného roztoku, 20 kapek éterického oleje Levandule, 20 kapek éterického oleje Rozmarýna, 50 kapek Cosgardu

Postup: Ze všeho nejdříve je třeba připravit silný čaj z kopřivy, na který potřebujeme 2 nebo 3 lžíce sušené či čerstvé kopřivy a cca 220 ml vody (něco nasáknou kopřivy a něco poté samotný filtr, proto se dává více vody, než je ve skutečnosti třeba). Kopřivy zalijeme vroucí vodou a necháme louhovat do vychladnutí. Následně čaj přefiltrujeme. Do misky poté dáme koncentrované mýdlo, do kterého pomalu zamícháme esenciální oleje, které způsobí mírné zmléčnění. Následně přidáme čaj a opatrně mícháme, abychom směs moc nenapěnili. Šampon je v tuto chvíli docela tekutý. Poté si připravíme solný roztok, a to rozpuštěním jedné vrchovaté čajové lžičky obyčejné kuchyňské soli v jedné polévkové lžíci vody (15 ml). Je lepší směs zahřát, sůl se rozpustí rychleji. Solný roztok vlijeme do šamponu a opět pomalu mícháme. Směs začne houstnout. Nakonec přidáme konzervant. Hotový šampon má pH 7,0, což sice není pro šampony optimální (měly by být kyselejší, hlavně pro masné vlasy). Pokud byste se však rozhodli, že šampon dokyselíte, zřídne vám. Recept je na 250 ml šamponu.

Zdroj: Kopřivový šampon


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


Svrab

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP