Informace od zdravotní sestry

MENU

  

ZÁKOŽKA

  

PŘÍZNAKY

  

LÉKY NA SVRAB

  

SVRAB U ZVÍŘAT

  
Téma

SPREGAL SPREJ

OBSAH

Sprej proti svrabu

Spregal je účinný sprej proti svrabu. Je klasifikován jako minimálně toxický lék. Používá se v kombinaci s jinými léky. Jedná se o kombinovaný produkt. Obsahuje 2 účinné složky – esdepalletrin a piperonil. Vzhledem k vysoké penetraci do kůže se okamžitě projeví účinek po ošetření pokožky.

Smrt parazita se rozvíjí po paralýze nervového systému, kvůli porušení metabolismu iontů. Parazit umírá do jednoho dne, ale je třeba přípravek používat několik dní, aby byl zajištěn léčebný efekt. Sprej je pro lidi a děti netoxický. Léčba tímto sprejem trvá několik dní. Aplikace se provádí večer. Nestříkejte na tvář a vlasy. 12 hodin po posledním použití se vykoupejte. Je nutné ošetřit kůži mýdlovou vodou. Lék je mimo jiné určen pro indikaci svrabu u novorozenců, těhotných a kojících. Aplikuje se s benzylbenzoátem, sírovou mastí. U nás tento sprej není běžně dostupný.

Zdroj: Jak zabít svrab

Poradna

V naší poradně s názvem JAK NA OPRUZENINY KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Beata.

Ako liečiť kožné vyrážky, aleno svrab. Kde sa dá kúpiť sprej Spregal?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kožní vyrážky jsou velmi časté a jejich příčin je opravdu mnoho. Pro úspěšnou léčbu kožní vyrážky je potřeba nejdříve určit o jaký druh vyrážky jde a co ji způsobuje, teprve pak může být její léčba účinná a rychlá.

Sprej Spregal se v zahraničí používá k léčbě svrabu. Sprej Spregal obsahuje dvě účinné látky Esdepallethrine a Piperonylbutoxid. V rámci EU je k dostání pouze v Řecku a nebo v Litvě. Také jde sehnat ve Francii, ale tam se to jmenuje Para Special Poux a nebo na Maltě, kde se to jmenuje Para. V České ani Slovenské republice sprej Spregal zatím k dostání není.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Www granulox sprej lekarny

Arpalit pro králíky

Tento antiparazitní sprej s mechanickým rozprašovačem je ideální zvláště pro ta zvířata, která špatně snáší koupání a sprchování, nebo která mají suchou pokožku a musí používat speciální šampon. Sprej je poháněný plynem a jeho aplikace na zvířata nebo do jejich pelíšků a příbytků je tak velmi jednoduchá. Složení spreje má larvicidní a ovicidní účinek, díky čemuž hubí nejen dospělé jedince blech, klíšťat, vší, všenek a roztočů, ale také všechna jejich vývojová stadia. Sprej stačí jednoduše nastříkat proti růstu srsti nebo peří do mírného zvlhčení a poté důkladně vykartáčovat nebo vetřít do srsti či peří tak, aby se sprej dostal až na pokožku.

Antiparazitní sprej Arpalit je vhodný nejen pro pejsky, ale také pro ptáky, plazy, králíky, myši, potkany, činčily, pískomily, fretky, křečky a další drobná zvířata. Přípravek se v žádném případě nesmí dostat do kontaktu s kočkami.

Arpalit Neo je kožní pěna o objemu 150 ml. Díky pěnové formě je přípravek vhodný k běžnému ošetření srsti a kůže zvířat i v obličejové části. Slouží i jako ochrana proti opakovanému napadení parazity.

Přípravek Arpalit Neo pěna 150 ml se tak obvykle používá k běžnému ošetření srsti i k ochraně proti opakovanému napadení různými parazity. Je vhodný pro všechny typy zvířat, především pro domácí mazlíčky, neboť umožňuje citlivou aplikaci v obličejové části.

Zdroj: Léčba ušního svrabu u králíků

Složení léku Clotrimazol

Léčivá látka tohoto roztoku je clotrimazolum, přičemž 1 ml léčivého roztoku obsahuje látku clotrimazolum v množství 0,01 g. Pomocnou látkou je propylenglykol. Clotrimazol AL spray je kožní sprej, čirý bezbarvý roztok.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ FACE LIFTING OBLIČEJE DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Ahoj mate nekdo prosim s pocenim obliceje problemy? chtela bych vyzkouset nejaky ten osvezujici sprej na leto, ale nevim moc po cem se koukat a hlavne po jake znacce. Uvitam kazdou zkusenost. Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sara.

Ja mam od znacky LA ROCHE-POSAY ten sprej na osvezeni a objednavala jsem si to mam pocit z notina a je to fakt skvelej sprej.

Zdroj: diskuze Domácí face lifting obličeje diskuze

Léčba

Po diagnóze nosních polypů lékař obyčejně pacientovi předepíše nosní sprej s obsahem kortikoidů – zabere-li na polypy (to se stává zejména v případě menších polypů), lze tento sprej užívat i dlouhodobě, neboť při této lokální aplikaci se kortikoidy nedostávají do krve a nemohou tak plně rozvíjet své nežádoucí účinky (ukládání tuků, tvorba strií, růst chloupků, vznik žaludečních vředů). Pokud nosní sprej nezabere, přesune se léčba ke kortikoidům v tabletkách – ty lze užívat jen omezenou dobu. A když zkrátka kortikoidy v žádné podobě na polypy nestačí, přechází se k chirurgickému odstranění polypů. Operace se provádí buď při místním znecitlivění, nebo v analgosedaci, či v celkové anestezii.

Zdroj: Jak na polypy v nose

Diskuze

V diskuzi SPREJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Já používám s mořskou vodou, ten je nejlepší. Na zánět má i obsaženou měď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Sprej

Clotrimazol AL spray 1% cena

Aktuální přehled nejlevnějších nabídek Clotrimazolu na trhu je zde.

Zdroj SÚKL, autor ©Mgr. Marie Svobodová

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem RÝMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janka.

Co je vhodné na rýmu pro děti?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Smrkání, odsávání, mořská voda a případně sprej do nosu. Sprej do nosu musí být určen pro děti obvykle od dvou let. U dětí nejdou použít spreje pro dospělé.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rýma

Domácí sprej pro jemné vlasy

Budete potřebovat:

  • 1 citrón
  • ½ šálku vody

Rozkrájejte citrón a přidejte ho do hrnce s vodou. Tuto směs vařte, dokud se hladina tekutiny nesníží na polovinu. Poté ji přefiltrujte a přelijte do lahvičky s rozprašovačem. Nakonec přidejte ½ šálku vody. Sprej na vlasy z citrónu můžete používat kdykoli v případě potřeby, protože je velmi jemná a neobsahuje alkohol ani žádné jiné chemické přísady. Tento přípravek lze tedy používat i do dětských vlasů. Směs by měla být vždy čerstvá nebo ji můžete nějakou dobu uchovávat v ledničce.

Zdroj: Jemné vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem WWW GRANULOX SPREJ LEKARNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Kde se sezene GRANULOX sprej a zakolik.Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Sprej Granulox v ČR není k dostání. Koupit se dá v lékárně v Německu, kde vyjde asi na 120 euro. Můžete si ho také objednat na internetu a nechat si ho poslat do Čech. Tady je odkaz na internetový obchod: www.amazon.de/gp/aw/…

Zdroj: diskuze Www granulox sprej lekarny

Hodnocení podle dTestu

  • Nivea Sun Apres-Creme se zásobníkem opálení − hodnocení: dobře (74 %).
  • Louis Widmer Selftan samoopalovací krém na obličej a tělo − hodnocení: dobře (64 %).
  • Nivea Sun Sun Touch ošetřující samoopalovací mléko − hodnocení: dobře (64 %).
  • Vichy Capital Soleil samoopalovací mléko na tělo − hodnocení: dobře (64 %).
  • Clinique Self-Sun Face/Body 15 SPF na obličej/tělo s ochranným faktorem − hodnocení: uspokojivě (58 %).
  • Delial Natural Bronze samoopalovací přípravek (maximální přírodní bronzová měď) − hodnocení: uspokojivě (58 %).
  • Lancome Flash Bronzer Light Self-Tanning Milk samoopalovací mléko na obličej a tělo − hodnocení: uspokojivě (58 %).
  • Lavera Naturkosmetik Sun Sensitiv samoopalovací přípravek − hodnocení: uspokojivě (58 %).
  • Schlecker AS Sun samoopalovací mléko − hodnocení: uspokojivě (58 %).
  • Yves Rocher Bronze Nature Express & Easy samoopalovací ošetřující sprej − hodnocení: uspokojivě (58 %).
  • Drospa Alando Sun samoopalovací mléko − hodnocení: uspokojivě (52 %).
  • Garnier Ambre Solaire Express samoopalovací sprej − hodnocení: uspokojivě (52 %).
  • Lancaster Self Tan Face & Body Silk Bronze 6 SPF Medium samoopalovací hydratační mléko na obličej a tělo − hodnocení: uspokojivě (52 %).
  • Rossmann Sun Ozon samoopalovací mléko − hodnocení: uspokojivě (52 %).
  • Dm Sun Dance samoopalovací sprej − hodnocení: uspokojivě (50 %).
  • Migros Sun Look Bright Selftan samoopalovací sprej − hodnocení: uspokojivě (48 %).
Veškeré poznatky z testů zjistíte na těchto stránkách: www.dtest.cz.

Zdroj: Samoopalovací krémy − cesta k nejrychlejšímu zhnědnutí

Sprej na blechy pro kočky

Sprej je nejšetrnější variantou, která se doporučuje zvláště u koťat. Aplikace je snadná, působí okamžitě a můžeme si sami regulovat množství aplikované látky. Na obalu si vždy nastudujte správné dávkování a dobu účinnosti nebo její omezení, jako je koupání, déšť nebo jen vlhko. Některé spreje jsou přímo doporučované k aplikaci do prostředí, kde se kočka zdržuje, a jsou vhodným doplněním boje proti blechám. Jejich aplikaci však zvažte zvláště u citlivějších koček, které mohou špatně reagovat na syčivý zvuk.

Spreje slouží k ošetření povrchu těla kočky. Mohou mít ničivý i repelentní účinek proti blechám i dalším ektoparazitům po dobu až několika týdnů. Některé spreje jsou vhodné také k ošetření okolí domácího mazlíčka. Oblíbeným produktem je například sprej Bolfo proti blechám, který lze bezpečně použít na kočky i hubení blech v domácnosti.

Zdroj: Blechy u koček

Diskuze

V diskuzi ARTHRONEO SPREJ CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Otto Schierl.

Chtěl bych si opakovaně ArthroNEO objednat, jaká je dnes cena?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel LIDMILAStudenovska.

objebnavan

objednavam 2 ks arthroneo sprej

Zdroj: diskuze Arthroneo sprej cena

Clotrimazol a nežádoucí účinky

Ojediněle se mohou objevit kožní reakce, například přechodné zarudnutí, palčivý nebo štípavý pocit v místě aplikace. Při velmi vzácně se vyskytující přecitlivělosti vůči propylenglykolu a makrogolu (polyethylenglykolu) se mohou objevit kožní alergické reakce.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Diskuze

V diskuzi DEKONTAMINACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Kral.

No, z osobní zkušenosti musím říct, že nejlépe pomůže dekontaminační sprej.. www.tegus.cz/dekonta…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dekontaminace

Co je to ArthroNEO

Na našem trhu se objevil sprej proti artritidě s názvem ArthroNEO, který pochází z USA. Produkt se skládá z přírodních surovin, které mají za úkol tlumit bolest, obnovovat klouby, posilovat je a zamezovat tak degenerativním změnám.

Sprej obsahuje účinnou složku, která podporuje tvorbu kolagenu v těle. Jde o významný protein, obnovující vazivové tkáně, které jsou náchylné na opotřebení. Dalším významným účinkem je podle výrobce zachování vápníku v těle. Jak lidé stárnou, dochází postupně k řídnutí, odvápnění kostí. A právě tento přípravek využívá vápník k posílení kloubů, šlach i páteře. A v neposlední řadě výrobce uvádí, že ArthroNEO slouží jako skvělá prevence i v případě, že dosud nemáte žádné obtíže.

Zdroj: ArthroNEO

Diskuze

V diskuzi SPREJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Ten jsem myslela, nejlepší na rýmu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Sprej

Domácí sprej na elektrizující vlasy

Co pomůže na elektrizující vlasy? Existuje mnoho variant antistatických sprejů. Zde je kombinace domácích prostředků, která je odzkoušená.

Budete potřebovat:

  • 1 lžíce isopropylalkoholu;
  • 1 lžíce kondicionéru;
  • 200 ml vody;
  • 10 kapek esenciálního oleje;
  • 1 lahvička s rozprašovačem.

Výroba antistatického spreje

Existují snadné recepty jako pár kapek esenciálního oleje rozmíchaných v extraktu z vilínu virginského, které fungují také jako antistatický sprej. Pro náš recept v podstatě potřebujete jen 2 lžíce kondicionéru smíchané s asi 1 šálkem vody.

Přidejte asi 1 až 2 polévkové lžíce lihu, aby se tekutina z vlasů odpařila o něco rychleji. Pokud chcete, přidejte si své esenciální oleje. Postačí asi 10 kapek. Důkladně promíchejte a vložte do rozprašovače. Před použitím protřepejte a podle potřeby nastříkejte na vlasy.

Zdroj: Babské rady jak na elektrizující vlasy

Recepty na permethrinový sprej

Použijte prostředek s obsahem permethrinu. Permethrin je syntetická chemikálie používaná k výrobě insekticidů a repelentů. K zahubení svrabu a blech se obvykle používá v tekuté formě (šampon) a ve formě krému. Nejjednodušší způsob, jak zahubit parazity, je svařit vodu, přidat do ní trochu psího šamponu s obsahem permethrinu a tímto roztokem parazity polít.

Použití permethrinu je bezpečné na lidské vlasy a kůži, ale dávejte pozor, aby se vám nedostal do očí, uší, nosu či úst. Pokud se vám tato látka nedopatřením dostane do očí, vypláchněte je okamžitě dostatečným množstvím čisté vody.

Pokud nemáte psí šampon s obsahem permethrinu, použijte sprej proti blechám nebo speciální sprej na lůžkoviny proti blechám. Aktivní složkou těchto sprejů je většinou právě permethrin.

Permethrin a syntetické pyretroidy mohou být smrtelné pro kočky a ryby, tudíž výrobky určené pro psy mohou být pro kočky a ryby nebezpečné.

Permethrin se v ČR nedá běžně koupit, ale můžete si ho objednat například v internetovém obchodě Amazon v Německu. Nabídka přípravků s permethrinem je vidět zde: koupit permethrin. Vyberte si přípravek s nejvyšším obsahem 1,5% a více.

Zdroj: Jak vyčistit čalouněnou sedačku od svrabu

Plíseň nehtů foto

  • Fotografie, na kterých je vidět plíseň a mykóza nehtů na rukou, jsou zde.
  • Fotografie, na kterých je vidět plíseň a mykóza nehtů na nohou a žluté nehty, jsou zde.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Rozmarýnový sprej pro lesklé vlasy

Do poloviny obsahu rozprašovací láhve nalijte čištěnou nebo destilovanou vodu a k tomu nakapejte osm až deset kapek domácího oleje z rozmarýnu. S množstvím oleje můžete experimentovat a vytvořit si vlastní perfektní kombinaci, která vám přesně sedne. Dále do směsi přidejte lžičku aloe vera gel a 1/2 čajové lžičky jojobového oleje. Jojobový olej je hydratační, ale není tak těžký jako klasický kondicionér. Tato kombinace aloe vera gelu a jojobového oleje udrží vůni rozmarýnu ve vlasech až na několik hodin, takže se tím perfektně na dlouhou dobu vlasy krásně osvěží. Dále přidáme 2 lžíce oblíbeného kondicionéru, protože kondicionér hydratuje vlasy a vlasové kořínky a také prodlužuje vůni ve vlasech. Dobře to protřepejte, aby se zcela promíchaly všechny přísady. Několikrát odstříkněte na prázdno, abyste se ujistili, že rozprašovač funguje správně. Nyní je váš rozmarýnový sprej na vlasy připraven k použití.

Zdroj: Recept na rozmarýnový olej

Clotrimazol a jeho kontraindikace

Tyto přípravky se nesmějí používat při přecitlivělosti na kteroukoliv složku přípravku. Z opatrnosti nemá být Clotrimazol použit v těhotenství, zvláště v jeho prvním trimestru. U kojících matek nemá být Clotrimazol aplikován v prsní krajině, aby nedošlo k proniknutí i malého množství léčivé látky do mateřského mléka. Clotrimazol snižuje účinnost amfotericinu a dalších polyenových antimykotik (nystatin, natamycin). U léčby Clotrimazolem nebyly zaznamenány žádné případy snížení pozornosti ani jiné negativní účinky na schopnost řídit a obsluhovat stroje.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Farmakokinetické vlastnosti Clotrimazolu

Je nepravděpodobné, že by při lokálním podání byl Clotrimazol významně systémově dostupný dokonce i za podmínek jako jsou kožní léze, okluzivní překrytí. Po aplikaci určitých masťových základů se koncentrace Clotrimazolu od epidermis významně snižuje, zejména ve stratum corneum, kde koncentrace Clotrimazolu byla přibližně 1µg/ml. Přes škáru (dermis, koncentrace přibližně 2-30µg/ml) až po podkoží (koncentrace přibližně 0,1µg/ml). I po šesti hodinách po aplikaci tohoto specifického preparátu koncentrace Clotrimazolu v epidermis je nebo přesahuje mikrobiologicky adekvátní koncentraci.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš


Svrab

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP