Informace od zdravotní sestry

MENU

  

ZÁKOŽKA

  

PŘÍZNAKY

  

LÉKY NA SVRAB

  

SVRAB U ZVÍŘAT

  
Téma

DŮVOD NÁVRATU KVASINKOVÉ INFEKCE

OBSAH

Svrabem se může nakazit každý. Nejčastěji se svrab vyskytuje u mladých lidí, dětí, dále u pacientů v nemocnicích a léčebnách, u bezdomovců. V ČR je hlášeno asi 30–40 případů na 100 000 obyvatel. Epidemie svrabu se vracejí po 15 letech, ta poslední začala v roce 1960 a trvá dodnes. V rozvojových zemích postihuje svrab až 100 % populace, těžký svrab je známkou poruchy imunity nebo přítomnosti zhoubného nádoru.

Zdroj: Tělový svrab

Diskuze

V diskuzi KVASINKY V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

A kvasinkové infekce svědčí o oslabené imunitě, takže by tady mohl i dobře pomoci wobenzym jako podpůrná léčba.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marta.

Ano, oslabená imunnita dává prostor celé řadě onemocnění a wobenzym je na podporu imunity skvělý. Kvasinky ovšem mohou být úzce spjaté se stresem a s překyseleným organismem.

Zdroj: diskuze Kvasinky v krku

Příznaky vaginální kvasinkové infekce

Kvasinková infekce způsobuje svědění, bolestivost, bolest nebo pálení při močení či při sexu. Některé ženy mohou mít výtok, který nezapáchá, vypadá jako tvaroh a objevuje se asi týden před menstruací.

Zdroj: Vaginální kvasinková infekce

Diskuze

V diskuzi LÉČBA KVASINKOVÁ INFEKCE NA ŽALUDU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Na kvasinky výborně zabírá sucho. Stačí mít žalud 2-3 týdny větraný v suchu. Nepoužívat mýdlo, jen vodu. A vyléčí se to výborně. Jen se musí hlídat, aby to bylo v suchu pořád, i v noci. Pokud se střídá vlhko a sucho, to pak nemá vůbec smysl. Na internetu jsou návody, aby předkožka zůstala, držet vzadu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

Dobrý den, ve Vašem článku léčba kvasinkové infekce na žaludu píšete. Stačí mít žalud 2-3 týdny větraný v suchu.Na internetu jsou návody, aby předkožka zůstala, držet vzadu. Bohužel žádný takový návod se mne nepodařilo dohledat. Nebylo by možno dát např. odkaz, nebo popsat vlastní provedení.
Děkuji Tomáš

Zdroj: diskuze Léčba kvasinková infekce na žaludu

Čajovníkový olej tea tree oil proti kandidě

Namočte menstruační tampon do rozředěného oleje tea tree oil a nechte v pochvě přes noc.

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce

Diskuze

V diskuzi POPRASKANE KOUTKY KVASINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dáša.

Kromě nedostatku vitamínu B mohou být popraskané koutky následkem kvasinkové infekce, tak zvané kandidozy anebo mohou ukazovat také na nedostatek železa v těle. Jako léčbu popraskaných koutků od kvasinek můžete zkusit přírodní Colostrum www.zbozi-kosmetika.… a k tomu nějaká probiotika. Neuškodí ani zvýšit příjem železa, které obsahují vnitřnosti, luštěniny, případně kapky s železem, k dostání v lékárně.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anajstol@seznam.cz.

ic mám oční koutky na očním jsem byla dvakrát a nic,mám prý jít na alergologii,alergie se neprokázala a na kožním taky nic jen mi dali ophtalmo-hydrokortison mast nezabrala a tak jsem použila ophtalmo-framykoin mast kterou mám pro psi a tak jakž takž zabírá v tom ,že sklidní to svědění,ale po všech hledáních jsem nabyla přesvědčení,že mám oslbenou imunitu a potřebuji vyčistit organismus a tak začínám detox čaj Lerox,Chlorella,B-komplex štávu z červené řepy.uvidíme a vám děkuji za rady.Jana

Zdroj: diskuze Popraskane koutky kvasinky

Borová voda na kvasinkové infekce pochvy

Rychlé a účinné řešení by mohl být výplach pochvy borovou vodou, kde borová voda je vodný roztok boritanu. Borová voda je kyselina boritá (H3BO3) v nízké 2% koncentraci. Mnohdy pravidelný výplach pochvy borovou vodou dokáže vyléčit kvasinkové infekce, které do teď léčbě odolávaly. Výplach pochvy borovou vodou se provádí dvakrát týdně až do vymizení příznaků vaginální mykózy. Borová voda se dá nahradit čípky s 600mg kyseliny borité. Cena a místa, kde se dá borová voda koupit, jsou zde: borová voda cena. Podobným lékem je i Jarišova voda (Jarischův roztok), což je obohacená borová voda o glycerin. Zde jsou podorbnosti i s návodem na přípravu Jarišovy vody: Jarišova voda návod k přípravě a použití.

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÉ FLEKY NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Vytvorili jse mi na spicce penisu a a predkozce takove bile fleky. Neboli ro ale pri moceni ro obcas pali. Nevite co to je? Diky
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na fotografii je vidět mužská kandidóza - kvasinková infekce u mužů.
Mužská kandidóza, běžně známá jako moučnivka penisu, je způsobena kvasinkou Candida. Tato houba nejlépe prospívá ve vlhkých podmínkách a penis poskytuje dobré prostředí, zejména pod předkožkou, pro jejich přežití.

Příznaky mužské kvasinkové infekce jsou:

Svědivá vyrážka, která může být bílá což vede k tvorbě bílých skvrn na penisu. Případný otok žaludu způsobuje záněty penisu - onemocnění známé jako balanitis. Svědivé pupínky se můžou zanítit a způsobit červené boláky na penisu. Rovněž můžete cítit bolest při pohlavním styku a v pokročilém stádiu může být pozorován bolestivý pocit na špičce penisu při močení. Rovněž může být přítomen konstantní neobvyklý bílý výtok pod předkožkou.

Léčba

Ve většině případů se kvasinková infekce léčí použitím jednoduch antimykotik, která jsou předepsána lékařem potom, co schválil, že je to určitě kvasinková infekce, která způsobuje tyto bílé svědivé skvrny na vašem penisu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bílé fleky na penisu

Diagnostika vaginální kvasinkové infekce

Pokud si nejste jistá, jakým onemocněním trpíte, navštivte svého lékaře, který podle popsaných příznaků nemoc stoprocentně rozpozná. Jestliže jste těhotná, určitě podstupte vaginální vyšetření u svého gynekologa.

Zdroj: Vaginální kvasinková infekce

Poradna

V naší poradně s názvem ZINNAT A SLUNCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aneta.

Dobrý den,mohu na slunce s antibiotiky zinnat?A co citrusove plody ci mleko aj..?..dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když užíváte antibiotika Zinnat, tak normálně můžete na sluníčko. Nebyly hlášeny žádné nebezpečné reakce na slunce. Z citrusových plodů nesmíte jíst grepy. Grapefruitový džus zpomaluje dobu, za kterou je tělo schopno odbourat účinnou látku a to by mohlo způsobit, že hladina antibiotika v krvi stoupne nebezpečně vysoko. Mléko v tomto případě můžete.
Antibiotika Zinnat rovněž zvyšují riziko vzniku opruzenin, dále mohou způsobit nevolnost, zvracení a průjem, problémy s ledvinami, kvasinkové infekce a alergická reakce. Tato antibiotika snižují účinky hormonální antikoncepce a během léčby tak může dojít k otěhotnění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zinnat a slunce

Svědění v pochvě ukazuje na kvasinkovou infekci

Váš problém bude zřejmě zaviněn kvasinkovou infekcí, při které dochází k nezdravému přemnožení bakterie kandida (Candida albicans). Proti této kvasinkové infekci jako domácí léčba skvěle zabírá česnek, živý jogurt, speciální hlína, ale i vhodná dieta. Dále se v článku podíváme, jak tyto přírodní látky proti kandidě působí.

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce

Poradna

V naší poradně s názvem ZKOUŠELA JSEM TU PODLE TOHO A NIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobrý den může mi někdo poradit zkoušela jsem to tu podle toho jak udělat ale myslím si že mi to nepomohlo strašně mě svědí v uchu vždy si to vyčistit ale nic tam nemám mám čisté ucho ale strašně mě tam svědí ten bubínek nebo co to je mám strach zajít dochtorce že mi budou něco dělat totiž se bojím dochtorku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Někdy se stane, že ucho je čisté a přesto svědí. To když se do ucha dostane infekce, která způsobí toto nepříjemné svědění. Svědění se pak zhoršuje po každém pokusu ucho vyčistit nebo ho poškrábat. Jestliže nepomáhá žádný z uvedených postupů, tak bude třeba ucho vyšetřit a zjistit pravý důvod svědění. Nejlépe to udělá lékař na oddělení ORL. Vyšetření nebolí a ani nehrozí žádné jiné nepříjemné léčebné postupy. Svědění po zákroku lékaře přestane většinou ještě ten den. Zastavte se na poliklinice v ordinaci ORL, tam vám rychle a bezbolestně pomohou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zkoušela jsem tu podle toho a nic

Lze zabránit vaginální kvasinkové infekci?

Dobrá hygiena genitálií může pomoci předejít této infekci:

  • Udržujte vagínu a její okolí čisté. Používejte jemné, neparfémované mýdlo a vodu.
  • Po močení se utírejte zepředu dozadu, aby se zabránilo šíření kvasinkové nebo bakteriální infekce z řitního otvoru do pochvy nebo močových cest.
  • Noste spodní prádlo z materiálu, který nezadržuje teplo a vlhko. Doporučuje se nošení bavlněného spodního prádla.
  • Vyvarujte se nošení přiléhavého oblečení, protože zvyšuje tělesnou teplotu a vlhkost v genitální oblasti.
  • Nenoste mokré plavky, způsobují vlhkost v genitální oblasti.
  • Často vyměňujte vložky nebo tampony.
  • Sprcha, tampony, deodoranty, spreje a prášky mohou narušit rovnováhu organismů v pochvě.

Zdroj: Vaginální kvasinková infekce

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVICE U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Richtrova.

Dobrý den ,měla bych dotaz ,muj pes měl bradavici kousek od čumáku,jenže přišel pán a myslel si že je to klíště a utrhl jí to,muže se něco stát?!Děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hrozí zde infekce kůže, protože pejsek čichá všude kolem a může si ránu infikovat.
Kupte v lékárně desinfekční roztok Solutio Novikov a tím ránu potřete. Vytvoří se tak zelená ochranná vrstva, která zabrání vniku infekce.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bradavice u psa

Příčiny vzniku

Mezi kvasinkové infekce patří moučnivka a plenková dermatitida. Moučnivka postihuje hlavně novorozence a kojence. Moučnivka se u dětí po porodu může objevit v případě, že jejich matka měla vaginální kvasinkovou infekci, dále při kojení z matčiných prsů, při léčbě antibiotiky či u dětí s poruchami imunitního systému. Plenková dermatitida se vyskytuje v místech zakrytých plenkami. Častou příčinou je nadměrná vlhkost způsobená močí a potem pod plenkami.

Zdroj: Kvasinková infekce u kojence

Diskuze

V diskuzi ŽIVOT KARDIAKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Danka.

To oni nepochybně běhají. Nenapadá mě žádný důvod proč by to nedělali.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: život kardiaka

Léky na kvasinkovou infekci bez předpisu

Léčba kvasinkových onemocnění by neměla být pouze lokální. Může být neúčinná a obtíže se dříve nebo později dostaví znova. S kvasinkami je nutné bojovat na všech frontách a dostatečně dlouho. Flukozanol narušuje stavbu buněčné stěny, a tak brání množení kvasinky. Sporanox, Ekonazol a kyselina dodecylbenzensulfonová jsou účinná antimykotika pro muže, mají ovšem mnoho nežádoucích účinků. Zastavují dělení kvasinek anebo je přímo hubí. Na léčbu kvasinkové infekce se používají lokální krémy, čípky a masti, které zahubí kvasinky v intimních partiích. Domácí léčba (léčba doma) je pouze první pomocí a neměla by probíhat bez dohledu lékaře, mast nedokáže zázraky bez vyšetření.

Při léčbě kvasinkové infekce u mužů se klade důraz na současné přeléčení sexuálních partnerů. Pro léčbu jsou vhodná antimykotika, například Canesten, který je bez předpisu. Více se o této problematice můžete dočíst zde.

Zdroj: Nejúčinnější mast na kvasinky u mužů

Diskuze

V diskuzi KIVETA.R@SEZNAM.CZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Žofi.

Ahoj. Takže vydržet se to dá a mám o pár kilo min . Jen mě 4a5 den hrozně bolela hlava ale ani prášky sem si nedala.a ten projímavy účinek je trochu na obtíž ale jinak dobrý. Cítím se skvěle jen se bojím návratu k jídlu. Jak dál?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kiveta.r@seznam.cz

Léčba vaginální kvasinkové infekce

Pokud jste měla dříve kvasinkovou infekci a dokážete rozpoznat příznaky, ale hlavně pokud nejste těhotná, můžete se léčit sama léky, které lze koupit bez lékařského předpisu. Většinou se používají fungicidní krémy nebo čípky, které vložíte do pochvy, nebo antimykotické tablety, které se užívají perorálně. Pokud jsou příznaky mírné, můžete počkat, zda se uklidní samy. Kvasinková infekce se však může objevit i během těhotenství, v tom případě byste neměla používat přípravky na kvasinkovou infekci bez konzultace s lékařem.

U mnoha žen dochází k opakující se infekci. Jestliže jste měla čtyři nebo více kvasinkových infekcí za rok, navštivte svého lékaře. Budete se muset podrobit testům, které zjistí, zda není kvasinková infekce způsobena jiným zdravotním problémem, například cukrovkou.

Zdroj: Vaginální kvasinková infekce

Diskuze

V diskuzi RAKYTNÍK - JEHO PĚSTOVÁNÍ A VYUŽITÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta Tesařová.

USYCHÁ MI RAKYTNÍK NEVÍM DŮVOD DĚKUJI

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana Mach0ňová.

Můj rakytník je napaden endomykozou. Mohu plody konzumovat.Vím, že je na to postřik chlorid mědnatý. Má někdo více informací. Děkuji Hana

Zdroj: diskuze Rakytník - jeho pěstování a využití

Doplňky stravy na kandidu

Probiotika

Užívá se 10 až 30 miliard baktérií v jedné kapsli nebo práškové formě. Bere se během jídla ráno. Zde je cena probiotik: probiotika cena.

Kyselina kaprylová

Kyseliny kaprylová patří mezi mastné kyseliny a nejvíce ji obsahuje kokosový olej. Kyselina kaprylová napadá stěny kvasinek a tím je usmrcuje. Kyselina kaprylová se vstřebává velmi rychle, takže je vhodné volit kapsle s pomalým uvolňováním účinné látky. Kyselina kaprylová se užívá v dávce 1 gram třikrát denně s jídlem. Zde je přehled nejlevnějších cen kyseliny kaprylové: kyselina kaprylová cena.

Čaj pau d’arco

Kůra stromu lapacho se přelije horkou vodou a nechá se 5 minut odstát. Pak se čaj pije třikrát denně mezi jídly.

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce

Domácí olej z oregana proti kandidě

Na přípravu budeme potřebovat panenský olivový olej, 200 ml. Pak čerstvé oregano (dobromysl), které nasekáme na řezanku. Oregana bude potřeba 100 gramů. Nasekané oregano smísíme s olejem a zahřejeme na teplotu kolem 40 *C, ne vyšší! Takto to udržujeme teplé po dobu jednoho týdne a každý den to několikrát promícháme. Pak to pomocí plátna a malého dřevěného lisu vylisujeme. Takto získaný oreganový olej je velice silné přírodní antimykotikum, antibiotikum, antivirotikum a antiparazitikum. Oreganový olej je tak silný, že může během těhotenství přivodit i potrat. Oreganový olej se aplikuje do pochvy buď prsty anebo pomocí v oleji namočeného menstruačního tamponu. Taktéž je vhodné na kandidu užívat olej z oregana vnitřně třikrát denně jednu čajovou lžičku.

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce

Česnek na kandidu

Česnek je známý jako ruský penicilín. Česnek funguje jako částečné antibiotikum a bojuje proti plísním. Některé výzkumy pokládají česnek za účinnější látku než nystatin nebo genciánovou voileť, což jsou tradiční přípravky proti plísni. Česnek se při kandidě používá každé ráno, kdy se zavádí jeden oloupaný neporušený stroužek česneku do pochvy a nechá se zde působit až do večera. Večer pak pochvu vypláchněte, promažte ji kokosovým olejem a zaveďte jednu kapsli s probiotikem – acidofilem, například zde je jejich seznam probiotik a cena. Kdyby se objevilo během této denní doby pálení, tak česnek vyndejte dříve a postupujte dále dle receptu. Tento postup opakujte po dobu jednoho týdne. Česnek také dobře účinkuje proti kandidě, když se užívá vnitřně v dávce jeden stroužek třikrát denně.

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce

Přenos kvasinkové infekce na partnera

Kvasinkovou infekci můžete získat nechráněným sexem s partnerkou či partnerem, kteří už s kvasinkami bojují. Při milostném laškování je totiž močová trubice naprosto nechráněná a pro kvasinky toto prostředí představuje zemi zaslíbenou. Začnou tedy dělat to, co umí nejlépe: množit se. U řady mužů probíhá kvasinková infekce bez jakýchkoli projevů, takže se následně mohou nevědomky nakazit i další sexuální partnerky či partneři.

Kvasinkové jedy mohou narušit produkci hormonů v těle, následkem čehož často polevuje u mužů i u žen sexuální touha. Sexuální nezájem pak vede k nespokojenosti v partnerském vztahu, čímž se okruh problémů rozšiřuje. Útěcha je hledána v jídle a často, bohužel, i v alkoholu. Nadbytek uhlovodanů vyživuje patogenní kvasinky, a tak se frigidita prohlubuje. Začarovaný kruh se uzavírá a přibraná kila nepřidají na kráse ani na spokojenosti.

Nedostatek minerálů a vitamínů vyvolaný kvasinkami může vést k vypadávání vlasů, lámavosti nehtů, chronickým ekzémům a ke kazivosti zubů. Houbové jedy mohou vyvolávat bolesti hlavy, migrénu, bolesti kloubů, svalů. Kvasinka Candida albicans je v kyselém prostředí rychlá, pohyblivá a rychle se šíří do všech míst v těle, i do těch nejvzdálenějších. Naopak v zásaditém prostředí je líná, pomalá, nepohyblivá. Ráda ulpívá a vytváří takzvané skládky, tedy místa pro vznik cyst a nádorů.

Candida albicans se usazuje ve střevech a zde tvoří podhoubí/povlak na velkých částech střevních sliznic. Ten následně brání vstřebávání vitamínů a živin. Nefunkčnost střev pak velmi oslabuje imunitní systém. Je méně známé, že střeva se podílejí na tvorbě takzvaných hormonů dobré nálady. Střevo patologicky osídlené kvasinkami má tedy vliv na vznik pocitů únavy a depresí.

Zdroj: Nejúčinnější mast na kvasinky u mužů

Oportunní infekce

Vznikají v případě neléčené nákazy virem HIV. Mezi ty nejčastější patří kandidóza (kvasinková infekce), kryptokokóza (houbové onemocnění, které postihuje plíce, srdce nebo mozek), toxoplazmóza (původcem je prvok, infekce vede k zánětu mozku a míchy) nebo kryptosporidióza (průjmové onemocnění, pacient hubne a trpí nechutenstvím).

Zdroj: Infekce HIV


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


Svrab

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP