Informace od zdravotní sestry

MENU

  

ZÁKOŽKA

  

PŘÍZNAKY

  

LÉKY NA SVRAB

  

SVRAB U ZVÍŘAT

  
Téma

SVRAB U MORČAT FOTO

OBSAH

Foto svrabu

Zde můžete vidět další fotografie s příznaky onemocnění svrabem: svrab foto.

Zdroj: Jak se pozná svrab

Diskuze

V diskuzi SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Myslel jsem, že neštovice a svrab jsme již vymýtili. Nebo se snad svrab ještě v Evropě běžně mezi lidmi vysktuje?

Máte nebo měli jste svrab?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Misa.

Svrab jsme meli cela rodina. Sestra ho privezla z Madarska. Nikdo z lekaru nam nebyl schopny ricT,ze je to svrab. Vsichni nas lecili na AE. Nakonec to poznal jeden lekar a predepsal cele rodine sirovou mast. Fuj,urputne to smrdelo. Meli jsme to vsichni v rodine.

Zdroj: diskuze Svrab

Svrab pod mikroskopem

Diagnózu potvrdí průkaz parazita v materiálu vyškrábnutém z chodbiček a vyšetřeném pod mikroskopem, kde je možné zřetelně rozpoznat zákožku, její vajíčka a eventuálně její výkaly. Teprve poté je jisté, že se jedná o infekci zákožkou. Ovšem u typických případů není mikroskopický průkaz nezbytný. Zde je foto, jak vypadá svrab pod mikroskopem.

Zdroj: Svrab u člověka fotogalerie

Poradna

V naší poradně s názvem JAK POZNAT SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga Smutná.

Dobrý den, existuje nějaký test, který určí, zda se jedná o svrab?
Několik kožních lékařů diagnostikuje odlišné onemocnění. Jak dále postupovat prosím?
Děkuji
Olga Smutná

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Žádný test na svrab neexistuje. Svrab se diagnostikuje podle jeho příznaků a léčí se mastí Infectoscab. Ta svrab spolehlivě zabije a do tří týdnů zmizí příznaky. Pokud příznaky nezmizí po správném použití léku, tak nešlo o svrab.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak poznat svrab

Svrab foto

Jak vypadá svrab u člověka, se můžete podívat na těchto fotografiích: svrab foto.

Zdroj: Mast na svrab

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Dobrý den,
je možné nakazit "lidským" svrabem zvířata? Je možné, aby se pak na nich zákožka množila?
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Svrab je společný pro lidi i pro zvířata. Svrab může přejít z člověka na zvíře i naopak. Svrab se může množit v kůži zvířete i v kůži člověka. Nejúčinnější léčba svrabu je pomocí masti Infectoscab, kterou se namaže veškerá kůže na těle.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab

Ivomec pro morče

Účinná látka ivermectin (přípravky Ivomec, Noromectin) se aplikuje podkožně, léčba se opakuje za 7–10 dní; postižená místa lze i potřít, v případě potřeby lze ve stejném intervalu provést 2 až 3 ošetření.

Zdroj: Svrab a léčení u morčat

Diskuze

V diskuzi KOČIČÍ SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nora Lesňáková.

Kočka naší babky má na hlavě a pod krkem něco jako bradavičky na stopce, časem vyschnou a babka jí je vydrolí. Babce je 92 a k veterináři chodit nechce. Nevíte někdo, co by to mohlo být? Je mi jasné, že nakonec půjdeme s kočkou na veterinu my, ale aby s tím babka souhlasila, potřebovala bych alespoň přibližně vědět, o jak závažný problém se jedná. Díky! Nora

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Markéta.

dobrý těla jsem den chtěla jsem se zeptat na ušní svrab u kočičky ta má asi svrab v oušku i kocourek,nevim jak do doma mohu vyčistit

Zdroj: diskuze Kočičí svrab

Stronghold pro morčata

Stronghold pro kočky se dá na morčata také úspěšně použít. Na jedno dospělé morče stačí jedna pipeta pro štěňata a koťata. Stronghold 0,1 ml 6%, s účinnou látkou selamectin, kápněte za krk na kůži morčete.

Zdroj: Svrab a léčení u morčat

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB PŘENOS ZE ČLOVĚKA NA PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kika.

Diagnostikovali mi svrab. Můj pes se drbe. Je možné, že jsem ho nakazila?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, to je možné. Nechte ho vyšetřit veterinářem.

Zdroj: diskuze Svrab přenos ze člověka na psa

Svrab na genitáliích

Svrab se může vyskytnout kdekoli, tudíž i na genitáliích. Zde můžete vidět, jak vypadá svrab nejen na intimních místech.

Zdroj: Svrab u lidí

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA SVRABU OCTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Pomůže to ?A na jak dlouho?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ocet dokáže zabít svrab, který se právě pohybuje na pokožce. Ovšem svrab je po většinu času zalezlý v komůrkách hluboko v kůži a tam se ocet nedostane a svrab se tak vůbec pomocí octa nevyléčí. Ocet je na svrab nedostatečně účinný. Jediný osvědčený lék na svrab je sírová mast, infektoscab a nebo pak orálně podávaná antiparazitika.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba svrabu bez receptu

Svrab u morčat

Svrab je u morčete způsoben vnějším parazitem zvaným Trixacarus caviae. Tento roztoč žije ve svrchních vrstvách pokožky morčete. Samičky si zde hloubí chodby a kladou vajíčka, živí se kožními šupinkami, mazem, nečistotami na povrchu těla. Onemocnění se projevuje urputným drbáním až do krve. Pokud se svrab objeví a není léčen včas, může dojít až k velkému zbídačení morčete, případně i k jeho smrti. Zmíněné příznaky jsou často doprovázeny divokým běháním dokola s příznaky připomínajícími křeče. Onemocnění může být také doprovázeno nechutenstvím s následným vyhubnutím zvířete.

Diagnózu stanovuje veterinární lékař na základě mikroskopického rozboru vzorku seškrábnutého z kůže zvířete. Proti svrabu existuje řada účinných léků.

Svrab se může u morčat vyskytovat i v uchu, i když toto onemocnění je typické spíše pro králíky. Jeho původcem je Psoroptes cuniculi (zasahuje zvukovod, ušní boltec), případně Notoedres cati (zasahuje ušní boltec, hlavu). Nemocná zvířata pravidelně třesou hlavičkou a škrábou se v ouškách. Na ušních boltcích jsou viditelné žlutohnědé stroupky. Při léčbě se požívají stejné přípravky jako při svrabu sarkoptovitém.

U většiny druhů svrabu morčat není třeba se obávat přenosu na člověka.

Zdroj: Svrab u zvířat

Poradna

V naší poradně s názvem UŠI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza Nejedlíková.

mám v péči čerstvě králíka a zdá se mi, že si často tře uši, mohlo by se jednat o svrab? díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

I králík může mít svrab. Žádným domácím prostředkem svrab nevyléčíte, jen s medikamenty na předpis, takže budete muset k veterináři. Tady je několik fotografií, na kterých je vidět svrab v uších u králíků v pokročilém stadiu: www.google.cz/images…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Uši

Svrab video

Zdroj: Svrab, sežere vás za živa

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobrý den. Prosím o radu. Dá se léčit svrab hypermanganem? Má s tím někdo zkušenost? Děkuji za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hypermangan může pomoci jen s léčbou svědivých puchýřků, ale svrab nezahubí a je tedy při léčbě svrabu neúčinný. Svrab vyléčíte pomocí masti Infectoscab, která je k dostání v lékárně na lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab

Svrab na zadku

Typická jsou i místa svědění na určitých partiích těla. Nejčastějšími místy svědění jsou meziprstní prostory, podpažní jamky, loketní ohbí, u žen okolí dvorců prsních bradavek, u mužů na genitálu, kolem pasu, v dolní oblasti hýždí. Kromě těchto typických míst může zákožka svrabová napadnout i kůži v dalších částech těla, například záda, obličej a u dětí kštici. Není výjimkou, že svrab se u člověka může vyskytnout i na zadku. Pro ilustraci přikládáme foto.

Zdroj: Svrab u člověka fotogalerie

Diskuze

V diskuzi HŘEBÍČKOVÝ OLEJ NA SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gábina.

Prosím o radumjak použít hřebířkový olej a Teatree olej na svrab děkují

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Maja.

Čítala som, že Tea tree oil 1 PL zmiešať s 2 dcl kokosový olej a natrieť celé telo 3-4 x. Nemám odskúšané, ale vraj toto zabralo.

Zdroj: diskuze Hřebíčkový olej na svrab

Svrab fotografie

Zde můžete na fotografiích vidět, jak svrab vypadá.

Zdroj: Tělový svrab

Diskuze

V diskuzi SAMPON PROTI SVRAB U se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Liliana Medková.

Můj pes má tyto fleky .... ted jsem je našla i na místech kde je neměl ... pod krkem .Jednou jsem byla na veterině ,ale prý to svrab není ... i když testy nedělali . Zeptám . je to svrab ? Přikládám foto
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Sampon proti svrab u

Neléčený svrab

Na těchto fotografiích můžete vidět, jak vypadá neléčený svrab.

Zdroj: Jak poznat svrab

Jak dlouho trvá léčba

Léčba je individuální a svrab dokáže správně identifikovat pouze veterinář, který by měl provést kožní stěr nebo mikroskopické vyšetření a například z ušního mazu zjistit, zda se opravdu jedná o svrab. Následně by měl předepsat vhodná léčiva. Často se podává účinná látka ivermectin nebo doramectin. Dávkuje se vnitřně a postižená místa se mohou i potírat. Ošetření je možné provést i v několika vlnách, pokud je postižení svrabem příliš silné (viz výše).

Pokud neodstraníte příčinu vzniku, riskujete, že se svrab objeví za pár dní znovu. Kotec morčete je tedy potřeba řádně vydezinfikovat a podestýlku během léčby nahradit papírovými utěrkami, které morče nebudou dráždit. Je zde ale potřeba dodržovat důslednější hygienu a utěrky každý den vyměňovat, jelikož v porovnání s hoblinami tolik nevstřebávají trus morčete.

Zdroj: Svrab a léčení u morčat

Svrab a bylinky

Pokud se nemůžete dostat z nějakého důvodu k lékaři, tak vám zde nabízíme alternativní léčbu svrabu pomocí bylinek.

Zdroj: Svrab, sežere vás za živa

Diagnostika svrabu

Lékař diagnostikuje svrab podle příznaků. Někteří lékaři potvrzují diagnózu tím, že hledají stopy roztočů ve vzorku kůže. Lékař jemně seškrábne suchou pleť z postižené oblasti a zkontroluje ji pod mikroskopem. Tento test není bolestivý.

Fotogalerie svrabu

Zde je několik fotografií, na kterých je vidět svrab: svrab fotogalerie.

Zdroj: Co způsobuje svrab

Svrab u člověka foto

Dospělí roztoči jsou kulovití roztoči bez očí se čtyřmi páry nohou (dva páry vpředu a dva páry vzadu). Jsou rozeznatelní podle jejich oválného, ​​ventrálně zploštělého a dorzálně vypouklého želvího těla a mnohočetných kutikulárních trnů. Nedochází k ohraničení hlavonožce nebo břicha a na povrchu roztoče jsou záhyby pokryté krátkými štětinami. Přední končetiny končí dlouhými trubkovými výběžky známými jako přísavky a zadní končetiny dlouhými štětinami. Samec má přísavky na všech nohách kromě třetího páru, čímž se odlišuje od samice. Samice jsou 0,3–0,45 mm dlouhé a 0,25–0,35 mm široké a samci jsou o něco více než poloviční.

Zákožka svrabová

Zdroj: Jak se pozná svrab

Svrab u člověka fotografie

Fotografie s nákazou svrabem u člověka můžete vidět na těchto webových stránkách:

Zdroj: Svrab, sežere vás za živa


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš


Svrab

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP