Informace od zdravotní sestry

MENU

  

ZÁKOŽKA

  

PŘÍZNAKY

  

LÉKY NA SVRAB

  

SVRAB U ZVÍŘAT

  
Téma

SIRNÁ VAZELINA

OBSAH

sirná mast na svrab diskuze

Sirná kúra u svrabu

Síra se používá v mastném základu: pro dospělého pacienta je vhodná 10–20% sirná vazelína, u dětí se používá 2,5% mast. Tato mast se aplikuje 1x za 24 hodin, a to tři po sobě následující dny. Aby byla léčba úspěšná a výsledky a účinnost co nejlepší, je nutné dodržovat následující zásady zevní léčby: preparát se má po koupeli stejnoměrně vtírat do důkladně osušené kůže celého těla; každý den je nutné měnit spodní a ložní prádlo, které se musí následně vyprat při teplotě minimálně 60 °C, vyžehlit a 3 dny nepoužívat; ostatní prádlo či obuv pak nepoužívat alespoň 5 dní.

Zdroj: Prášková síra

Poradna

V naší poradně s názvem OCHRANA PLETI PROTI MRAZU. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Jako nejlepší ochrana pleti proti mrazu a proti omrzlinám poslouží výborně lékařská vazelína. Lékařská vazelína je vedlejší produkt ze spracování ropy. Lékařská vazelína je zcela bezpečný vodu-odpuzujízí krém, bez zápachu, bílé průsvitné barvy. Nanáší se na pleť v tenoučké vrstvě i jako podkladní vrstva pod make up. Lékařská vazelína se dá běžně koupit v lekárně za 40 Kč 200 ml. Levné, rychlé, vtipné a účinné řešení proti mrazu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ochrana pleti proti mrazu.

Je lepší sírová mast, nebo mýdlo?

Síra se používá v masťovém základu a je na svrab účinná. U dospělého pacienta se používá 10–20% sirná vazelína, zatímco u dětí se používá 2,5% mast. Tato mast se aplikuje 1x denně tři po sobě následující dny.

Aby byla léčba úspěšná, je nutné dodržovat zásady zevní léčby. Mast se má stejnoměrně vtírat do kůže po koupeli na celé tělo, po koupeli je však nezbytné tělo důkladně osušit. Na osobní hygienu lze použít i sírové mýdlo SulfaDerm. Každý den je nutné měnit spodní a ložní prádlo, to vyprat při teplotě minimálně 60 °C, žehlit a 3 dny nepoužívat. Ostatní prádlo či obuv nepoužívat alespoň 5 dní.

Mast je v tomto případě léčebným prostředkem, kdežto mýdlo pouze podpůrným prostředkem. U těhotných, kojících matek a dětí je sirná mast lékem první volby, konkrétně precipitovaná síra ve vazelíně. 5% permetrin se může použít u dětí od dvou měsíců věku.

Zdroj: Sírové mýdlo na svrab

Diskuze

V diskuzi RADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veru.

Já trpím odjakživa ekzémy a popraskanou pokoškou, a jediná spolehlivá medicína je obyčejná VAZELÍNA - doporučuju všem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rada

Jak se používá

Síra se používá v mastném základu: pro dospělého pacienta je vhodná 10–20% sirná vazelína, u dětí se používá 2,5% mast. Tato mast se aplikuje 1krát za 24 hodin 3 po sobě následující dny. Aby byla léčba úspěšná, je nutné dodržovat následující zásady zevní léčby: preparát se má po koupeli stejnoměrně vtírat do důkladně osušené kůže celého těla; každý den je nutné měnit spodní a ložní prádlo, které se musí následně vyprat při teplotě minimálně 60 °C, vyžehlit a 3 dny nepoužívat; ostatní prádlo či obuv by se pak neměly používat alespoň 5 dní.

Zdroj: Sirná mast

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ NOSU A KOLEM NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petrželka Stanislav.

Poslední dobou mě začalo svědit kolem nosu a uvnitř nosu.Mastičky nepomáhají ,ani lékařská vazelína.Prosím o Vaše zkušenosti.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na svědění nosu použijte krém Myfungar, který aplikujte 2 krát denně asi tak sedm dní a mělo by to zmizet.

Zdroj: diskuze Svědění nosu a kolem nosu

Složení

Sirná mast obsahuje ambiderman, síru a olivový olej. V plastovém kelímku se šroubovacím uzávěrem se dodává 50 ml masti.

Zdroj: Sirná mast

Diskuze

V diskuzi SIRNÁ MAST BEZ RECEPTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava.

dobry den koupila jsem si mletou siru a lékařskou vaazelinu a michala je dohromady ....zatím v malem množství ...mam obvy abych si neposkodila kuži zkusila jse natrit na ruce nic nepali ani nečervena ......svedi me okoli konecniku uz delší dobu vždy v noci a při styku s horkou vodou myslim že jsem nekde vysedla svrab ....uz jsem tři dny natirala a ted tyden vynechala a zlepseni se dostavilo ale ještě v noci pocituji svedeni ...vse peru a vyvřim na 90stupnu .....ted opakuji natirani znovu a věřim že to už uplne vymizí ....

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karolína.

Pokud vás svědí pouze okolí konečníku, půjde pravděpodobně o střevní parazity a ne o svrab. Doporučuji navštívit lékaře a přeléčit se tabletami.

Zdroj: diskuze Sirná mast bez receptu

Tip na lesklé řasy

Výrazně lesklé řasy lze v domácím prostředí dosáhnout pomocí lékařské vazelíny. Lékařská vazelina řasy obalí, tím je mírně zmohutní a krásně projasní. Vazelína se na řasy musí nanést jen v nepatrné vrstvičce pomocí čistého štětečku z nějaké staré maskary. Tímto štětečkem se pak řasy několik sekund vyčesávají a tím se účasně pomocí vazeliny vyleští. Vazelina řasy nijak zvlášť nevyživuje a ani nijak významně nedráždí oči, Vazelína v oku může na několik minut zapříčinit rozmazané vidění, které se samo napraví. Stejný postup se dá použít i pro lesklé obočí.


Zdroj: Bimatoprost na glaukom a dlouhé řasy

Poradna

V naší poradně s názvem REZANI ,PALENI V NOSE V PRAVE DIRCE PRI NADECHOVANI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobry den ,potrebvala bych poradit byla jsem vic jak pred mesicem bezne nachlazena a ted uz nejsem, ale zustalo me v prave dirce bolestive rezani pri nadechovani na orl jsem dostala nosni kapky dymestin a nic nepomaha koupilajsem si kapky morskou sul taky nic inhauju paru a stav se nelepsi,tak bych chtela poradit jsem v prechodu a beru lek tamoxifen a uz me zacina i suchost v ustech a bolest hlavy dekuji juzkova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkuste použít lékařskou vazelínu. Dejte si vazelínu na štětičku a rozetřete ji všude, kam dosáhnete. Vazelína nahradí chybějící zvlhčení a omezí nepřijemné pálení. Nic dalšího už nepoužívejte a nechte nos v klidu zahojit.

Zdroj: diskuze Rezani ,paleni v nose v prave dirce pri nadechovani

Léčba svrabu ve vlasech

U nás se používá terapie sírou a lindanem.

Síra se používá v masťovém základu: u dospělého pacienta se doporučuje 10–20% sirná vazelína, zatímco u dětí se používá 2,5% mast. Tato mast se aplikuje 1× za 24 hodin 3 po sobě následující dny. Lindan se používá podle pokynů výrobce. V USA se používá účinná látka permethrin, která je obsažena v některých chryzantémách – v současnosti se objevuje i na našem trhu.

Aby léčba byla úspěšná, je nutné dodržovat zásady zevní léčby. Preparát se má stejnoměrně vtírat do kůže po koupeli na celé tělo, po koupeli je potřeba celé tělo důkladně osušit. Každý den je nutné měnit spodní a ložní prádlo, to vyprat při teplotě minimálně 60 ° C, žehlit a 3 dny nepoužívat. Ostatní prádlo či obuv nepoužívat alespoň 5 dní.

V některých zemích se používá celková léčba svrabu, a to zejména použitím ivermektinu.

Zdroj: Může být svrab ve vlasech

Poradna

V naší poradně s názvem SIRNÁ MASTKOUPIM MAST FLUCINAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.

Na pravej ruke sa mi od umývania riadu vyhodili škvrny ktoré mi mokvaju a svrbia.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Z volně prodejných léku můžete použít mast Hydrocortizon a Kalciovou mast. Jistější řešení bude návštěva kožního lékaře, který vyrážku vyšetří a zvolí nejlepší způsob léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koupím mast flucinar

Mast na svrab bez receptu

K léčbě svrabu se užívá domácí sírová mast. Vhodná je nejen na svrab ale i na léčbu různých silných ekzémů a kožních zánětů. Sírová mast se obvykle aplikuje na postižená místo po koupeli a po důkladném vysušení pokožky (u svrabu ne). Sírová mast je vhodná i pro děti, kojící ženy i těhotné.

Použití masti:

Sírovou mast si při léčbě svrabu pacient natírá zhruba 3 dny po celém těle, a až čtvrtý den se smí vykoupat a převléknout (kdyby se převlékal každý den, infikoval by tak veškeré oblečení, které s ním přišlo do kontaktu). Po třídenní přestávce se aplikace sírové masti opakuje znovu, tak dlouho, dokud příznaky zcela nezmizí. Přestože se pacient léčí sirovou mastí, nemusí se hned zbavit svědění, to může přetrvávat ještě několik dní, že ale je léčba úspěšná pozná jednoduše, a to tím, že se netvoří nové pupínky. Po vymizení příznaků je důležité kůži i nadále zvláčňovat klidně i běžnými tělovými mléky nebo podobnými příznaky.

Příprava masti:

Domácí sirná mast se dá lehce vyrobit i doma. Je k tomu potřeba prášková síra a kokosový olej (místo kokosového oleje se dá použít lékařská vazelína, nebo třeba i olivový olej). V oleji je třeba práškovou síru rozmíchat tak, aby vznikla pasta, kterou si pacient nanese na celé tělo a nechá ji 24 hodin působit. Léčba domácí sirnou mastí trvá déle a je třeba ji i opakovat každý den po dobu 12 dní. Sirná pasta se z těla musí smýt pomocí mýdla s obsahem síry.

Zdroj: Sirná mast na svrab

Kde se dá koupit

Cena sirné masti se pohybuje okolo 75 Kč a dá se koupit zde.

Zdroj: Sirná mast

Diskuze

V diskuzi SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela Brošová.

když jde o zdraví, měly by jít stranou prachy :) a mezinárodní tým to bez Vaší osoby blízké nejspíš zvládne.
Ať jenom nemoralizuji... pokud si myslíte, že jde o svrab, dá se i bez pžedpisu pořídit sirná mast a zahájit léčbu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavlína.

Pokud máte svrab,tak si objednejte SOLFATAN-přísada do koupelí.Mohu doporučit.Je tam 4ks.balíčky po 100g.VYKOUPAT SE,NEUTÍRAT,3DNY PO SOBĚ.Týden pauza a opakovat.

Zdroj: diskuze Svrab

Recept na výrobu masti

Sirnou mast si můžete vyrobit sami doma. Smícháte práškovou síru s lékařskou vazelínou nebo s kvalitním olivovým olejem tak, aby vznikla pasta. Vzniklou pastu nanesete na celé tělo a necháte působit po dobu 24 hodin, poté smyjete.

Zdroj: Sirná mast

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB DISKUSIA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniel.

Dobry den. Opravdu to funguje s tim octem? A po jakou dobu se to rozetira po těle? Dekuju za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léčba svrabu octem bohužel nefunguje. Pár roztočů tím zabijete, ale larvy a hlouběji zavrtané roztoče neusmrtíte. Nejúčinnější lék na svrab je sirná mast a nebo na předpis pak Infectoscab, popřípadě přípravky s obsahem Permethrinu 5%, které se dají koupit v zahraničí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab diskusia

Pomůcky

Při glycerinovém klystýru je potřeba ricinový olej nebo glycerin; 100–200ml Janetova stříkačka; slabší rektální rourka nebo Nelatonův katétr; čtverce buničiny; jednorázová podložka; vazelína; dřevěná lopatka; gumové rukavice; emitní miska; toaletní papír; podložní mísa.

Zdroj: Glycerinový klystýr

Poradna

V naší poradně s názvem SIRNÁ MASŤ. FLUCINAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.

Prosím Vás potrebujem masť flucinar táto masticka mi pomoze. Ja som to už raz mala a tie masticky čo mi predpisala2 kozna lekárka mi nepomohli.
Veľmi pekne vás prosím. Chcem si kúpiť masticky Flucinar
DAKUJEM.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mast Flucinar nelze volně koupit. Mast Flucinar je k dostání pouze na lékařský předpis. Domluvte se se svým lékařem a získejte od něj předpis. Pak tuto mast dostanete v kterékoliv lekárně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koupím mast flucinar

Recept na výrobu sirné masti ze Solfatanu

Jak zde bylo uvedeno, síra je účinná v boji proti svrabu s účinností až 97% s efektem trvalého odstranění nákazy. Sirná mast se používá v koncentraci 10 a 8 procent. Normálně je výdej sirné masti vázán na lékařský předpis.

Solfatan v sobě obsahuje 40 % koloidní síry. Koloidní síra má menší částice než přírodní síra, díky čemuž je účinnější. Ve zde uvedené studii [1] byla použita sirná mast s vazelínovým základem o síle 8 a 10 procent. Pro získání této koncentrace z výrobku Solfatan bude třeba smísit jeden díl Solfatanu se dvěma díly lékařské vazelíny. Tímto způsobem se dá sirná mast získat bez lékařského receptu.

Dávkování a použití

  • Tato sirná mast na svrab ze Solfatanu se nanáší na celé tělo od hlavy dolů a nechává se působit 24 hodin. Po této době následuje důkladná sprcha a po vysušení se nanese nová vrstva sirné masti a nechá se působit zase 24 hodin. Po uplynutí této doby se to celé ještě zopakuje na dalších 24 hodin. S tímto postupem se zcela jistě svrabu zbavíte a žádný živý nebo životaschopný roztoč na vás nezůstane.
  • Alternativní postup je nanést sirnou mast přes noc na dobu minimálně 12 hodin, potom se ráno umýt a další vrstvu masti nanést zase v ten den večer. To se opakuje po tři po sobě jdoucí dny.
  • Kratší intervaly nebo doba působení kratší než 3 dny povede k vyšším rizikům, že se roztoče nepodaří zcela vyhubit a ten znovu rozmnoží.

Upozornění

Před aplikací sirné masti sundejte všechny stříbrné šperky, abyste zabránili jejich zčernání vlivem působení síry.

Zdroj: Jak použít Solfatan na svrab bez předpisu?

Léčba svrabu sirnou mastí

K léčbě svrabu se používá několik metod, topická sirná mast je nákladově efektivní a bezpečná terapeutická látka. Aplikuje na celé tělo od hlavy dolů a nechává se účinkovat po dobu tří po sobě jdoucích dnů.

Existuje odborná studie [1], která prokázala 97% účinnost sirné masti. Cílem studie bylo zhodnotit terapeutický účinek proti svrabu s použitím 8% a 10% topicky nanesené síry ve vazelínové masti na dobu jednoho dne, na dobu tří po sobě jdoucích nocí a na dobu tří po sobě jdoucích dní.

Zdroj: Jak použít Solfatan na svrab bez předpisu?

Sirná mast na svrab

Mastí se natře na 24 hodin celé tělo a tento postup se opakuje 3x během 3 dnů. Poté se teprve pacient vykoupe. Zde se využívá keratolytického, antibakteriálního a antimykotického účinku síry. Pokud je síra v přípravku ve vyšší koncentraci, může u citlivých pacientů podráždit kůži. Léčba bez receptu.

Sirnou mast si můžete vyrobit i sami doma. Smícháte práškovou síru s lékařskou vazelínou nebo s kvalitním olivovým olejem tak, aby vznikla pasta. Vzniklou pastu nanesete na celé tělo a necháte působit po dobu 24 hodin, poté proces opakuje ještě 2x a nakonec smyjete.

Zdroj: Prášková síra

Jak se rychle zbavit svrabu

Pokud dojde k přenosu a zákožka svrabová se dostane do kůže člověka, tak vyvolá onemocnění svrabem. První projevy lze pozorovat za 4 až 6 týdnů. Inkubační doba u svrabu je tedy měsíc až měsíc a půl. První výrazný projev nemoci je velmi intenzivní svědění, které se dostavuje typicky v noci v teple pod peřinou. Svědění se odborně nazývá pruritus. Silná intenzita pramení z tlení zbytků po svrabu (výkaly, uhynulí jedinci, zbytky vajíček), které je urychleno teplem pod peřinou. Až později se na kůži objevují typické viditelné příznaky přítomnosti zákožky. Je to v těchto typických místech:

  • meziprstní prostory rukou,
  • zápěstí,
  • lokty,
  • podpaží,
  • okolo bradavek,
  • pupek,
  • genitál,
  • hýždě
  • klenby nohou.

Klasickým příznakem (příznak, který se vyskytuje pouze u této nemoci) jsou chodbičky, které jsou většinou esovitého tvaru, bělošedavé barvy a délky 5–15 mm.

Dále se vyskytují sekundární projevy, které mohou zahrnovat ekzematizaci pokožky, exkoriaci (poranění kůže po škrábání), drobné pupínky a podobně.

Léčba svrabu zahrnuje likvidaci parazitů, zhojení kožních lézí a zavedení hygienických opatření, která mají za úkol zamezit dalšímu šíření parazita. U nás se používá terapie sírou a lindanem.

Síra se používá v masťovém základu: u dospělého pacienta se používá 10–20% sirná vazelína, zatímco u dětí se používá 2,5% mast. Tato mast se aplikuje 1× za 24 hodin tři po sobě následující dny. Lindan se používá podle pokynů výrobce. Také se využívá permethrin (Infectoscab 5% krém), který je obsažen v některých chryzantémách.

Aby byla léčba úspěšná, je nutno dodržovat zásady zevní léčby. Preparát se má stejnoměrně vtírat do kůže po koupeli na celé tělo, po koupeli je nutné tělo důkladně osušit. Každý den se musí měnit spodní a ložní prádlo (to vyprat při teplotě minimálně 60 °C), žehlit a 3 dny nepoužívat. Ostatní prádlo či obuv nepoužívat alespoň 5 dní.

V některých zemích se používá celková léčba svrabu pomocí ivermektinu.

Zdroj: Léčba bez receptu

Kdy je třeba opakovat léčbu

Léčba má zlikvidovat parazity v kůži, používají se k tomu synteticky vyráběné přípravky a přírodní síra. Jedná se například o permethrin. Permethrin je kontaktní jed a je možné ho použít i u malých dětí od 2 let věku. Aplikuje se přes noc na 8 až 12 hodin. Permethrin je vysoce účinný, po jedné dávce uhyne 95 % parazitů. Léčba se opakuje za týden (nebo jak určí lékař).

Zabránit dalšímu šíření nákazy se dá vhodnou prevencí.

  1. Všechno osobní a ložní prádlo včetně ručníků je nutné vyvařit, vyžehlit napařovací žehličkou a nejméně 3 dny nepoužívat.
  2. Nebo je můžete skladovat cca 7 dnů v plastových pytlích, pověsit na dobře větrané místo na 14 dní.
  3. Nebo prádlo můžete zmrazit v mrazáku na dobu jednoho dne.
  4. Vystříkat vhodným insekticidním prostředkem (PIF PAF, Biolit P 2000, Fast PL, Peripel 55) dle pokynů výrobce a pevně na několik hodin uzavřít.
  5. Postele se musí důkladně vyluxovat, matrace rozložit, vystříkat insekticidním prostředkem a nechat vyschnout na slunci.

U každého svědivého onemocnění kůže je nutné pomýšlet na svrab. Pokud jste přišli do intimního kontaktu s osobou nakaženou svrabem, nechte se přeléčit, i když nemáte žádné potíže. Kontrola u lékaře by měla proběhnout za týden po ukončené léčbě.

V našich podmínkách se využívá lokální terapie sírou či synteticky vyráběnými přípravky. Nejúčinnějším a nejčastěji používaným preparátem je InfectoScab, který obsahuje 5% permethrin, synteticky připravenou látku podobnou extraktu v některých chryzantémách. Používá se u dospělých a dětí od 2 let, aplikuje se obvykle přes noc a ráno se přípravek omyje. Již po jedné dávce uhyne 95 % parazitů. Léčbu je vhodné opakovat za týden.

Síra je účinná pouze v masťovém základu. U dospělých se maže 10–20% sirná vazelína, u malých dětí vzhledem k vyšší citlivosti pokožky se používá pouze 2,5% sirná vazelína. Mast se aplikuje jedenkrát denně na dobu 24 hodin ve třech po sobě následujících dnech, mezi dvěma kúrami probíhá koupel. Mast je možné použít i u dětí do dvou let a těhotných a kojících žen. Prostředek je levný, snadno aplikovatelný, 100% účinný, bez hlášeného vzniku rezistence. Nevýhodou je však zápach, nepraktická masťová léková forma a možnost podráždění kůže při vyšších koncentracích.

Skabicid a Jacutin jsou přípravky obsahující lindan, který působí toxicky na nervový systém parazita. Krémy se nechají působit 12–24 hodin a poté se omyjí v horké koupeli. Léčba se opakuje za 8 dní. Nesmí se používat u malých dětí, těhotných a kojících žen. Uvedené preparáty slouží jako léky druhé či třetí volby kvůli potenciálnímu toxickému účinku na nervový systém a krvetvorbu. Při protrahované léčbě může dojít k podráždění a přesušení pokožky, které je často považováno za recidivu infekce.

Masti se vtírají stejnoměrně po koupeli a osušení do kůže celého těla do brady až po špičky prstů rukou i nohou. Musí se vtírat i za nehty. U malých dětí a opakovaných infekcí je nutná aplikace i na obličej a kštici. I po přeléčení může přetrvávat několik dnů svědění, které je důsledkem podráždění kůže a zvýšené citlivosti organismu a zejména imunitního systému (hypersenzitivní reakce) na cizorodé částice parazita. Proto se doporučuje několik dní po léčbě kůži mazat změkčujícími mastmi či mastmi s kortikoidy, které dokážou nadměrnou imunitní reakci potlačit. Přenos nákazy 24 hodin po ukončení léčby je velmi nepravděpodobný.

Zdroj: Jak dlouho trvá léčba svrabu

Kde se dá Solfatan koupit

Solfatan je český výrobek a již historicky po řadu desetiletí ho vyrábí chemička Spolana Neratovice ve své divizi NeraAgro www.neraagro.cz.

Solfatan je voně prodejný výrobek používaný především v lázeňství. Dá se koupit v lékárně a nebo i na internetu. Jeho cena je nízká. Nejmenší balení 400 gramů vyjde na 90 Kč a pro jednu mnohačlennou rodinu je v něm síry na výrobu masti víc než dost. Zde si můžete prohlédnout aktuální cenu i to, jak výrobek vypadá: Solfatan cena.

Lékařskou vazelínu zakoupíte volně v drogerii, v lékárně nebo na internetu. Její aktuální cenu můžete vidět zde: Lékařská vazelína cena.

Zdroj: Jak použít Solfatan na svrab bez předpisu?


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová


Svrab

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP