Informace od zdravotní sestry

MENU

  

ZÁKOŽKA

  

PŘÍZNAKY

  

LÉKY NA SVRAB

  

SVRAB U ZVÍŘAT

  
Téma

SIROVA PASTA

OBSAH

Mast na svrab bez receptu

K léčbě svrabu se užívá domácí sírová mast. Vhodná je nejen na svrab ale i na léčbu různých silných ekzémů a kožních zánětů. Sírová mast se obvykle aplikuje na postižená místo po koupeli a po důkladném vysušení pokožky (u svrabu ne). Sírová mast je vhodná i pro děti, kojící ženy i těhotné.

Použití masti:

Sírovou mast si při léčbě svrabu pacient natírá zhruba 3 dny po celém těle, a až čtvrtý den se smí vykoupat a převléknout (kdyby se převlékal každý den, infikoval by tak veškeré oblečení, které s ním přišlo do kontaktu). Po třídenní přestávce se aplikace sírové masti opakuje znovu, tak dlouho, dokud příznaky zcela nezmizí. Přestože se pacient léčí sirovou mastí, nemusí se hned zbavit svědění, to může přetrvávat ještě několik dní, že ale je léčba úspěšná pozná jednoduše, a to tím, že se netvoří nové pupínky. Po vymizení příznaků je důležité kůži i nadále zvláčňovat klidně i běžnými tělovými mléky nebo podobnými příznaky.

Příprava masti:

Domácí sirná mast se dá lehce vyrobit i doma. Je k tomu potřeba prášková síra a kokosový olej (místo kokosového oleje se dá použít lékařská vazelína, nebo třeba i olivový olej). V oleji je třeba práškovou síru rozmíchat tak, aby vznikla pasta, kterou si pacient nanese na celé tělo a nechá ji 24 hodin působit. Léčba domácí sirnou mastí trvá déle a je třeba ji i opakovat každý den po dobu 12 dní. Sirná pasta se z těla musí smýt pomocí mýdla s obsahem síry.

Zdroj: Sirná mast na svrab

Diskuze

V diskuzi CUKROVÁ PASTA NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Laskonka.

Jen ještě dodávám, že pasta chytla barvu světlého, průhledného jantaru, takového toho do světlounce žluta, ani přídech oranžové, natožpak hnědé tam nebyl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Zdravím :) Zkoušela jsem podle návodu cukrovou pastu a nevím, kde sem co udělala špatně, ale nepovedlo se... uvařila jsem podle návodu do světle zlatova, přelila do misky, nechala vychladnout. Mám problém s tou hmotou, když jsem ji pak ohřála, byla taková, že když jsem ji začla zpracovávat, tuhá ( i když jsem přidala vodu) až nakonec jakoby zesklovatěla a byla nepoužitelná, prostě tvrdá. Nevím čím to je, zkoušela jsem 2x a pokaždé to bylo úplně stejné :( Díky za všechny rady ;)

Zdroj: diskuze Cukrová pasta návod

Použití v domácnosti

Kyselina sírová není vhodná pro používání v domácnosti, a to pro její zdravotní nebezpečí – poleptání pokožky.

Zdroj: Kyselina sírová

Diskuze

V diskuzi PASTA A ROUPY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Neznam22.

Funguje aj na to zubní pasta? Diky za odpověd

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pasta a roupy

Kyselina sírová do bazénu

Také kyselina sírová snižuje pH vody v bazénu. Na úpravu stačí (cca do pH 7) 38% kyselina sírová, případně solná (ta je vhodnější pro tvrdou vodu).

Obvykle pro snížení pH bazénové vody platí: 30 ml kyseliny sníží pH 1 m3 vody o 0,1.

Při kontaktu koncentrované kyseliny sírové s pokožkou dochází k závažnému poleptání, vdechnutí jejích výparů může způsobit vážné poruchy dýchání a její požití může být až smrtelné. V množstvích, která se přidávají do potravin, je to však bezpečná látka.

Zdroj: Kyselina solná do bazénu

Bezpečnostní list

Zde se můžete podívat na bezpečnostní list kyseliny sírové.

Zdroj: Kyselina sírová

Diskuze

V diskuzi ZUBNÍ PASTA A OPARY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tibir.

Spolehlivě vyzkoušení mám na doporučení Evy,starší kámošky potření oparu zubní pastou před spaním.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zubní pasta a opary

Zubní pasta Curasept

Zubní pasta vhodná při obtížné nebo těžko proveditelné mechanické hygieně v případě ortodontického, protetického nebo parodontálního léčení. Zubní pasta Curasept působí antibakteriálně, zastavuje tvorbu plaku, remineralizuje zubní sklovinu. Zubní pasta Curasept ADS 705 je určena pro dlouhodobé použití. Obsahuje 0,05 % chlorhexidinu a 0,05 % fluoridu sodného. Neobsahuje SLS a má velmi nízkou abrazivitu. Doporučujeme kombinovat s ústní vodou Curasept a jemným kartáčkem Curaprox CS 5460.

Zdroj: Curasept

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN PASTA KOUPIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Szurmanová.

kde je možno koupit pastu a za jakou cenu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ivermektin pasta koupit

Adstringentní retrakční pasta

Adstringentní retrakční pasta se používá v oblasti dentálního otiskování. Inovativní retrakční pasta je jednoduchým a efektivním prostředkem gingivální retrakce. Pasta je určena pro dočasnou krčkovou výplň a vysušení sulku, a to pro otiskování či pro preparace tříd II a V. Pasta zaručí čistý, suchý sulkus a silný hemostatický účinek. Má hygienické dávkování kapslemi pro jednorázové použití s extra tenkou koncovkou pro snadný vstup do sulku. Jedná se o pohodlnou a časově úspornou proceduru, která je o 50 % rychlejší než použití retrakčních vláken. Tato metoda má snadné použití, jednoduchý aplikační systém a dostatečnou efektivitu.

Zde můžete vidět, jak vypadá adstringentní retrakční pasta.

Zdroj: Adstringentní přípravky

Diskuze

V diskuzi VYVAŘOVÁNÍ VČELÍHO VOSKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

k bělení včelího vosku se používá kyselina fosforečná,slyšel jsem,že se používá i
kyselina sírová.máte s tím někdo nějakou zkušenost?--co a jak---

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vyvařování včelího vosku

Cukrová pasta

Cukrovou pastu můžete nejlépe použít na depilaci (odstranění) chloupků na nohou. Zde je návod, jak se cukrová pasta připravuje levně doma. Potřeba na to bude bílý cukr, čerstvě vymačkaná citronová šťáva a čistá voda.

Budete potřebovat:

  • 9 odměrek bílého cukru,
  • 2 odměrky vody,
  • 2 odměrky citronové šťávy.

Zdroj: Cukrová pasta, návod na její výrobu

Poradna

V naší poradně s názvem ZVÍŘATA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Diana.

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat jestli višňovský balzám Mohu použít i na morče. Morče na farmě má svrab. Tak se chci jen zeptat jestli to mohou používat i zvířata. Předem děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dá se použít i na zvířata, ale na svrab višněvského balzám neúčinkuje ani na lidech, ani na zvířatech. Účinné léky proti svrabu je mast Infectoscab a nebo sírová mast.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zvířata

Zinková pasta – videorecept

Tady je k dispozici videonávod na přípravu zinkové pasty doma.

Zdroj: Zinková pasta – recept

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB A SIROVA KURA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal z Martina.

dobry den,

nas syn ma pat rokov a dostal svrab. chcem sa spytat ci po stvordnovej sirovej kure su znicene vsetky vajcka svrabovky. syn ma citlivu pokozku a stale ho to svrbi. snazime sa pokozku premastovat tak ako nam odporucila doktora. mame vsak obavy ze svrabovka nebola znicena uplne. je to mozne? dakujeme.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den, při nejistotě raději znovu zajděte k doktorce, aby synka prohlédla a zkontrolovala účinnost léčby. Jen tak uspíšíte synovo vyléčení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab a sirova kura

Doporučené produkty

Pasty:

  • Caniverm pasta
  • Banmint Pasta
Spot-on:
  • Profender spot-on kočka (je na kůži, ale účinkuje i na vnitřní parazity)
Tablety:
  • Milbemax 16/40mg pro kočky 2tbl
  • Caniverm tablety
  • Cestal cat
  • Drontal pro kočky 2tb

Zdroj: Odčervování koček

Diskuze

V diskuzi CITRÓNOVÁ ŠŤÁVA NA ZUBY - NE!!! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Pasta z citrónové šťávy a soli Vám dokonale sežere zubní sklovinu. Mluvím z vlastní zkušenosti.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zubařka.

Na pravidelnou a dlouhodobou péči o zuby určitě NE!!! Ale na mimořádné přírodní bělení zubů a narušení zubního kamene ANO!!! Pochybuji, že by to někdo vydržel používat na každodenní čištění zubů, je to nechutné. Doporučuji používat citron se solí jen nárazově a krátkodobě.

Zdroj: diskuze Citrónová šťáva na zuby - NE!!!

Cena

Cena 33% kyseliny sírové se pohybuje v rozmezí od 30 do 50 korun za 1 litr.

Tato kyselina se dá koupit pouze v koncentrátu, který je 33% a nižší.

Zdroj: Kyselina sírová

Poradna

V naší poradně s názvem WWW KYSELINA SÍROVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír Repáň.

rád bych koupil kyselinu sírovou tak 70% extrakt tak 20 lirů. poradí mi někdo kde

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

70% kyselinu sírovou můžete koupit v minimálním množství 50 litrů. Dodává se ve speciálním soudku, který je vratný oproti záloze. Cenu a způsob dodání musíte dohodnout individuálně. Obchod má několik výdejních míst. Dotaz na cenu pořídíte tady: oqema.cz/cz/dotaz/Ky…
A vydejní místa jsou vidět tady: oqema.cz/cz/kontakty/

Zdroj: diskuze Www kyselina sírová

Zinková mast - použití

Zinková pasta zklidňuje podrážděnou pokožku, působí chladivě a preventivně na místech náchylných k mechanickému podráždění - odření. Zklidňuje a kryje plně propuklé opary - herpes simplex. Obecně se dá říci, že zinková pasta - mast je vhodná na mechanicky poškozenou - odřenou pokožku a na opary.

Zdroj: Návod na přípravu zinkové pasty

Sírová mast na svrab

Tuto domácí mast na svrab ze síry si můžete vyrobit velmi levně doma z práškové síry a kokosového oleje. Pokud neseženete kokosový olej, můžete použít lékárenskou mast Ambiderman, olivový olej a podobně, prostě něco, v čem rozmícháte práškovou síru, aby vám vznikla pasta (i Indulónu).

Pastu, která takto vznikne, nanesete na celé tělo a nechte působit po dobu 24 hodin. Toto celodenní natření domácí mastí proti svrabu opakujte každý den po dobu 3 dní. Sírovou mast proti svrabu z těla smyjte jednou denně mýdlem s obsahem síry.

Pokud neseženete práškovou síru, tak můžete použít široce dostupný Solfatan Pro Balneo 4x100 g. To je sirný přípravek do koupelí a zábalů používaný v lázeňství do koupelí při léčbě revmatismu, dnových obtíží, arthritických a neurotických obtíží. 40% jeho obsahu tvoří prášková síra.

Zdroj: Domácí léky proti svrabu

Průběh depilace

Cukrová pasta se nejprve ohřeje ve vodní lázni na teplotu, která je srovnatelná s teplotou těla. Poté se pasta nanese na depilované místo proti směru růstu chloupků, aby se zajistilo, že pasta přilne dokonale na všechny chloupky. Následná depilace probíhá již šetrně po směru růstu chloupků, chloupky se tak nepřetrhnou, pokožka není mechanicky poškozena a samotná depilace není tak bolestivá. Depilace cukrovou pastou je velmi vhodná pro citlivé oblasti obličeje nebo intimní partie.

Zdroj: Jak depilovat cukrovou pastou

Zinková pasta – recept

Budete potřebovat:

  • oxid zinečnatý
  • olej (dle libosti) pupalkový, mandlový...
  • lanolin
  • palmový tuk

Nejdříve důkladně rozetřeme oxid zinečnatý s olejem a vytvoříme olejovou suspenzi. Pak rozehřejeme lanolin a palmový tuk a v tekutém stavu je dobře promícháme a udržujeme teplé – tekuté. Do větší misky nalijeme připravenou olejovou suspenzi a přidáme tuk se zinkem. Ponorným mixérem vše rozmícháme, pak vložíme nádobu do misky se studenou vodou a mícháme až do vychladnutí.

Zinková pasta zklidňuje podrážděnou pokožku, působí chladivě a preventivně na místech náchylných k mechanickému podráždění – odření. Zklidňuje a kryje plně rozvinuté opary (herpes simplex). Obecně se dá říci, že zinková pasta/mast je nejvhodnější právě na mechanicky poškozenou, odřenou pokožku a na opary.

Zdroj: Zinková pasta – recept

Depilace cukrovou pastou

Depilační cukrová pasta svým 100% přírodním složením bez obsahu chemických barviv, konzervantů a alergenů vyhovuje všem typům pokožky a má výborné regenerační účinky.

  • cukrová pasta nepůsobí na kůži tak invazivně jako depilační vosk
  • chloupky jsou odstraňovány vždy po směru růstu, a tak nedochází k poranění kůže
  • výsledný efekt je okamžitý a vydrží až 6 týdnů
  • pokožka je po ošetření hladká a bez podráždění
  • chloupky po depilaci cukrovou pastou postupně slábnou a nezarůstají
  • opakovaným depilováním chloupky po čase mizí úplně
  • pasta je hygienická, během ošetření se nepoužívají žádné pomůcky a nástroje

Zdroj: Jak depilovat cukrovou pastou


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Nina Vinšová

Mgr. Jitka Konášová


Svrab

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP