Informace od zdravotní sestry

MENU

  

ZÁKOŽKA

  

PŘÍZNAKY

  

LÉKY NA SVRAB

  

SVRAB U ZVÍŘAT

  
Téma

BABSKÉ RADY JAK SE ZBAVIT SVRABU

OBSAH

Léčba octem

Na internetu naleznete informace o léčbě svrabu octem. Tato terapie ale bohužel nefunguje. Pár roztočů tím zabijete, ale larvy a hlouběji zavrtané roztoče neusmrtíte.

Zdroj: Jak se rychle zbavit svrabu

Diskuze

V diskuzi JAK SE RYCHLE ZBAVIT SVRABU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gábina.

Léčil se někdo v nemocnici a jak to dopadlo.Zbavil se svrabu? Děkují za odpověď

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se rychle zbavit svrabu

Jak na svrab ve vlasech

Zákožky se mohou objevit i ve vlasech. Zde je vhodné použít dle tradiční léčby i tea tree olej, který přidáte do tekutého mýdla a šamponů. Proti svědění se doporučuje Analergin a také mýdlo s obsahem síry.

Zdroj: Jak se rychle zbavit svrabu

Diskuze

V diskuzi POKROČILY SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Syn se nemuže zbavit svrabu . Kdo poradí . Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pokročily svrab

Babské rady, jak se zbavit nadýmání

Pokud před jídlem sníme některé druhy kyselejšího ovoce, jako je citron, jablko, grep, kiwi, rybíz, nebo hrozny, povzbudíme tím tvorbu žaludeční kyseliny. Současně se zvýší kyselost žaludeční šťávy a dojde ke zvýšené produkci kyseliny solné. Zkonzumovaná strava se tak lépe rozloží a ve střevech už nemá co vytvářet nežádoucí plyny.

Uvařte si odvar z kmínu. Jednu čajovou lžičku kmínu zalijte 2 dcl vroucí vody. Nechte louhovat přibližně 15 minut. Pijte po doušcích.

Zapomeňte na žvýkačky.

Dejte stop horkým jídlům a nápojům.

Zdroj: Babské rady na nadýmání a plynatost

Diskuze

V diskuzi AKO SA ZBAVIT SVRABU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav.

Dobrý den, nabízím lék na 100% přírodní bázi, bez pachu síry, bližší info na amilasa@seznam.cz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mates.

Dobrý den někde jsem četl že svrab umře při teplotě 50° do 10 minut. Chci se teď zeptat pomohlo by k úplnému doléčení jít třeba na půl hodiny do 45° sauny???
Předem díky za odpovědi

Zdroj: diskuze Ako sa zbavit svrabu

Borax

Borax nebo boritan sodný je přinejmenším kontroverzní. Nejčastěji se používá v čisticích prostředcích pro domácnost, jako jsou prací prostředky.

Ačkoli někteří lidé tvrdí, že může pomoci se svrabem, jiní pochybují o tom, že je bezpečný pro lidi.

Neměl by se používat přímo na kůži, ale může být účinný při praní prádla, když se snažíte zbavit svrabu.

Zdroj: Domácí léky proti svrabu

Diskuze

V diskuzi JAK SE RYCHLE ZBAVIT SVRABU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladka.

Jak se rychle zbavit svrabu jemi 53.roku po sobje virášky a svědiměto a škrabuse ani u snout ne muhžu jsu poškrabaná až skoro do krve a svědimito po zádech po rukách aji uhž mito de po obličejí ani usnoutr ne muhžu nejsu ani vi spaná jsem v in validným duchodě aji na břichu to mám ja vás moc pro sím po moctemi za volejemi na muj mobil č 702 934 719 ja kdisy lehnu na pohovku tak cítim hžeto pomě něco lehze a hned se začnú škrabat každí den se s prchují a davamsi na sebé čistí věci vi praní o zvitesemi.L.E.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bobeš.

Ta paní nebo pán asi neumí psát asi není Čech nebo Češka

Zdroj: diskuze Jak se rychle zbavit svrabu

Rozmarýna proti svrabu

Rozmarýn je aromatická bylina, která je primárně určena jako dochucovadlo při vaření, ale má i léčivé účinky, známé po celém světě. Rozmarýna se dá používat jako lék proti nadýmání, má protizánětlivé a stahující účinky. Babské rady říkají, že rozmarýnový olej je taktéž účinný lék proti svrabu, který má zároveň i antibakteriální účinky. Rozmarýn při nákaze svrabem hubí roztoče, hojí puchýře, zklidňuje vyrážku a brání proti bakteriální infekci, která vzniká při rozškrábání kůže od úporného svědění. Babské rady o rozmarýnu říkají, že je užitečným lékem na mnoho druhů parazitů, nejen na zákožku svrabovou. Například mytí těla rozmarýnovým čajem může zastavit napadení svrabem. Čaj z rozmarýnu zabije ale jen dospělé roztoče, larvy zůstávají a postupně se z nich rodí noví, které je nutno znovu otrávit. Rozmarýn by neměli zásadně používat lidi s vysokým krevním tlakem, s vředy, s gastrointestinálním onemocněním, a také těhotné ženy. Čaj z rozmarýnu by se měl užívat jen v doporučených dávkách, a rozmarýnový olej by neměl být používán vnitřně. Zde je recept na výrobu rozmarýnového oleje.

Zdroj: Přírodní cestou proti svrabu

Diskuze

V diskuzi SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ja.

vsade sa pise, ze svrabu sa da lahko zbavit, nie je to pravda, ked uz to mate, tak sa toho zbavuje velmi, ale naozaj velmi tazko

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milan.

Čau, jaký je to pocit, když ti lezou ti broučci v kůži? Je to cítit a nebo teprve jsou znát až ty záněty a vlastně ani nevíš, že ti něco leze v kůži. Díky za odpověď.

Zdroj: diskuze Svrab

Rozmarýn

Rozmarýn je aromatická bylina, která je primárně určena jako dochucovadlo při vaření, ale má i léčivé účinky, známé po celém světě. Rozmarýn se dá používat jako lék proti nadýmání, má protizánětlivé a stahující účinky.

  • Babské rady říkají, že rozmarýnový olej je taktéž účinný proti svrabu, protože má zároveň i antibakteriální účinky. Rozmarýn při nákaze svrabem hubí roztoče, hojí puchýře, zklidňuje vyrážku a brání bakteriální infekci, která vzniká při rozškrábání kůže od úporného svědění.
  • Babské rady o rozmarýnu říkají, že je užitečným lékem na mnoho druhů parazitů, nejen na zákožku svrabovou, doporučují například mytí těla rozmarýnovým čajem. Čaj z rozmarýnu zabije ale jen dospělé roztoče, larvy a samice zůstávají a postupně se z nich rodí noví jedinci, které je nutno znovu otrávit.

Rozmarýn by neměli zásadně používat lidé s vysokým krevním tlakem, s vředy, s gastrointestinálním onemocněním a také těhotné ženy. Čaj z rozmarýnu by se měl užívat jen v doporučených dávkách, rozmarýnový olej by neměl být používán vnitřně.

Zdroj: Domácí léky proti svrabu

Diskuze

V diskuzi SVRAB A DESINFEKCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Datlik69.

Dobrý večer,může mi někdo poradit jak se mám zbavit svrabu na prádle i když jsem to vyprala tak jestli jsem je zahubila nebo co mám dělat.Díky moc za radu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Svrab a desinfekce

Blechy v posteli

Pokud se v domácnosti vyskytnou blechy, tak mohou být opravdu všude, tedy i v posteli. Stejně jako v případě zvířecích pelechů mohou blechy a klíšťata dlouhou dobu přežívat v posteli i v kobercích. Blechy nakladou vajíčka na vaše zvíře a tato vajíčka potom spadnou na postel a na další tkaniny v domě. Pokud se chcete blech zbavit jednou provždy, musíte se zbavit všech vajíček, která máte na koberci či v posteli a důkladně vysát celý dům. Nezapomeňte vyluxovat také všechen čalouněný nábytek, záhyby v nábytku, rohy všech místností a všechna ostatní místa, kde se zablešená zvířata pohybovala.

Zdroj: Babské rady proti blechám

Poradna

V naší poradně s názvem TEA TREE NA SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra .

Dobrý den, bylo by možné mi předat kontakt? Nějak si nevím rady s tímto onemocněním a ráda bych Vás požádala o radu.
Dekuji petra

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nejrychlejší způsob jak se zbavit svrabu, je aplikace masti infectoscab. Předepíše vám ji kterýkoliv kožní nebo praktický lékař. Tady máte seznam kontaktů na brněnské kožní lékaře: www.google.cz/search…

Zdroj: diskuze Tea tree na svrab

Babské rady, jak se zbavit plynatosti

Smíchejte čajovou lžičku kmínu, fenyklu, máty peprné a heřmánku. Dvě čajové lžičky směsi zalijte 250 ml horké vody a nechte 10 minut louhovat. Přeceďte a pijte několikrát denně teplé. Čaj nemusí být vhodný pro děti.

Pokud trpíte plynatostí dlouhodobě, měli byste vynechat z jídelníčku luštěniny, některé druhy zeleniny, sycené nápoje nebo kávu. Krátkodobější terapie spočívá v konzumaci čajů před nebo po jídle. Používá se zázvorový nebo mátový čaj, připravovaný z čerstvých surovin (ne sáčkový). Pomáhá také pravidelné žvýkání zázvoru před jídlem.

Pokud máte malé děti, které trápí nadýmání, připravte jim čaj z fenyklu. Do hrnku vroucí vody přidejte lžičku rozdrcených semen fenyklu. Nechte louhovat a po pěti minutách můžete dětem podávat po malých lžičkách.

Zdroj: Babské rady na nadýmání a plynatost

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE RYCHLE ZBAVIT SVRABU VO VLASOCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klemova.

Pozdravujem Vas ,verim ze mi poradite ako sa zbavit svrabu na pokozke vo vlasoch. Trapim sa uz 2rok a kazdy lekar mi povedal ze svrab nejde do hlavy. Citim to rukami biele sklenene a cierne male bodky to ked prejdem si do vlasov,skusala som sampony rozne ale aj olej Tea Tree .Poprosim ako dlho to mam nanasat a vlasy -nechat posobit cez noc... Citim to aj pri usiach na cele pri vlasoch , v strede na hlave pali to svrbi....uz neviem ako dalej .Jeden den je dobre a potom zase sa to opakuje a pokozku uz mam suchu na tele od mastenia.Citim ze z hlavy to prejde na telo.Na tvari sa mi urobia pri usiach take tvrde vyrazky,aj na cele. Prepacte ,mam svoje roky a v zivote som nieco take nezazila lebo som puntickarka na poriadok. velmi Vam dakujem za radu a pomoc. S uctou p.Katarina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vyhledejte nejbližší ordinaci celostní medicíny. Celostní medicína řeší zdravotní problémy komplexně včetně faktorů, které normální lékař přehlíží.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak se rychle zbavit svrabu vo vlasoch

Jak se zbavit červeného nosu?

  • Při delším pobytu v prostředí s nízkou teplotou je důležité, aby byl nos pokryt, což zabrání změně průtoku krve.
  • Nepoužívat mýdla nebo jiné výrobky určené na obličej, zejména se nedoporučují výrobky z velmi pevných materiálů, které mohou dráždit pokožku.
  • Vhodné je vyvarovat se sprchování velmi teplou vodou, protože to způsobuje změny toku krve.
  • Doporučuje se používání pleťových vod bez alkoholu a také opalovacích krémů, které zabraňují spálení nosu.
  • Zarudnutí nosu pomáhá snížit led, studené obklady nebo studená voda.

Zdroj: Babské rady na červený nos

Léky na plynatost

K léčbě plynatosti a pocitu plnosti se nejčastěji používá lék Espumisan ve formě drobných tobolek, které se velmi snadno polykají, nebo tobolky Motilium.

Tipy, jak se zbavit nadýmání po jídle:

  • dopřejte si dostatek pohybu – zlepšíte peristaltiku střev a zrychlíte metabolismus, vyzkoušejte také masáž břicha či nahřívání;
  • vyzkoušejte bylinky – doporučujeme osvědčený fenyklový nebo heřmánkový čaj, bylinné čaje však rozhodně neslouží jako náhražka léků;
  • omezte nadýmavé potraviny – pozor na čerstvé pečivo, těstoviny a luštěniny, omezte sladké limonády s bublinkami.

Zdroj: Babské rady na nadýmání a plynatost

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ LÉKY PROTI SVRABU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milana Svecena.

Prosím o radu, jak používat tea tree olej při léčení opakovaného svrabu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí léky proti svrabu

Jak se doma zbavit svrabu

Opatření v interiéru jsou taková, že každý den je nutné měnit spodní a ložní prádlo, to vyprat při teplotě minimálně 60 °C, žehlit na vysoké teploty a 3 dny nepoužívat. Ostatní prádlo či obuv nepoužívat alespoň 5 dní. Původce svrabu nesnáší vysoké ani nízké teploty, sucho a slunce a vysoký mráz. Postele se musí vydezinfikovat a matrace nechat proschnout na slunci alespoň dva dny. Dva dny totiž dokáže zákožka svrabová přežít mimo tělo hostitele, tedy zvířete či člověka. Po týdnu je nutné celou proceduru opakovat. Podle Světové zdravotnické organizace ročně onemocní v Evropě svrabem přes čtvrt milionu lidí. U nás jde o několik stovek případů.

Zdroj: Léčba svrabu octem

Jak léčit svrab doma

Velmi často lidé potýkající se s tímto problémem zkouší domácí léčbu, protože je jim trapné jít k lékaři. V žádném případě však nejde o správný krok. Domácí léčba může jen zhoršit průběh onemocnění a prodloužit dobu léčení. Osvědčené domácí recepty působí spíše podpůrně, takže byste určitě neměli vynechat návštěvu lékaře.

Zdroj: Jak se rychle zbavit svrabu

Jablečný ocet

O jablečném octu bylo napsáno mnoho a někteří věří, že může být účinný při léčbě svrabu. Existuje však jen málo důkazů na podporu tvrzení. A ze široké zkušenosti všech důvěřivců vyplívá, že ocet je proti svrabu neúčinný.

Zdroj: Domácí léky proti svrabu

Prevence svrabu

Všeobecným předpokladem boje proti svrabu je osobní hygiena, ochrana před sexuálním kontaktem s neznámou osobou a hygiena v hromadných ubytovnách.

Zdroj: Domácí léky proti svrabu

Kurkuma

Jen málo důkazů podporuje účinnost kurkumy při léčbě svrabu. Někteří lidé však tvrdí, že je účinná při zmírňování příznaků.

Léčba svrabu kurkumou nezastaví příznaky nebo nevyléčí zamoření, takže nakažení budou stále vyžadovat jiné metody léčby.

Zdroj: Domácí léky proti svrabu

Léky proti nadýmání

Nejčastěji vám v lékárně doporučí:

  • Flatulin gel;
  • Gen Meteo tablety;
  • Espumisan tablety;
  • výživové doplňky s obsahem Lactobacillus acidophilus.

Zdroj: Babské rady na nadýmání a plynatost


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


Svrab

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP