Informace od zdravotní sestry

MENU

  

ZÁKOŽKA

  

PŘÍZNAKY

  

LÉKY NA SVRAB

  

SVRAB U ZVÍŘAT

  
Téma

SVRAB PŘÍZNAKY FOTOGALERIE

OBSAH

svrab u člověka fotogalerie

Fotogalerie svrabu ve vlasech

Ve fotogalerii se můžete podívat, jak vypadá svrab ve vlasech.

Zdroj: Může být svrab ve vlasech

Poradna

V naší poradně s názvem JAK POZNAT SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga Smutná.

Dobrý den, existuje nějaký test, který určí, zda se jedná o svrab?
Několik kožních lékařů diagnostikuje odlišné onemocnění. Jak dále postupovat prosím?
Děkuji
Olga Smutná

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Žádný test na svrab neexistuje. Svrab se diagnostikuje podle jeho příznaků a léčí se mastí Infectoscab. Ta svrab spolehlivě zabije a do tří týdnů zmizí příznaky. Pokud příznaky nezmizí po správném použití léku, tak nešlo o svrab.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak poznat svrab

Svrab pod mikroskopem

Diagnózu potvrdí průkaz parazita v materiálu vyškrábnutém z chodbiček a vyšetřeném pod mikroskopem, kde je možné zřetelně rozpoznat zákožku, její vajíčka a eventuálně její výkaly. Teprve poté je jisté, že se jedná o infekci zákožkou. Ovšem u typických případů není mikroskopický průkaz nezbytný. Zde je foto, jak vypadá svrab pod mikroskopem.

Zdroj: Svrab u člověka fotogalerie

Poradna

V naší poradně s názvem JAK POZNAT SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michala.

Dobrý den, mohlo by se jednat o svrab?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tyto příznaky může způsobit i svrab. Určitě je namístě návštěva kožního lékaře, protože účinné léky proti svrabu jsou k dostání jen na lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak poznat svrab

Diagnostika svrabu

Lékař diagnostikuje svrab podle příznaků. Někteří lékaři potvrzují diagnózu tím, že hledají stopy roztočů ve vzorku kůže. Lékař jemně seškrábne suchou pleť z postižené oblasti a zkontroluje ji pod mikroskopem. Tento test není bolestivý.

Fotogalerie svrabu

Zde je několik fotografií, na kterých je vidět svrab: svrab fotogalerie.

Zdroj: Co způsobuje svrab

Diskuze

V diskuzi SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Myslel jsem, že neštovice a svrab jsme již vymýtili. Nebo se snad svrab ještě v Evropě běžně mezi lidmi vysktuje?

Máte nebo měli jste svrab?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Misa.

Svrab jsme meli cela rodina. Sestra ho privezla z Madarska. Nikdo z lekaru nam nebyl schopny ricT,ze je to svrab. Vsichni nas lecili na AE. Nakonec to poznal jeden lekar a predepsal cele rodine sirovou mast. Fuj,urputne to smrdelo. Meli jsme to vsichni v rodine.

Zdroj: diskuze Svrab

Fotogalerie

Takto vypadají příznaky svrabu u lidí.

Takto vypadá původce svrabu (zákožky).

Zde je fotografie svrabu s projevy na kůži člověka.

Zde je fotografie svrabu s projevy na kůži psa.

Zde je fotografie svrabu s projevy na kůži morčete.

Zdroj: Svrab

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB, SEŽERE VÁS ZA ŽIVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den rád bych se zeptal zda jde o alergii nebo Svrab ? Předem děkuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle vaší fotografie to nevypadá na svrab. V takto rozsáhlém stádiu by svrab na pokožce způsobil rozškrábané boláky z nočního svědění. Vaše příznaky vypadají jako rané fáze po napadení svrabem. S jistotou by to samozřejmě potvrdilo vyšetření pod mikroskopem. Tak jako tak to bude potřebovat léčbu. Zajděte za svým praktickým lékařem a zeptejte se ho na mast Flucinar. Mohla by pomoct, ale potřebujete na ni lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Vyrážka podobná svrabu

Rozpoznání svrabu je složité, často infekce bývá zaměněna za vyrážku podobnou svrabu. Zde najdete fotografie, jak tato podobná vyrážka může vypadat.

Zdroj: Svrab u člověka fotogalerie

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Dobrý den,
je možné nakazit "lidským" svrabem zvířata? Je možné, aby se pak na nich zákožka množila?
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Svrab je společný pro lidi i pro zvířata. Svrab může přejít z člověka na zvíře i naopak. Svrab se může množit v kůži zvířete i v kůži člověka. Nejúčinnější léčba svrabu je pomocí masti Infectoscab, kterou se namaže veškerá kůže na těle.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab

Svrab na zadku

Typická jsou i místa svědění na určitých partiích těla. Nejčastějšími místy svědění jsou meziprstní prostory, podpažní jamky, loketní ohbí, u žen okolí dvorců prsních bradavek, u mužů na genitálu, kolem pasu, v dolní oblasti hýždí. Kromě těchto typických míst může zákožka svrabová napadnout i kůži v dalších částech těla, například záda, obličej a u dětí kštici. Není výjimkou, že svrab se u člověka může vyskytnout i na zadku. Pro ilustraci přikládáme foto.

Zdroj: Svrab u člověka fotogalerie

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Standa.

V únoru jsem chytil svrab, byli jsme na nákupech v Praze. Kožní řekl máte dvojpupínky je to svrab. Hrůza nejsem špína, psychika špatná. Dostal jsem dvě mastičky infectoscabu, dva dny po sobě použil. Paráda, ale svědění nepřestávalo, ostříhal nehty, manřelka prala vše na 90 ,potahy z auta prostě vše. Je polovina dubna a já cítím ty samé příznaky jako v únoru. Natírám se sirnou mastí 20%, ale nic moc, v sauně 3x za sebou. Je možné, že se to vrátilo?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Svrab se může kdykoli vrátit. Stačí když pár jedinců zákožky svrabové někde přežije a znovu se rozmnoží. Je potřeba, abyste znovu navštívil kožního lékaře a ten aby to zkusil rozpoznat. Nemějte zbytečně předsudky, protože svrab postihuje všechny lidi, bez ohledu na jejich hygienické návyky. Lékaři to dobře vědí, takže bez obav běžte znovu na kontrolu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab

Svrab video

Zdroj: Svrab, sežere vás za živa

Diskuze

V diskuzi KOČIČÍ SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nora Lesňáková.

Kočka naší babky má na hlavě a pod krkem něco jako bradavičky na stopce, časem vyschnou a babka jí je vydrolí. Babce je 92 a k veterináři chodit nechce. Nevíte někdo, co by to mohlo být? Je mi jasné, že nakonec půjdeme s kočkou na veterinu my, ale aby s tím babka souhlasila, potřebovala bych alespoň přibližně vědět, o jak závažný problém se jedná. Díky! Nora

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Markéta.

dobrý těla jsem den chtěla jsem se zeptat na ušní svrab u kočičky ta má asi svrab v oušku i kocourek,nevim jak do doma mohu vyčistit

Zdroj: diskuze Kočičí svrab

Příznaky svrabu

Máte-li toto kožní onemocnění, budete pravděpodobně trpět svěděním a podrážděním pokožky, které se postupně zhoršuje, a to až do doby, než dojde k usmrcení všech roztočů.

Prvotním projevem svrabu je tedy svědění pokožky, které nastává během noci nebo po koupeli a je doprovázeno suchou pletí. Svědění je způsobeno alergickou reakcí na roztoče. Někdy může dojít k velmi intenzivnímu svědění, zejména u malých dětí a starších osob. Podráždění kůže často vypadá jako vyrážka nebo kožní vřídky připomínající svým rozmístěním malé zakřivené koleje. Tyto příznaky jsou výsledkem tunelů roztoče pod horní vrstvou kůže. Někdy mohou být viditelné malé puchýře nebo samotní roztoči, kteří vypadají jako malá černá tečka na konci tunelu. U dětí se může objevit jen zarudlá a zanícená kůže, někdy s malými vřídky, které připomínají puchýře.

Symptomy se objevují zejména:

  • mezi prsty a na straně dlaně či zápěstí;
  • na vnější straně loktů a v podpaží;
  • kolem pasu a pupíku;
  • na hýždích;
  • kolem bradavek, po stranách prsou (u žen);
  • na genitáliích (u mužů).

U kojenců a malý dětí dochází ke svědění a podráždění kůže zejména v oblasti hlavy, krku a obličeje. Také se může objevit na dlaních a chodidlech. Drobná poranění v těchto oblastech připomínají puchýřky.

Fotogalerie svrabu

Zde je několik fotografií, na kterých je vidět svrab: svrab fotogalerie.

Zdroj: Jak poznat svrab

Diskuze

V diskuzi PANÍ BĚLE - SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rodina.

Bělo, máte jistě svrab, stejné příznaky jsme měli a máme my, mast InfectoScab nám pomohla a pomáhá nejvíce. První člen rodiny se už pomocí ní vyléčil, ostatní se nakazili nyní a teprve se namazali včera, dnes jim je lépe.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Paní Běle - svrab

Foto svrabu

Zde můžete vidět další fotografie s příznaky onemocnění svrabem: svrab foto.

Zdroj: Jak se pozná svrab

Diskuze

V diskuzi SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lensika.

Dobrý den, dnes mě informovala ředitelka mé dcery z intru, že má svrab. Co mám dělat, aby to nedostala celá rodina? Je to 14 dní co byla dcera doma, zatím nemáme žádné příznaky, ale co s polstrovanými věcmi (sedačka, židle), kde dcera seděla, myslíte, že jsme se mohli nakazit? Mám zajít k lékaři a oznámit to nebo počkat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michala.

Doporučuji nestýkat se s ředitelkou z intru!!! :-)
Nyní vážně, pokud Vás nic nesvědí a netvoří se Vám v meziprstí červené svědivé podráždění, tak svrab nemáte a není třeba se znepokojovat. K přenosu svrabu dojde jen těsným stykem s napadenou pokožkou. Svou dceru si lépe hlídejte a prohlédněte ji, zda-li skutečně má příznaky nákazy svrabem a podle tohoto výsledku případně zahajte léčbu. V případě, že se svrab prokáže, tak použité oblečení a povlečení je třeba desinfikovat buď chlórem, hypermanganem nebo vysokou teplotou nad 70*C. Na ostatních věcech bez přístupu živin z kůže svrab rychle hyne, takže není třeba větších čistících manévrů s vybavením své domácnosti.

Zdroj: diskuze Svrab

Svrab foto

Jak vypadá svrab u člověka, se můžete podívat na těchto fotografiích: svrab foto.

Zdroj: Mast na svrab

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB DISKUSIA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Mám ještě dotaz,co se týká nových pupínků po léčbě infectoscabem,jak asi dlouho se ještě mohou tvořit a zda je možné že by svěděly tak intenzivně skoro jako při svrabu před léčbou a jestli se tvoří i na místech kde jsem před léčbou svrab nepozorovala.Mám příznaky jakokdyby se mi to vrátilo.Předem děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nové pupínky způsobují ty rozkládající se mrtvolky zákožky a pokožka, tím jak je odbourává, tak zčervená a svědí úplně stejně jako když odbourávala jen hovínka zákožky. Zkuste na ta svědivá místa použít kalciovou mast a jednou nebo dvakrát denně to omyjte borovou vodou. To by mělo urychlit hojení a zbavit vás i toho svědění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab diskusia

Svrab na genitáliích

Svrab se může vyskytnout kdekoli, tudíž i na genitáliích. Zde můžete vidět, jak vypadá svrab nejen na intimních místech.

Zdroj: Svrab u lidí

Svrab fotografie

Zde můžete na fotografiích vidět, jak svrab vypadá.

Zdroj: Tělový svrab

Neléčený svrab

Na těchto fotografiích můžete vidět, jak vypadá neléčený svrab.

Zdroj: Jak poznat svrab

Svrab a bylinky

Pokud se nemůžete dostat z nějakého důvodu k lékaři, tak vám zde nabízíme alternativní léčbu svrabu pomocí bylinek.

Zdroj: Svrab, sežere vás za živa

Svrab u člověka fotografie

Fotografie s nákazou svrabem u člověka můžete vidět na těchto webových stránkách:

Zdroj: Svrab, sežere vás za živa

Svrab u lidí

Přesné údaje o počtu nemocných neexistují, protože nemocní se většinou za svrab stydí a nejdou k lékaři. Nejedná se o nemoc nemytých jedinců, jako tomu bylo dříve. Svrab si můžete přivést i z luxusní dovolené.

Pojďme se podívat, jak taková nákaza svrabem probíhá u lidí: Oplodněná samička vyvrtává kanálky v rohové vrstvě kůže a do chodbiček ukládá vajíčka, ze kterých se v průběhu dalších tří týdnů vyvinou nejprve larvy, poté takzvané nymfy a nakonec pohlavně zralé zákožky svrabové, které cestují chodbičkami zpět na povrch kůže. Ale než člověk infekci zpozoruje, uběhne obvykle několik týdnů – předpokládá se, že kožní reakce je vyvolána přecitlivělostí na parazity a že se vyvine až po určité době. Chodbičky jsou překryty kožními změnami, které vznikly škrábáním a sekundární infekcí. Na kůži se objevují kopřivkové pupínky, ekzém i hnisavé pupínky a vřídky. Pro ilustraci přikládáme obrázky, jak vypadá takový svrab.

Onemocnění svrabem nesouvisí s nedostatečnou osobní hygienou. Svrab se přenáší dvěma způsoby. Buď během přímého kontaktu kůže s nakaženou osobou, nebo cestou nepřímou, to znamená kontaktem s ložním prádlem nebo ošacením, které bylo předtím používáno nakaženou osobou. K přenosu infekce stačí jedna oplodněná samička zákožky. Do kůže se je schopna zavrtat se za několik minut. Je možné se nakazit i během pohlavního styku.

U svrabu je důležité, aby pacient pochopil, že se jedná o nakažlivou nemoc. Když jsou mu vysvětleny způsoby přenosu infekce, sníží se i jeho obavy z ní. Při dodržení všech opatření se dá svrab vyléčit v průběhu několika dní.

Zdroj: Svrab u člověka fotogalerie


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


Svrab

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP