Informace od zdravotní sestry

MENU

  

ZÁKOŽKA

  

PŘÍZNAKY

  

LÉKY NA SVRAB

  

SVRAB U ZVÍŘAT

  
Téma

SOLFATAN PO SVRABU

OBSAH

Léčba svrabu sirnou mastí

K léčbě svrabu se používá několik metod, topická sirná mast je nákladově efektivní a bezpečná terapeutická látka. Aplikuje na celé tělo od hlavy dolů a nechává se účinkovat po dobu tří po sobě jdoucích dnů.

Existuje odborná studie [1], která prokázala 97% účinnost sirné masti. Cílem studie bylo zhodnotit terapeutický účinek proti svrabu s použitím 8% a 10% topicky nanesené síry ve vazelínové masti na dobu jednoho dne, na dobu tří po sobě jdoucích nocí a na dobu tří po sobě jdoucích dní.

Zdroj: Jak použít Solfatan na svrab bez předpisu?

Diskuze

V diskuzi JAK SE RYCHLE ZBAVIT SVRABU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gábina.

Léčil se někdo v nemocnici a jak to dopadlo.Zbavil se svrabu? Děkují za odpověď

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se rychle zbavit svrabu

Kde se dá Solfatan koupit

Solfatan je český výrobek a již historicky po řadu desetiletí ho vyrábí chemička Spolana Neratovice ve své divizi NeraAgro www.neraagro.cz.

Solfatan je voně prodejný výrobek používaný především v lázeňství. Dá se koupit v lékárně a nebo i na internetu. Jeho cena je nízká. Nejmenší balení 400 gramů vyjde na 90 Kč a pro jednu mnohačlennou rodinu je v něm síry na výrobu masti víc než dost. Zde si můžete prohlédnout aktuální cenu i to, jak výrobek vypadá: Solfatan cena.

Lékařskou vazelínu zakoupíte volně v drogerii, v lékárně nebo na internetu. Její aktuální cenu můžete vidět zde: Lékařská vazelína cena.

Zdroj: Jak použít Solfatan na svrab bez předpisu?

Diskuze

V diskuzi SVRAB A JEHO LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Macek.

donesla jsem si svrab z nemocnice, po všech léčbách se mne stále držel, i přes dezinfekci celého bytu a praní, žehlení atd atd.no však to znáte.....takže co mi na 100 procent zabralo je SOLFATAN pro balneo, prostě si doma uděláte na 20 minut lázně ve vaně......za týden si ji zopakuji...pro jistotu....ale už po první mám klid...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dannie.

Uz jsme 2x.preleceni všichni. Kluci to mají za 4 dny zase. Bez ohledu.na prostředí, syn je jeden na intru. Tam vše vyprané a vyvetrane. Nebyl tam skoro 2 týdny. Druhy je doma.a.stejne se po.4.dnech osypal. My s manželem s delší.prodlevou, ale taky. Doma vše.peru na 60,.pak jede sušička, nezehlim, ale.predpokadam.ze.po.susicce uz je to opravdu zbytečné. Postele projíždíme obden parou, takze je.to na nás. Ja uz nevím.co dělat.

Zdroj: diskuze Svrab a jeho léčba

Sírová mast na svrab

Tuto domácí mast na svrab ze síry si můžete vyrobit velmi levně doma z práškové síry a kokosového oleje. Pokud neseženete kokosový olej, můžete použít lékárenskou mast Ambiderman, olivový olej a podobně, prostě něco, v čem rozmícháte práškovou síru, aby vám vznikla pasta (i Indulónu).

Pastu, která takto vznikne, nanesete na celé tělo a nechte působit po dobu 24 hodin. Toto celodenní natření domácí mastí proti svrabu opakujte každý den po dobu 3 dní. Sírovou mast proti svrabu z těla smyjte jednou denně mýdlem s obsahem síry.

Pokud neseženete práškovou síru, tak můžete použít široce dostupný Solfatan Pro Balneo 4x100 g. To je sirný přípravek do koupelí a zábalů používaný v lázeňství do koupelí při léčbě revmatismu, dnových obtíží, arthritických a neurotických obtíží. 40% jeho obsahu tvoří prášková síra.

Zdroj: Domácí léky proti svrabu

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ LÉKY PROTI SVRABU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milana Svecena.

Prosím o radu, jak používat tea tree olej při léčení opakovaného svrabu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí léky proti svrabu

Výsledek

Studie zahrnovala 58 (59,8 %) mužů a 39 (40,2 %) žen s poměrem mužů a žen 1,4:1. Věkové rozmezí mužů při prezentaci od 3 do 64 (26,74±15,98) let, zatímco věk žen při prezentaci od 3 do 60 (24,05±14,53) let věku.

Na konci studie byla zjištěna tato odpověď na léčbu sirnou mastí:

  • Skupina A: vyléčení svrabu u 14 (42,4 %) pacientů a žádný efekt u 19 (57,6 %);
  • Skupina B: vyléčení svrabu u 29 (90,6 %) pacientů a žádný efekt u 3 (9,4 %);
  • Skupina C: vyléčení svrabu u 31 (96,9 %) pacientů a žádný efekt u 1 (3,1 %).

Existuje významný statistický rozdíl mezi úspěšností vyléčení těchto 3 skupin s (P=0,00000011), ale žádný statisticky významný rozdíl mezi úspěšností vyléčení skupiny C a skupiny B (P=0,6055).

Během studie byla zjištěny tyto vedlejší účinky:

  • Mírné pálení a dráždivá (sirná) dermatitida byly jedinými vedlejšími účinky 8% a 10% síry.
  • Svědivá vyrážka se vyskytla:
    • ve skupině C: u 11 (34,4 %) pacientů,
    • ve skupině B: u 8 (25 %) pacientů,
    • ve skupině A: u 4 (12,1 %) pacientů.
K opakovanému propuknutí nákazy svrabem, protože nebyly usmrceny všechny formy života zákožky svrabové, došlo hlavně ve skupině A, se 4 (12,1 %) pacienty, a ve skupině B, 1 pacient, (3,1 %), zcela bez opakovaného zamoření svrabem byla skupina C.

Zdroj: Jak použít Solfatan na svrab bez předpisu?

Diskuze

V diskuzi SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katka.

Tak ako za dá zabyť ten svrab!!! už som zúfalá, odmietla som aj cestovanie kvôli práci.......momentálne som doma.Kožná mi dala všelijaké mastičky ako napr. InfectoScab 5% a Elocom0.1%, ale zrejme nezabralo......ako dalej.dakujem!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Markvart.

Dobry den, je opravdu tezke se zbavit tohoto onemocneni. Ja zkousela napr. Koupele sirova Solfatan, prosim dat radeji mene, velmi drazdi a vysusi, pak promazat masti leniens ci vazinou. Mms aktivovane do koupele prisum radeji 35 kapek v pripade svrabu. Dale mms postik deset aktivovanych kapek rozredit v triceti ml obycejne vody, ovsem lze aplikovat pouze tri dny, pote pauza nekolik dnu a pak znovu, pozor drazdive a nutne promazavat. Sirna madt na predpis take drazdi. Lozni pradlo casto me it zehlit prat vse co prijde pod ruku. Dale proti svedeni se mi osvedcil triprocentni peroxis smichany s praskovou jedlou sodou, takto vznikla husta kase se nanasi do mist s lokalizaci svededivosti ci hojeni pokozky, ktera take svedi. Sodu lze pridavat pul salku do koupele, desinfikuje. Ostatni produkty nakoupim ve fichema cz a lze sam vyrabet nape sirna mast :mastovy zaklad + praskova sira michat do vychladnuti. Ahojte

Zdroj: diskuze Svrab

Recept na výrobu sirné masti ze Solfatanu

Jak zde bylo uvedeno, síra je účinná v boji proti svrabu s účinností až 97% s efektem trvalého odstranění nákazy. Sirná mast se používá v koncentraci 10 a 8 procent. Normálně je výdej sirné masti vázán na lékařský předpis.

Solfatan v sobě obsahuje 40 % koloidní síry. Koloidní síra má menší částice než přírodní síra, díky čemuž je účinnější. Ve zde uvedené studii [1] byla použita sirná mast s vazelínovým základem o síle 8 a 10 procent. Pro získání této koncentrace z výrobku Solfatan bude třeba smísit jeden díl Solfatanu se dvěma díly lékařské vazelíny. Tímto způsobem se dá sirná mast získat bez lékařského receptu.

Dávkování a použití

  • Tato sirná mast na svrab ze Solfatanu se nanáší na celé tělo od hlavy dolů a nechává se působit 24 hodin. Po této době následuje důkladná sprcha a po vysušení se nanese nová vrstva sirné masti a nechá se působit zase 24 hodin. Po uplynutí této doby se to celé ještě zopakuje na dalších 24 hodin. S tímto postupem se zcela jistě svrabu zbavíte a žádný živý nebo životaschopný roztoč na vás nezůstane.
  • Alternativní postup je nanést sirnou mast přes noc na dobu minimálně 12 hodin, potom se ráno umýt a další vrstvu masti nanést zase v ten den večer. To se opakuje po tři po sobě jdoucí dny.
  • Kratší intervaly nebo doba působení kratší než 3 dny povede k vyšším rizikům, že se roztoče nepodaří zcela vyhubit a ten znovu rozmnoží.

Upozornění

Před aplikací sirné masti sundejte všechny stříbrné šperky, abyste zabránili jejich zčernání vlivem působení síry.

Zdroj: Jak použít Solfatan na svrab bez předpisu?

Diskuze

V diskuzi BÍLÁ NEMOC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kokina.

Pře pár dny jsem odpovídala na dotaz paní, která uvedla i svoje foto, byla jsem nemile překvapena, že její doktorka nepoznala vitiligo, což jsou bílé flíčky až velké mapy na těle, paní totiž uveřejnila foto a jelikož tímto trpím i já, okamžitě jsem poznala, že se jedná a ztrátu pigmentu, čili vitiligo.

Jelikož nevím, jak ten Váš problém vypadá, mohlo by jít i o plíseň /tu jsem si jako mladá převezla ze ZemplŠíravy/ a osstranilo se to přípravkem SULFATAN, což je bahno v prášku, návod přiložen a zakoupíte v lékárně.

Pokud by se tyto skvrny zvětšovaly a vytvářely větší celky, půjde zřejmě o vitiligo, které bohužel

může napadat i kůži na jiných místech.Často vznikají doslova velké bílé mapy/můj případ/, které je nutné chránit před sluníčkem, postiženou kůži mazat krémem, které tlumí sluneční záření.V tomto případě se obraťte na svoji kožní lékařku, která Vám poradí, či předepíše vhodné mazání.
Někdy i ta bílá místa svědí, moje lékařka mi vypsala recept na vhodný přípravek, který ovšem hradíte sám. Částka za těl. mléko Vás určitě nezruinuje.

Jsem ve věku, kdy už se nad tímto nehroutím, ale vážnější situace je u mladých lidí, pokud je to na viditelných místech. Ve většině případů se s tím naučili žít, chce to však velmi pevnou vůli a nehroutit se, při pohledu nějakého "blbečka". Byla bych ráda, kdybyste mi na můj mail napsal, jak to s Vámi dopadlo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milan Trnka.

Doporučený přípravek se jmenuje Solfatan, je v práškovém stavu a je na bázi sirných koupelí a zábalů. U Vašeho názvu zřejmě došlo k chybě. CHystám se, že tuto proceduru budu zkoušet a pak podám informaci, třeba se někomu bude hodit.

Velice děkuji za Váš názor, motivační oedpověď, budu zkoušet


s pozdravem Trnka Milan

















Zdroj: diskuze Bílá nemoc

Závěr

Tři po sobě jdoucí dny a tři po sobě jdoucí noci s nanesenou 8% a 10% sirnou mastí byly účinnými režimy bez statistického rozdílu ve prospěch tří po sobě jdoucích dnů, zatímco jednodenní aplikace byla mnohem méně účinná, ale měla zase menší vedlejší účinky.

Zdroj: Jak použít Solfatan na svrab bez předpisu?

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA SVRABU OCTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Pomůže to ?A na jak dlouho?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ocet dokáže zabít svrab, který se právě pohybuje na pokožce. Ovšem svrab je po většinu času zalezlý v komůrkách hluboko v kůži a tam se ocet nedostane a svrab se tak vůbec pomocí octa nevyléčí. Ocet je na svrab nedostatečně účinný. Jediný osvědčený lék na svrab je sírová mast, infektoscab a nebo pak orálně podávaná antiparazitika.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba svrabu bez receptu

Vyrážka podobná svrabu

Rozpoznání svrabu je složité, často infekce bývá zaměněna za vyrážku podobnou svrabu. Zde najdete fotografie, jak tato podobná vyrážka může vypadat.

Zdroj: Svrab u člověka fotogalerie

Diskuze

V diskuzi POKROČILY SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Syn se nemuže zbavit svrabu . Kdo poradí . Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pokročily svrab

Jablečný ocet

O jablečném octu bylo napsáno mnoho a někteří věří, že může být účinný při léčbě svrabu. Existuje však jen málo důkazů na podporu tvrzení. A ze široké zkušenosti všech důvěřivců vyplívá, že ocet je proti svrabu neúčinný.

Zdroj: Domácí léky proti svrabu

Poradna

V naší poradně s názvem PŘENOS SVRABU PODÁNÍM RUKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiri Zvonek.

Prosím jdeto přenést pouhým dotykem ruky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, svrab je možné přenést i pouhým dotykem ruky. Pokud se na dotýkaných plochách zrovna vyskytuje roztoč, může přelézt na pokožku zdravého člověka a tam se začne množit. Chvíli mu to potrvá, než se zavrtá a proto okamžité umytí rukou nebo použití kontaktní desinfekce pomůže uchycení svrabu zabránit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Přenos svrabu podáním ruky

Prevence svrabu

Všeobecným předpokladem boje proti svrabu je osobní hygiena, ochrana před sexuálním kontaktem s neznámou osobou a hygiena v hromadných ubytovnách.

Zdroj: Domácí léky proti svrabu

Diskuze

V diskuzi JAK SE RYCHLE ZBAVIT SVRABU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladka.

Jak se rychle zbavit svrabu jemi 53.roku po sobje virášky a svědiměto a škrabuse ani u snout ne muhžu jsu poškrabaná až skoro do krve a svědimito po zádech po rukách aji uhž mito de po obličejí ani usnoutr ne muhžu nejsu ani vi spaná jsem v in validným duchodě aji na břichu to mám ja vás moc pro sím po moctemi za volejemi na muj mobil č 702 934 719 ja kdisy lehnu na pohovku tak cítim hžeto pomě něco lehze a hned se začnú škrabat každí den se s prchují a davamsi na sebé čistí věci vi praní o zvitesemi.L.E.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bobeš.

Ta paní nebo pán asi neumí psát asi není Čech nebo Češka

Zdroj: diskuze Jak se rychle zbavit svrabu

Kurkuma

Jen málo důkazů podporuje účinnost kurkumy při léčbě svrabu. Někteří lidé však tvrdí, že je účinná při zmírňování příznaků.

Léčba svrabu kurkumou nezastaví příznaky nebo nevyléčí zamoření, takže nakažení budou stále vyžadovat jiné metody léčby.

Zdroj: Domácí léky proti svrabu

Poradna

V naší poradně s názvem NAFTALENEM NA SVRAB? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucka.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, na jak dlouho je nutné zavřít použité šatstvo do pytle s naftalenovými tabletami?Toto mi doporučil lékař, nechci nic podcenit, jen si bohužel nevím rady s tím, co nosit na sobě dále. Bude-li stačit přes noc, tři nebo pět dní?? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Naftalín usmrcení svrabu urychlí, s ním stačí prádlo udržet v pytli na 4 až 5 dní a potom ho vyprat.

Zdroj: diskuze Naftalenem na svrab?

Diagnostika svrabu

Svrab může diagnostikovat a léčit pouze lékař, praktická zdravotní sestra, asistent lékaře, pediatr nebo dermatolog.

Zdroj: Léčba svrabu

Prevence svrabu

Dbát o správnou hygienu, čistotu domova, výměnu ložního prádla a další.

Zdroj: Hřebíčkový olej jako domácí lék proti svrabu

Kurkuma

Léčivé účinky kurkumy nejsou nijak dokázané, i přesto někteří pacienti tvrdí, že aplikace kurkumy pomáhá zmírňovat příznaky svrabu. Kurkuma ale nedokáže svrab vyléčit.

Zdroj: Bylinky na léčení svrabu

Léčba octem

Na internetu naleznete informace o léčbě svrabu octem. Tato terapie ale bohužel nefunguje. Pár roztočů tím zabijete, ale larvy a hlouběji zavrtané roztoče neusmrtíte.

Zdroj: Jak se rychle zbavit svrabu

Čekání na ošetření

Nečekejte déle než 3 až 4 dny, raději vyhledejte lékařskou pomoc. Zejména v případě, pokud se domníváte, že trpíte svrabem. Napadení a příznaky svrabu totiž nezmizí bez léčby. Čím déle budete vyčkávat, tím je pravděpodobnější rozšíření roztočů i na lidi kolem vás. Pokud jste si jisti, že trpíte typem svrabu, který šíří zvířata (sarkoptová manga), můžete vyčkat týden. Tento typ nežije na lidské kůži déle než několik dní, takže tento druh svrabu zmizí bez jakékoli léčby.

Zdroj: Léčba svrabu

Rizikové faktory svrabu

Prvořadým rizikovým faktorem je kontakt s již nakaženou osobou, dále je to nízká úroveň hygieny v rodině, pobyt v zařízeních s větším počtem lidí a podobně.

Zdroj: Hřebíčkový olej jako domácí lék proti svrabu


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová


Svrab

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP