Informace od zdravotní sestry

MENU

  

ZÁKOŽKA

  

PŘÍZNAKY

  

LÉKY NA SVRAB

  

SVRAB U ZVÍŘAT

  
Téma

SIRNÁ MAST PRODEJ

OBSAH

Sirná kúra u svrabu

Síra se používá v mastném základu: pro dospělého pacienta je vhodná 10–20% sirná vazelína, u dětí se používá 2,5% mast. Tato mast se aplikuje 1x za 24 hodin, a to tři po sobě následující dny. Aby byla léčba úspěšná a výsledky a účinnost co nejlepší, je nutné dodržovat následující zásady zevní léčby: preparát se má po koupeli stejnoměrně vtírat do důkladně osušené kůže celého těla; každý den je nutné měnit spodní a ložní prádlo, které se musí následně vyprat při teplotě minimálně 60 °C, vyžehlit a 3 dny nepoužívat; ostatní prádlo či obuv pak nepoužívat alespoň 5 dní.

Zdroj: Prášková síra

Poradna

V naší poradně s názvem SIRNÁ MASTKOUPIM MAST FLUCINAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.

Na pravej ruke sa mi od umývania riadu vyhodili škvrny ktoré mi mokvaju a svrbia.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Z volně prodejných léku můžete použít mast Hydrocortizon a Kalciovou mast. Jistější řešení bude návštěva kožního lékaře, který vyrážku vyšetří a zvolí nejlepší způsob léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koupím mast flucinar

Je lepší sírová mast, nebo mýdlo?

Síra se používá v masťovém základu a je na svrab účinná. U dospělého pacienta se používá 10–20% sirná vazelína, zatímco u dětí se používá 2,5% mast. Tato mast se aplikuje 1x denně tři po sobě následující dny.

Aby byla léčba úspěšná, je nutné dodržovat zásady zevní léčby. Mast se má stejnoměrně vtírat do kůže po koupeli na celé tělo, po koupeli je však nezbytné tělo důkladně osušit. Na osobní hygienu lze použít i sírové mýdlo SulfaDerm. Každý den je nutné měnit spodní a ložní prádlo, to vyprat při teplotě minimálně 60 °C, žehlit a 3 dny nepoužívat. Ostatní prádlo či obuv nepoužívat alespoň 5 dní.

Mast je v tomto případě léčebným prostředkem, kdežto mýdlo pouze podpůrným prostředkem. U těhotných, kojících matek a dětí je sirná mast lékem první volby, konkrétně precipitovaná síra ve vazelíně. 5% permetrin se může použít u dětí od dvou měsíců věku.

Zdroj: Sírové mýdlo na svrab

Poradna

V naší poradně s názvem SIRNÁ MASŤ. FLUCINAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.

Prosím Vás potrebujem masť flucinar táto masticka mi pomoze. Ja som to už raz mala a tie masticky čo mi predpisala2 kozna lekárka mi nepomohli.
Veľmi pekne vás prosím. Chcem si kúpiť masticky Flucinar
DAKUJEM.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mast Flucinar nelze volně koupit. Mast Flucinar je k dostání pouze na lékařský předpis. Domluvte se se svým lékařem a získejte od něj předpis. Pak tuto mast dostanete v kterékoliv lekárně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koupím mast flucinar

Složení

Sirná mast obsahuje ambiderman, síru a olivový olej. V plastovém kelímku se šroubovacím uzávěrem se dodává 50 ml masti.

Zdroj: Sirná mast

Diskuze

V diskuzi SIRNÁ MAST BEZ RECEPTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava.

dobry den koupila jsem si mletou siru a lékařskou vaazelinu a michala je dohromady ....zatím v malem množství ...mam obvy abych si neposkodila kuži zkusila jse natrit na ruce nic nepali ani nečervena ......svedi me okoli konecniku uz delší dobu vždy v noci a při styku s horkou vodou myslim že jsem nekde vysedla svrab ....uz jsem tři dny natirala a ted tyden vynechala a zlepseni se dostavilo ale ještě v noci pocituji svedeni ...vse peru a vyvřim na 90stupnu .....ted opakuji natirani znovu a věřim že to už uplne vymizí ....

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karolína.

Pokud vás svědí pouze okolí konečníku, půjde pravděpodobně o střevní parazity a ne o svrab. Doporučuji navštívit lékaře a přeléčit se tabletami.

Zdroj: diskuze Sirná mast bez receptu

Jak se používá

Síra se používá v mastném základu: pro dospělého pacienta je vhodná 10–20% sirná vazelína, u dětí se používá 2,5% mast. Tato mast se aplikuje 1krát za 24 hodin 3 po sobě následující dny. Aby byla léčba úspěšná, je nutné dodržovat následující zásady zevní léčby: preparát se má po koupeli stejnoměrně vtírat do důkladně osušené kůže celého těla; každý den je nutné měnit spodní a ložní prádlo, které se musí následně vyprat při teplotě minimálně 60 °C, vyžehlit a 3 dny nepoužívat; ostatní prádlo či obuv by se pak neměly používat alespoň 5 dní.

Zdroj: Sirná mast

Kde se dá koupit

Cena sirné masti se pohybuje okolo 75 Kč a dá se koupit zde.

Zdroj: Sirná mast

Diskuze

V diskuzi SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela Brošová.

když jde o zdraví, měly by jít stranou prachy :) a mezinárodní tým to bez Vaší osoby blízké nejspíš zvládne.
Ať jenom nemoralizuji... pokud si myslíte, že jde o svrab, dá se i bez pžedpisu pořídit sirná mast a zahájit léčbu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavlína.

Pokud máte svrab,tak si objednejte SOLFATAN-přísada do koupelí.Mohu doporučit.Je tam 4ks.balíčky po 100g.VYKOUPAT SE,NEUTÍRAT,3DNY PO SOBĚ.Týden pauza a opakovat.

Zdroj: diskuze Svrab

Recept na výrobu masti

Sirnou mast si můžete vyrobit sami doma. Smícháte práškovou síru s lékařskou vazelínou nebo s kvalitním olivovým olejem tak, aby vznikla pasta. Vzniklou pastu nanesete na celé tělo a necháte působit po dobu 24 hodin, poté smyjete.

Zdroj: Sirná mast

Diskuze

V diskuzi PRÁSKOVÁ SÍRA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar Procházková.

Zápasíme se svrabem. Infektoscab na recept nepomohl a Juklova sirná mast obsahuje pouze 4% síry. Také zádné zlepsení. Ani Clarkia nepomáhá. Chceme si sami vyrobit sirnou mast. Kde koupit sirný prásek? Dagmar Procházková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Andrea.

Koupili jsme na likochem.cz

Zdroj: diskuze Prásková síra

Prodej

MSM můžete koupit zde.

Sirnou mast můžete koupit zde.

Zdroj: Prášková síra

Mast na svrab bez receptu

K léčbě svrabu se užívá domácí sírová mast. Vhodná je nejen na svrab ale i na léčbu různých silných ekzémů a kožních zánětů. Sírová mast se obvykle aplikuje na postižená místo po koupeli a po důkladném vysušení pokožky (u svrabu ne). Sírová mast je vhodná i pro děti, kojící ženy i těhotné.

Použití masti:

Sírovou mast si při léčbě svrabu pacient natírá zhruba 3 dny po celém těle, a až čtvrtý den se smí vykoupat a převléknout (kdyby se převlékal každý den, infikoval by tak veškeré oblečení, které s ním přišlo do kontaktu). Po třídenní přestávce se aplikace sírové masti opakuje znovu, tak dlouho, dokud příznaky zcela nezmizí. Přestože se pacient léčí sirovou mastí, nemusí se hned zbavit svědění, to může přetrvávat ještě několik dní, že ale je léčba úspěšná pozná jednoduše, a to tím, že se netvoří nové pupínky. Po vymizení příznaků je důležité kůži i nadále zvláčňovat klidně i běžnými tělovými mléky nebo podobnými příznaky.

Příprava masti:

Domácí sirná mast se dá lehce vyrobit i doma. Je k tomu potřeba prášková síra a kokosový olej (místo kokosového oleje se dá použít lékařská vazelína, nebo třeba i olivový olej). V oleji je třeba práškovou síru rozmíchat tak, aby vznikla pasta, kterou si pacient nanese na celé tělo a nechá ji 24 hodin působit. Léčba domácí sirnou mastí trvá déle a je třeba ji i opakovat každý den po dobu 12 dní. Sirná pasta se z těla musí smýt pomocí mýdla s obsahem síry.

Zdroj: Sirná mast na svrab

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB DISKUSIA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniel.

Dobry den. Opravdu to funguje s tim octem? A po jakou dobu se to rozetira po těle? Dekuju za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léčba svrabu octem bohužel nefunguje. Pár roztočů tím zabijete, ale larvy a hlouběji zavrtané roztoče neusmrtíte. Nejúčinnější lék na svrab je sirná mast a nebo na předpis pak Infectoscab, popřípadě přípravky s obsahem Permethrinu 5%, které se dají koupit v zahraničí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab diskusia

Sirná mast na svrab

Mastí se natře na 24 hodin celé tělo a tento postup se opakuje 3x během 3 dnů. Poté se teprve pacient vykoupe. Zde se využívá keratolytického, antibakteriálního a antimykotického účinku síry. Pokud je síra v přípravku ve vyšší koncentraci, může u citlivých pacientů podráždit kůži. Léčba bez receptu.

Sirnou mast si můžete vyrobit i sami doma. Smícháte práškovou síru s lékařskou vazelínou nebo s kvalitním olivovým olejem tak, aby vznikla pasta. Vzniklou pastu nanesete na celé tělo a necháte působit po dobu 24 hodin, poté proces opakuje ještě 2x a nakonec smyjete.

Zdroj: Prášková síra

Poradna

V naší poradně s názvem 10 % SIRNÁ MAST - JE NĚJAK TOXICKÁ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa.

Dobrý den,

já a můj skoro 3 letý syn jsme dostali k přeléčení svrabu 10% sirnou mast, kterou mažeme 3 dny po 24 hodinách. Syn si však pořád cucá prsty, hlavně přes noc ze spaní a já se bojím - nemůže mu to nějak ublížit? V lékárně mi řekli, že by nemělo a doktorka, že to není dobrý, ale víc mi k tomu neřekla a já mám strach, aby to nemělo nějaké následky. Moc děkuji za odpověď.

PS : složení sulphuris praecipitati 20.0, ung. simplicis, vasellini ad 100

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nemusíte se bát, síra obsažená v sirné masti - označena jako Sulphur, nemá žádné závažné negativní účinky při náhodném pozření. Při olízání sirné masti hrozí jen nebezpečí průjmu, protože síra má mírné projímavé účinky. Žádná otrava a nebo poleptání zde nehrozí. Nic se nestane, když prsty nebudete natírat sirnou mastí. Bedlivě je kontrolujte, aby v nich nepřežíval svrab.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab

Smrková pryskyřice prodej

Smrkovou pryskyřici koupíte těžko. Výše tedy máte návod na získání pryskyřice samosběrem. Léčivé produkty z pryskyřice je možné koupit přes internet.

Zdroj: Smolová mast z pryskyřice

Poradna

V naší poradně s názvem SIRNÁ MASTKOUPIM MAST FLUCINAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Z volně prodejných léku můžete použít mast Hydrocortizon a Kalciovou mast. Jistější řešení bude návštěva kožního lékaře, který vyrážku vyšetří a zvolí nejlepší způsob léčby.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Daniela.

Dobrý deň prajem
Ja viem z čoho to mám a viem ze len táto mart mi pomôže lebo som to už raz mala a bola som aj u kožnej lekárky a tie masticky mi vôbec nepomáhali čo mi predpisala.Flucinar mi dala jedna dobra pani keď mi to zbadala na ruke a preto viem ze mi pomôže.
Veľmi pekne vás prosím.
Dakujem

Zdroj: diskuze Koupím mast flucinar

Recept na výrobu sirné masti ze Solfatanu

Jak zde bylo uvedeno, síra je účinná v boji proti svrabu s účinností až 97% s efektem trvalého odstranění nákazy. Sirná mast se používá v koncentraci 10 a 8 procent. Normálně je výdej sirné masti vázán na lékařský předpis.

Solfatan v sobě obsahuje 40 % koloidní síry. Koloidní síra má menší částice než přírodní síra, díky čemuž je účinnější. Ve zde uvedené studii [1] byla použita sirná mast s vazelínovým základem o síle 8 a 10 procent. Pro získání této koncentrace z výrobku Solfatan bude třeba smísit jeden díl Solfatanu se dvěma díly lékařské vazelíny. Tímto způsobem se dá sirná mast získat bez lékařského receptu.

Dávkování a použití

  • Tato sirná mast na svrab ze Solfatanu se nanáší na celé tělo od hlavy dolů a nechává se působit 24 hodin. Po této době následuje důkladná sprcha a po vysušení se nanese nová vrstva sirné masti a nechá se působit zase 24 hodin. Po uplynutí této doby se to celé ještě zopakuje na dalších 24 hodin. S tímto postupem se zcela jistě svrabu zbavíte a žádný živý nebo životaschopný roztoč na vás nezůstane.
  • Alternativní postup je nanést sirnou mast přes noc na dobu minimálně 12 hodin, potom se ráno umýt a další vrstvu masti nanést zase v ten den večer. To se opakuje po tři po sobě jdoucí dny.
  • Kratší intervaly nebo doba působení kratší než 3 dny povede k vyšším rizikům, že se roztoče nepodaří zcela vyhubit a ten znovu rozmnoží.

Upozornění

Před aplikací sirné masti sundejte všechny stříbrné šperky, abyste zabránili jejich zčernání vlivem působení síry.

Zdroj: Jak použít Solfatan na svrab bez předpisu?

Léčba svrabu sirnou mastí

K léčbě svrabu se používá několik metod, topická sirná mast je nákladově efektivní a bezpečná terapeutická látka. Aplikuje na celé tělo od hlavy dolů a nechává se účinkovat po dobu tří po sobě jdoucích dnů.

Existuje odborná studie [1], která prokázala 97% účinnost sirné masti. Cílem studie bylo zhodnotit terapeutický účinek proti svrabu s použitím 8% a 10% topicky nanesené síry ve vazelínové masti na dobu jednoho dne, na dobu tří po sobě jdoucích nocí a na dobu tří po sobě jdoucích dní.

Zdroj: Jak použít Solfatan na svrab bez předpisu?

Černá mast na záněty

Na rozsáhlé hnisavé otevřené rány není vhodné používat černou mast. Černá mast je vhodná pouze k léčbě mírnějších infekčních a hnisavých kožních onemocnění, při drobných infikovaných poraněních a plísňových onemocněních, u omrzlin, proleženin, u počínajícího nežitu a při trudovině (akné).

Mast je možné nanést na gázu, přiložit na postiženou plochu a opatřit obvazem.

Zdroj: Ichtyolová mast

Cena

Černou mast je možné koupit v lékárně, stojí cca 30 Kč.

Černá mast

Zde můžete vidět cenu černé masti.

Ichtyolová mast

Zde můžete vidět cenu Ichtoxylu.

Višňák

Zde můžete vidět cenu Višněvského balzámu.

Zdroj: Černá mast na záněty

Smrková mast – kde koupit

Smrkovou mast lze koupit zde.

Zdroj: Smolová mast z pryskyřice

Léčba svrabu

Při podezření na onemocnění svrabem se pacientovi vždy doporučuje vyhledat lékařskou pomoc, která nejlépe stanoví vhodnou léčbu. Doktor navíc také může předepsat správnou léčbu i pro další členy rodiny (nebo další osoby, které přišly do kontaktu s pacientem), u nichž se žádné příznaky neprojevily.

Na úlevu od nepříjemného svědění může lékař předepsat různá antihistaminika, nebo kortikoidy. K léčbě pomáhá i důkladné a důsledné promašťování kůže.

V neposlední řadě je důležité nezapomínat, že k léčbě je nutná i celková likvidace všech těchto parazitů, kteří se mohou vyskytovat i mimo těla člověka. Dosáhnout se toho dá jen tím, že se vyperou veškeré oděvy a prádlo, a pak se ještě přežehlí. Pokud se jedná o oblečení, které není možné žehlit, je potřeba ho vydezinfikovat některým vhodným insekticidem. Dezinfikovat se musí i matrace, gauče, sedačky v autě a další.

Zdroj: Sirná mast na svrab


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová


Svrab

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP