Informace od zdravotní sestry

MENU

  

ZÁKOŽKA

  

PŘÍZNAKY

  

LÉKY NA SVRAB

  

SVRAB U ZVÍŘAT

  
Téma

IVERMEKTIN PRO KONĚ

OBSAH

Celková terapie

Celková léčba spočívá v léčbě tabletami, kdy je smrtící prostředek distribuován vnitřímy mechanizmy lidského těla. K tomuto účelu se používá ivermektin, který je podobný makrolidovým antibiotikům. U nás je určen pro léčbu norského svrabu. Využívá se u jedinců, kteří mají svrab odolný vůči lokální terapii nebo pokud dostávají svrab opakovaně po sobě. Dále se ivermektin používá u osob s poruchou imunity a při parazitálních epidemiích ve zdravotnických a sociálních zařízeních. V některých zemích se používá rovnou jako lék první volby místo lokální léčby. Ivermektin se podává ve dvou dávkách po dvou týdnech často současně s lokálně aplikovaným permethrinem. Ivermektin se nesmí použít u malých dětí, těhotných a kojících žen.

Při léčbě svrabu se mohou podávat podpůrné prostředky omezující svědění, takzvaná antihistaminika, jako Zyrtec, Analergin, Zodac, Dithiaden, Aerius, Cetirizin či Xyzal, při druhotné bakteriální infekci antibiotika či protizánětlivé léky.

Zdroj: Jak dlouho trvá léčba svrabu

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lorena.

Klidně si kup Ivermectin pro koně. Ze zkušenosti vím, že ty léky pro zvířata jsou čistější než ty pro lidi. Musíš si to ale dobře rozpoćítat. Kůň váží ca.600 kilo a já jen 60, tudíž jsem vzala jen jednou desetinu dávky. Docela ta pasta i chutnala. Měla příchuť jablek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kurt.

Dobrý den. Děkuji za odpověď. Jen pro jistotu jsem nakonec na Ali**** zakoupil 2x100 tabletek Ivermectine 5mg, s dávkováním 1tbl.na 16.5kg hmotnosti. Dokonce se mi podařilo dohledat čínského výrobce tohoto preparátu, který produkuje i lidskou verzi. Sales manager společnosti mě ujistil(?), že se oba produkty(human a vet.)liší pouze množstvím účinné látky. V případě nakažení covidem jsem připraven tabletky užít, ale budu radši když to nebude třeba.
Děkuji a zdravím.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Ivermectin pro lidi

Na co je lék praziquantel

V humánní medicíně se praziquantel vyrábí jako samostatný lék a je určen k terapii schistosomózy, dále tasemnic a střevních motolic. Pro lidské použití není praziquantel v ČR registrován. Ve veterinární oblasti se často vyrábí v kombinaci s jiným anthelmintikem, jako jsou například benzimidazoly, ivermektin či tetrahydropirimidiny, pro docílení kompletního odčervení proti všem vnitřním červům. Řada přípravků obsahující praziquantel je dostupná na českém trhu pro psy, kočky a koně.

Zdroj: Praziquantel na parazity v těle

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šejk.

Dobrý den

Mám atopický ekzém a teď to vypadá navíc i na svrab. Sírová mast ale nepomohla a i po aplikaci Infectoscabu se mi stále ještě dělají nové pupínky v řadách po 3 i 4.
Jak a kde je možné sehnat Ivermektin pro člověka? je to jen na předpis?

Děkuji

Šejk

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Prazak josef.

Ivermektin léčí covid-19, ale v Česku nesmí. Proč? Protože Babiš nechá raději lidi umírat.

Zdroj: diskuze Ivermektin

Farmakokinetické údaje

Po perorální aplikaci se prazikvantel rychle vstřebává a vyměšuje, zatímco Ivermektin se vstřebává mnohem pomaleji a zůstává v těle po delší dobu.

Maximální plasmatické koncentrace Prazikvantelu (hladina 1 µg/ml) je dosaženo rychle (přibližně během jedné hodiny po aplikaci). Rezidua Prazikvantelu v plazmě rychle klesají na neměřitelné hodnoty do 7 a půl hodiny po podání.

Prazikvantel je vylučován jako metabolit v moči a feces a celkové vyloučené množství během 24 hodin představuje 31 % a 24 %, s přihlédnutím k podané dávce.

Maximální plasmatické koncentrace Ivermektinu (Cmax: 37,9 ng/ml) je dosaženo za delší dobu (tmax: přibližně 9 hodin po aplikaci) a jeho hladina klesá na nedekovatelné hodnoty do  28 dní po podání.

Ivermektin se vylučuje z těla především ve feces a to u všech sledovaných druhů zvířat.

Mezi Ivermektinem a Prazikvantelem nebyly zjištěny žádné farmakologické interference.

Zdroj: EQUIVERM - Ivermectin pro koně

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dobrý den, kde mohu zakoupit lék Ivermektin. Prosila bych dvě balení. Spěchá. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milada.

Potřebuji koupit Ivermektin, je jedno v jaké gramáži.Prosím sdělte mi to co nejdříve.Děkuji.

Zdroj: diskuze Ivermektin

Neostomosan pro koně

Neostomosan můžete použít i na koně, kdy ničí mouchy, hmyz, blechy, vši, roztoče a prašivinu.

Na koně se aplikuje roztok postřikem na celé tělo. Koncentrát by měl být v poměru 1 : 200, roztok nesmí zasáhnout oči a nozdry.

Lék má dlouhodobý preventivní účinek proti blechám, klíšťatům, vším i prašivině.

Zdroj: Neostomosan

Diskuze

V diskuzi K- OTHRINE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlčková.

Chci se zeptat jestli mohu postříkat ohradu kam chodí koně? Byl to do ted neudržovaný pozemek. Bohužel se koně vrací s desítkami klíšťat na sobě.
Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Macejko.

Nejsem si jistej, ale já bych to na pastviny teda nestříkal. Spíš bych nastříkal repelentem ty koně a pastvinu posekal.

Zdroj: diskuze K- othrine

Pro koně

Ivermectin je účinný proti svrabu, vším, plicnivkám, gastrointestinálním oblým červům a střečkům i u koňů. V tomto případě se doporučuje ošetření pastovou formou, která se užívá perorálně.

Z důvodu zvýšení rizika možného vývoje rezistence, které by mohlo vést k neúčinné terapii, je třeba přistupovat k podání přípravku obezřetně a vyhnout se následujícím praktikám:

  • příliš častému a opakujícímu se používání anthelmintik ze stejné skupiny;
  • příliš dlouhé době podávání;
  • „poddávkování“ z důvodu špatného stanovení živé hmotnosti či chybného podání přípravku.

Při silné invazi vlasovce může dojít po aplikaci přípravku k reakci (svědění, otoky) zapříčiněné velkým množstvím odumřelých mikrofilárií. Příznaky mizí spontánně v několika dnech, případně se doporučuje symptomatická léčba.

Obecná doporučená dávka pro koně je 0,2 mg ivermectinu na 1kg živé hmotnosti jednorázově perorálně. Aplikátor 7,49 g obsahuje 140 mg ivermectinu, tedy množství dostatečné k ošetření 700 kg živé hmotnosti.

U hříbat se přípravek používá od 6–8 týdnů stáří s opakováním po 6 až 8 týdnech. Lék se vždy nanáší na kořen jazyka. Po aplikaci je nutné podržet na několik vteřin hlavu koně či hříběte, aby došlo k polknutí aplikované dávky.

Pasta pro koně je po aplikaci relativně rychle absorbována. Dochází k irreverzibilní neuromuskulární blokádě nematodů, následované jejich paralýzou a hynutím parazitů.

Pasta je k dostání okolo 190 Kč za 1 balení.

Zdroj: Ivermektin

Diskuze

V diskuzi SOOLANTRA KORONAVIRUS DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

ivermectin dokáže zneškodnit koronavirus (zpevňuje buněčné stěny a virus se tak nedokáže obalit buněčnou membránou, tzn, že se nedokáže množit). Jak je to s obsahem v této masti nevím, v každém případě jsem si ji objednal přes E-buy a už ji mám jako prevenci doma. Normálně se koupit nedá, je jen na předpis (stejně jako všechno, co nějak efektivně pomáhá).

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

Ivermektin se v USA normálně používá i pro lidi a přípravek se jmenuje Stromectol. Stromectol je v USA k dostání v tabletách po 3 miligramech ivermectinu a jen na lékařský předpis. Dospělý 90 kilový člověk potřebuje 18 miligramů ivermectinu (6 tablet). Žena 60 kg potřebuje 12 miligramů ivermectinu (3 tablety). V Evropě je ivermektin dostupný jen pro zvířata jako veterinární léčivo s názvem Biomectin. K dostání je volně bez předpisu například v Anglii a dá se objednat přes internet tady například www.viovet.co.uk/Bim…
Jde o dávku pro koně s obsahem 100 miligramů ivermektinu, takže vystačí pro 5 až 6 lidí. Před použitím těchto veterinárních přípravků pro lidi varoval v posledních dnech Federální úřad pro kontrolu léčiv v USA a to ve smyslu, že bezpečnost těchto přípravků byla ověřena jen na zvířatech a u lidí není známa míra bezpečnosti.

Zdroj: diskuze Soolantra koronavirus diskuze

Složení EQUIVERMU

1 ml přípravku obsahuje:

Léčivé látky

  • Ivermectinum – 20 mg;
  • Praziquantelum – 100 mg.

Pomocné látky:

  • Butylhydroxyanisol (E 320) – 0,2 mg.

Výsledný produkt je jemná olivově zelená perorální pasta pro koně.

Zdroj: EQUIVERM - Ivermectin pro koně

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN NA ALIEXPRESSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomas.

Ivermectin můžete koupit na Aliexpressu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zatorsky,.

ivermektin koupit

Zdroj: diskuze Ivermektin na Aliexpressu

Odkaz na studii

Studie, jež zkoumá účinky antiparazitika Ivermektin pro člověka, je zveřejněna v Národní lékařské knihovně a zobrazit si ji můžete klikem zde: Použití ivermectinu pro lidi.

Zdroj: Ivermectin pro lidi

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Také mne zajímá,kde koupím ivermektin?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie víková.

Prosím,kde koupím IVERMEKTIN,děkuji

Zdroj: diskuze Ivermektin

Interakce s dalšími léčivými přípravky a další formy interakce

Nejsou známy.

Zdroj: EQUIVERM - Ivermectin pro koně

Poradna

V naší poradně s názvem ALAVIS PRO KONE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr prochazka.

Pekny den. Muzu davat prasek alavis pro kone labrador (pes) dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Jasně, Alavis může dostat i pes. Jinak pro psy je toto léčivo prodávané pod názvem Geloren a je ve formě želatinových kostek.

Zdroj: diskuze Alavis pro kone

Kontraindikace

Nepoužívat u koní přecitlivělých na účinné látky nebo na některou z pomocných látek.

Nepoužívejte u klisen, jejichž mléko je určeno pro lidskou spotřebu.

Přípravek je určen pouze pro koně. Koncentrace Ivermektinu v přípravku může mít nepříznivý vliv na kočky, psy, zvláště kolie, bobtaily a příbuzná plemena či křížence, a také na mořské a sladkovodní želvy, pokud požijí přípravek nebo přijdou do styku s použitým aplikátorem.

Zdroj: EQUIVERM - Ivermectin pro koně

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN ZA 3 DNY DOMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Ivermektin rychle a za rozumné peníze (cca 500 kč) koupíte například zde: mumbaiph.com/, vyzkoušeno, do 3 dnů doma v ČR :-) Jen je potřeba platit v Bitcoinech.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ivermektin za 3 dny doma

Co je to Alavis

Alavis Triple Blend obsahuje kombinaci chondroprotektivních látek (glukosamin sulfátu a chondroitin sulfátu) a látky MSM. Alavis Triple Blend je vhodný pro regeneraci pohybového aparátu, zejména pro preventivní podávání u hříbat a koní v pracovní a sportovní zátěži. Alavis Triple Blend je ve formě prášku a je ochucen jablečným pektinem, aby koně přípravek snadněji přijímali.

Použití pro lidi

Tento produkt nemá registraci pro humánní léčbu, tudíž je užívání přípravku jen na vlastní nebezpečí. Jsou jedinci, kteří tento lék pro koně užívají, a to jednu rovnou odměrku denně.

Zdroj: Kloubní výživa Alavis pro koně

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata Červená.

Kde koupit tento lék

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika Gaszczykova.

Pokud mám alergii na biseptol mohu použít ivermektin?

Zdroj: diskuze Ivermektin

Zvláštní upozornění pro každý cílový druh

Z důvodu zvýšení rizika možného vývoje rezistence, které by mohlo vést k neúčinné terapii, je třeba přistupovat k podání přípravku obezřetně a vyhnout se následujícím praktikám:

  • příliš častému a opakujícímu se používání anthelmintik ze stejné skupiny, příliš dlouhé době podávání,
  • poddávkování, z důvodu špatného stanovení živé hmotnosti, chybného podání přípravku nebo nedostatečné kalibrace dávkovacího zařízení (pokud je použito).

Za použití vhodných testů (např. Testu redukce počtu vajíček – FECRT) mají být vyšetřeny podezřelé klinické případy na rezistenci k anthelmintikům. Tam, kde výsledky testu potvrzují rezistenci k určitému anthelmintiku, by mělo být použito anthelmintikum náležející do jiné skupiny a mající jiný způsob účinku.

Rezistence na makrocyklické laktony (které zahrnují Ivermektin) byla hlášena u Parascaris equorum u koní chovaných v EU. Proto použití přípravku by mělo být založeno na základě místní (oblast, farma) epidemiologické informace o citlivosti gastrointestinálních nematodů a doporučení, jak omezit další selekci rezistence k anthelmintikům.

Zdroj: EQUIVERM - Ivermectin pro koně

Cena Alavisu

Zde můžete vidět cenu veterinárního přípravku Alavis.

Zdroj: Kloubní výživa Alavis pro koně

Ochranné lhůty

Maso – 30 dní.

Mléko – nepodávat klisnám, jejichž mléko je určeno pro lidskou spotřebu.

Zdroj: EQUIVERM - Ivermectin pro koně

Podávané množství a způsob podání

Perorální podání.

Doporučená dávka:

200 µg Ivermektinu a 1 mg Prazikvantelu na kilogram živé hmotnosti zvířete, což odpovídá jednorázové dávce 1 ml pasty na 100 kg živé hmotnosti zvířete.

Před započetím léčby je třeba přesně určit hmotnost koně a dávkování. Obsah jednoho aplikátoru postačuje k ošetření koně až do 700 kg hmotnosti. Kalibrace aplikátoru je po 100 kg hmotnosti. Aplikátor je třeba přizpůsobit vypočítané dávce nastavením kroužku na příslušné místo pístu.

Držte píst stříkačky, otáčením rýhovaného kruhu ho posuňte po pístu tak, aby spodní hrana kruhu byla v zákrytu s ryskou požadované hmotnosti. Ujistěte se, že kůň nemá v tlamě žádné zbytky potravy. Odstraňte uzávěr aplikátoru, vložte jej do tlamy koně v mezizubním prostoru a naneste pastu na kořen jazyka. Po aplikaci okamžitě na několik vteřin zvedněte hlavu koně a ujistěte se, že kůň dávku spolkl.

Antiparazitární program:

Aby bylo možné dosáhnout přiměřené úrovně prevence proti parazitární infestaci, je třeba zabezpečit veterinární poradenství týkající se přiměřeného dávkování a zoohygienických podmínek.

Zdroj: EQUIVERM - Ivermectin pro koně

Co je Huvemek

Huvemek® - antiparazitikum

Přípravek Huvemek® obsahuje ivermektin - léčivý přípravek používaný k léčbě infekcí způsobených některými parazity[1].

Přípravek Huvemek® se používá k léčbě infekce ve střevě, která se nazývá intestinální strongyloidóza (anguilulóza). Je to způsobeno typem škrkavky zvané Strongyloides stercoralis.

Účelem přípravku Huvemek® není zabránit infekci těmito infekcemi. Účinná látka ivermektin nepůsobí proti dospělým formám červů, ale pouze proti nezralým formám.

Huvemex® by měl být užíván, pouze pokud lékař prokázal nebo si myslí, že máte parazitární infekci.

Složení

  • huvemec 3 mg 10 tablet
  • huvemec 3 mg 30 tablet

Jedna tableta obsahuje 3 mg ivermektinu. Pomocná látka se známým účinkem.

Seznam pomocných látek:

  • Butylhydroxyanisol
  • Kyselina citronová
  • Předželatinovaný škrob
  • Mikrokrystalická celulóza
  • Stearát hořečnatý

Tablety

Bílé nebo téměř bílé, kulaté, ploché tablety s půlicí rýhou a průměrem 5 mm.

Zdroj: Ivermectin příbalový leták


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš


Svrab

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP